Reklama

Reklama

Sexuální výchova

(seriál)
  • Velká Británie Sex Education (více)
Trailer
Velká Británie, (2019–2023), 29 h 20 min (Minutáž: 47–85 min)

Tvůrci:

Laurie Nunn

Hudba:

Oli Julian

Hrají:

Asa Butterfield, Emma Mackey, Gillian Anderson, Ncuti Gatwa, Kedar Williams-Stirling, Aimee Lou Wood, Connor Swindells, Patricia Allison, Tanya Reynolds (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(4) / Epizody(32)

Nesebevědomý Otis zná všechny rady na sexuální neduhy. Jeho matka je totiž terapeutka. Rebelka Maeve mu proto navrhne, aby si ve škole otevřel sexuální poradnu. (Netflix)

Videa (6)

Trailer

Recenze (424)

Hrabka 

všechny recenze uživatele

První dvě série byly fajn - dobrý humor, celkem zajímavé postavy a jejich příběhy. Taková nenásilná pohodovka. Třetí série už je taková mírně otravná, autoři začínají čím dál víc tlačit na lgbtq pilu a už je to trochu přes míru a působí to už nuceně. Čtvrtá série pokračuje v nastaveném trendu a na můj vkus už je to přespříliš. Dalo by se říct, že je to průser (lgbtq/woke extrém) a moje celkové hodnocení klesá o hvězdu dolů. Snad už další sérii nezplodí... 65% ()

kolda1990 

všechny recenze uživatele

Bezesporu zajímavý seriál, postavy dobře zahrané obzvlášť Gillian Anderson a Emma Mackey se mi velice líbily. Za to hlavnímu hrdinovi Asovi Butterfieldovi jsem nějak nemohl přijít na chuť. Překvapily mě dost otevřené sexuální situace, nad kterými se člověk musel pousmát. Ale nebyl to ten typicky trapný americký humor, na který jsou všichni zvyklí v pubertálních "komediích". Tady to mělo místy hloubku i úroveň to tomu nemůžu upřít. Ale tady je cílovka jasná, no být mi o 13-14 let méně asi bych to bral jinak než teď. Potvrdilo se, že komedie není opravdu můj šálek kávy. ()

Reklama

Disk 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Naprosto výjimečný a ojedinělý britský seriál. Mohu mu zazlívat snad jenom fakt, že studenti a studentky nenosí školní uniformu (jasné cílení na americké a kanadské publikum), ale jinak jde o úžasný počin, který si zaslouží naši pozornost. Seriálu sice hodně pomohlo výborné producentské zázemí Netflixu, ale bylo by chybou nezmínit silnou tvůrčí skupinu vedenou většinou ženským týmem v čele s Laurie Nunn. Ženský pohled je tu velmi důležitý a díky tomu lze hovořit o seriálu, který je v sexuálních otázkách a tématech velmi otevřený (skvělá práce s natáčením sexuálních scén), ale danou problematiku nijak nebulvarizuje a přistupuje k ní velmi citlivě. Jakkoli je Sex Education dosti humorným seriálem, nevyhýbá se dojemným momentům a silným emocím, naopak - a je to jen dobře - postrádá patos, který by tu byl jenom na škodu. Je to naprosto ideální kombinace všeho, co lze očekávat od kvalitního britského seriálu. Technická stránka je bez debat špičková, ale to je u podobných produkcí běžné. Cením si hlavně výborné kamery, fantastického soundtracku a citlivé režie všech režiérek a režisérů. Herecké výkony jsou skvostné a nemá smysl někoho úplně vyzdvihovat. Sex Education je úžasná podívaná. Neskrývá své jasně progresivní a idealistické vyznění, naopak se k němu hlásí u všech dosavadních epizod. Kvituji to s velkým povděkem, protože sám jsem jasnou cílovkou. Jsem za Sex Education moc rád. ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Jak jsem byl v prvních dvou sérií nadšený, tak při koukání poslední série jsem musel snížit hodnocení. Tohle je prostě humus. Přehlídka všemožných zrůd a úchylů a fobii. A místo, aby se to léčilo tak se jim ve všem ustupuje a nedivím se že ten svět je tak zmagořený, takhle to prostě nejde. A ani rodiče nedělají nic a to je to nejsmutnější. Ještě že tady zatím tak v prdeli nejsme. Humor se skoro vytrácí a je to jen sentimentální blábol. Ještě že už to skončilo. Kdo je normální je vlastně špatný a v menšině. Příklad jak zničit skvělý seriál. ()

shyster 

všechny recenze uživatele

Nakonec po shlédnutí celého seriálu musím snížit hodnocení a to pouze z důvodů 4. série, která by se mohla označit jako freakshow a rozhodně by se neztratila v seriálu American Horror Story. 4. série je také příklad retardovaného scénáře a děje, kdy se z vysoka sere na charaktery jednotlivých postav i tím, čím si prošli. Zároveň je škoda, že několik osvědčených postav z předešlých sérií, tu bylo vyškrtnuto. V zásadě ale lze čtvrtou sezónu tohoto seriálu ignorovat a nechat seriál ukončit předešlou třetí sezónou. Jinak první a druhá série nastavily vysokou laťku a třetí důstojně pokračuje. ()

Galerie (257)

Zajímavosti (93)

  • Na seriálu pracoval na plný úvazek sexuální pedagog, který si četl scénář a posílal na něj zpětnou vazbu, aby byla zajištěna přesnost. (Kanee)
  • Když se Maeve (Emma Mackey) objeví na počítači „modrá smrt“ (modrá obrazovka), jde o systém Windows XP, který od roku 2014 není podporován. (Puxina)

Související novinky

Margot Robbie chystá filmové The Sims

Margot Robbie chystá filmové The Sims

23.03.2024

Loňský rok byl pro hvězdnou herečku a schopnou producentku Margot Robbie (Babylon) poměrně přelomový. Její produkční společnost LuckyChap přenesla na plátna kin svět Barbie, tedy nejvýdělečnější film… (více)

Doctor Who má novou tvář

Doctor Who má novou tvář

09.05.2022

Stanice BBC oznámila novou hlavní tvář slavného a desítky let běžícího seriálu Doctor Who. Titulní roli již čtrnáctého Pána času tak počínaje další sérií ztvární 29letý rwandsko-skotský herec Ncuti… (více)

Netflix rozšířil produkci ve Velké Británii

Netflix rozšířil produkci ve Velké Británii

28.11.2020

Britské projekty, zejména pak seriály Koruna a Sexuální výchova, slaví dlouhodobě velký úspěch u předplatitelů Netflixu. Nejen proto streamovací gigant letos výrazně navýšil rozpočet pro britskou… (více)

Reklama

Reklama