Reklama

Reklama

VOD (1)

Neposlušný princ Hal nastoupí po otcově smrti na anglický trůn a musí zvládat palácové intriky, zděděnou válku a celkový chaos. (Netflix)

Recenze (523)

ibeh 

všechny recenze uživatele

Těžký začátek mladého krále, kterému se nechce zbytečně prolévat krev ve válkách. Věřit či nevěřit svým rádcům? Toť otázka. Komorní historické drama, kde jde více o psychologii, obraz politikaření, intrik a pochybností mladého vůdce než o akčnost a litry krve. Líbilo se mi stylem i kvůli autentické výpravě a reáliím. Ač jsem si také na herce Chalameta v této roli nemohla zpočátku zvyknout, zhostil se své role se ctí. Co se týče filmových bitev jsem laik, ale ten boj v bahně byl opravdu skvělý. A natočit ho muselo být peklo naprosto pro celý štáb. ()

Parlay 

všechny recenze uživatele

Pattinson je ďábel (byť na minimálním prostoru) a Chalamet setsakra dobrý herec. Vynikající herecké obsazení jsem musel zmínit jako první. Dále oceňuji ten fakt, že David Michôd nikam nespěchá a volí komorní způsob vyprávění. Nejen díky onomu pozvolnému tempu je "Král" tak vtahujícím snímkem. V podstatě vše vidíme z pohledu první osoby, respektive očima mladého krále Jindřicha, nejsme vševědoucími pozorovateli. Pletichy a intriky panovnického dvora a králova nejistota tak na nás doléhají plnou vahou. Marně si vzpomínám, kdy naposledy jsem viděl tak atmosférický historický snímek, reálie doby jsou vykresleny zkrátka na výbornou. Více takových filmů! ()

Axis 

všechny recenze uživatele

Divadelní kostýmní hra, jež je až moc rozsáhlá a přesto nepřesná. S mnoha monology, dialogy a rozjímáním jako ze Shakespeara, na kterého se i odvolává. Ještě že má Edgertona a Harrise kvůli kterým má smysl jí vidět. 7,5/10 Edit: po zkouknutí Jindřich V. od Branagha musím snížit své původní hodnocení na 6,5... ()

Aristes 

všechny recenze uživatele

Dojem z tohoto jinak pozoruhodného filmu mi kazilo obsazení hlavní role, naštěstí to však vyrovnával velmi dobrý Joel Edgerton. Obraz panovníka, jehož ušlechtilé (avšak nutno podotknout, že značně naivní) ideály o míru a spravedlnosti se postupně hroutí v soukolí mocenských tlaků a sil, na mě působil vcelku přesvědčivě, ale tato přesvědčivost pro mě trochu vybledla v závěrečné scéně, kdy jsem měl pocit jako by film z ničeho nic dal výhybku a vyzněl do ztracena. ()

Vyhy 

všechny recenze uživatele

Skvělé komorní historické drama. Netušil jsem, že se takového kvalitní historické filmy ještě točí. Na to, že se jedná o filmu z Netlixu, to mělo neskutečnou výpravu, výtečné herecké výkony a nádech surovosti. Bitva přehledná, dlouhá sekvence na jeden záběr. Za mě maximální spokojenost. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

kus poctivé filmařiny a film,kterých už se dnes moc netočí.Děj se táhne jako med,ale i ve slabších chvilkách všechno bohatě vynahrazuje atmosférou,hudbou a hereckými výkony.Hlavně Chalamet je správně nejednoznačný a není tak úplně jasné jestli je jeho král pouze "malý" ztracený kluk a nebo pěkná svině.Možná by se dalo řešit,že King není zrovna historicky věrný,ale upřímně bylo osvěžující vidět po dlouhé době historický film bez všech těch dnes politicky korektních věcí.Není tu tak žádná woman power postava,žádný asiat a dokonce ani žádný černoch a nejsou tu prostě proto že pro ně v téhle době (a potažmo v tomhle filmu) nebylo místo...80% ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Waw, tak to bolo drsné! Aj keď to dlhodobo vyzeralo, že to má celé až príliš priamočiary priebeh, tak ten záver otočil všetko na ruby. Ten moment prekvapenia bol skutočne vydareným vyvrcholením filmu. Čo sa týka ústrednej postavy princa Hala (kráľa Henricha V.), tak mi trochu nepasovalo, ako sa náhle zmenil z idealistického mierotvorcu na ohrdnutého pomstychtivého vládcu. Nuž, ale asi to tak býva, že prvotné ideály idú pod ťarchou vlády a očakávaní bokom. Čo sa týka spracovania, tak po vizuálnej stránke to bola riadna kvalitka. Skvelá výprava, dokonca aj bojové scény, kde sa zbytočne príliš netlačilo na pilu a všetko pôsobilo dosť realisticky. Za toto jedno obrovské PLUS (lebo zo srdca neznášam všetky tie predimenzované akčné bojové scény). 4* za vydarenú historickú stredovekú drámu. ()

Figu 

všechny recenze uživatele

Co se týče všeobecně historických bijáků, Král se lehce svou syrovostí vymyká z té škatulky a není to absolutně vůbec na škodu! Nejde o klasiky jako byly všechny ty Statečný srdce, Království nebeský, Alexandry Veliký či třeba Tróji, jednoduše, nejde o bájnou pohádku. Navíc jako extra BONUS je tahounem kluk z neznáma, začátečník a zelenáč Timothée Chalamet, kterýho v době vydání Kinga zdobil věk s číslovkou 23! To jen svědčí o mega obrovským potenciálu tohodle sympatickýho borca, kterej bude určitě ve velkých trhácích ještě v budoucnu hodně vidět a vynikat! 80% ()

Rocky88 

všechny recenze uživatele

Ve filmech a seriálech podobných tomuto vidím velký (a možná jediný) přínos VOD služeb. Tématika, která nemusí přitáhnout do kina davy. Stopáž, která také nemá u producentů oblibu. A už vůbec nemluvím o zobrazení násilí, absenci multikulti chujovin, genderový rovnosti a podobných soudobých vylízaností. Ne, tady se nikam nespěchá, každá postava i motiv má své základy, všemu se věnuje pozornost a díky tomu je pak zobrazení nelehkých rozhodovacích procesů krále, sbírání informací a nevěření svým rádcům dokonalé. Taktéž i výprava a celé vyobrazení doby, ve které události odehrávají. Díky tomu je Jindřichův velitel Joel Edgerton a ne Djimon Hounsou (vím, Edgerton je spoluscénárista a producent a ne, proti Hounsouovi nic nemám, naopak). Akční scény tu jsou vlastně "jen" dvě - jeden H2H souboj a bitva u Agincourte. Oboje je naprosto věrohodné (= špinavé, krvavé, udýchané, s postupně se vytrácející energií vojáků, bez radosti po skončení bitvy). Konec pak krásně podtrhuje vše, co jsem výše napsal. Řemeslně dokonalé, každou minutou odměňující diváka, pro kterého vrcholem filmové tvorby není Spiderman nebo Elvíra. ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Solidní historický snímek, která nabízí skvělé herecké výkony a vcelku povedený scénář od Joela. Postavy jsou sympatické, dobře zahrané. O historii a hlavně o Henry V. toho moc nevím, takže na jednu stranu jsem ráda za takové filmy, které mi představí kousek z té historie, hlavně z té britské, kterou mám nejraději. Timothée byl skvělý, ale nepředčil Roberta Pattinsona, ten byl skvělý, opravdu si tu roli užíval naplno. ()

Nach 

všechny recenze uživatele

Jeden z lepších historických snímků, v němž každá rána skutečně bolí. Vysílení během soubojů je enormní a rytířská etika a ušlechtilost jde stranou pro jakoukoli možnost nejbližší střet zvrátit ve svůj prospěch. Král má v sobě vše, co by správný realistický historický film měl mít. A navíc i právě toto pojetí akce. Více prozrazovat nechci a ani nemusím. Pokud vás má slova zaujala, dejte tomuto snímku šanci. 80% ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Přepálená stopáž celkem spolehlivě zničila tempo, což je například oproti (ta paralela se přímo nabízí) Outlaw King velké minus. Na druhou stranu se opět jedná o pěkně realisticky špinavou antipohádku ze středověku s jednou kurevskou bitvou, takže dohromady fajn. 70% ()

campix 

všechny recenze uživatele

Originální tvorba Netflixu začíná nabírat slušné obrátky a po nedávném Outlaw King tu máme další středověkou lahůdku a už od počátku je jasné, že King má ještě o fousek vyšší ambice než druhý jmenovaný snímek. Michod natočil řemeslně téměř bezchybnou podívanou, která sice není tolik velkolepá, ale je o to více upachtěně uvěřitelná. Chalamet je výborný a pravděpodobně jsme našli velkou hollywoodskou star budoucích let. Herci ve vedlejších rolích jsou také super a bohužel je trošku pravda, že nejvíce v paměti utkví pitvořící se Pattinson což je trošku škoda, ale i tak se jedná o výborný film. ()

Pajky3 

všechny recenze uživatele

Vždycky jednou za čas se na Netflixu vyloupne opravdu zajímavej film a tentokrát do této kolonky zapadá The King. Dobře obsazené (I Pattinson byl odporný, jak měl být), perfektně špinavé a příjemně historické. Neměl jsem načteno, a tak jsem nevěděl, co od Henryho a jeho kralování očekávat. Ale ukázalo se, že to vůbec nevadí. Takhle nějak si představuju, že by historické filmy měli vypadat a Netflixu se jim to daří. Podobně se jim povedl už loni i Outlaw King. ()

PavelVanekArt 

všechny recenze uživatele

Historická fajn věc s kvalitním castingem, výpravou, historickou atmosférou a vším, co k historickýmu filmu patří. Patizón jako ústřední kunda nevadil a i když to má pomalej spád, tak je to příjemnej film o Králi, se kterým vyjebali. Lepší průměr. 4* a.k.a 70% ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Pri tomto type filmu si myslím, že režisérovi vyšlo takmer všetko tak, ako má. Herecké výkony, kulisy, hudba, dej, všetko fungovalo tak, aby sme mali celkom príjemný zážitok z filmu. 8,5/10 ()

LasT_Olt 

všechny recenze uživatele

Pokud bych žil ve středověku, mou práci snů by byla obsluha trebuchétu. Nebo jeho výroba. Víc cool věc prostě v 15. století na světě neexistovala a při scéně kde obléhají hrad jsem se tetelil blahem. Dlouho jsem se rozmýšlel zda dát i tu pátou hvězdičku, nakonec jsem se rozhodl, že přece jenom ano. U Outlaw kinga jsem se však nemusel rozmýšlet vůbec a 5* jsem mu dál s čistým svědomím. Outlaw je totiž zábavnější film. The King má však mnohem lepší finále, které vás zaskočí a navíc zde hraje v posledních letech výborný Pattinson, který sice bude do konce života ocejchovaný jako posraný Edward, ale Batman z něj bude určitě suprový. Přeci jenom si ho vybral Nolan do Tenetu ne? ()

animaxis 

všechny recenze uživatele

Král mě uchvátil především svou atmosférou, kterou přesto ani po pár týdnech po zhlédnutí nejsem úplně schopný popsat. Film ve většině scén nikam nespěchá a divák se tak může snáze ponořit do děje i jeho prostředí. V podstatě vše tu funguje, jak má. Výprava je působivá, herci více než ucházející, hudba (přestože jí tu vlastně příliš není) nádherně dokresluje atmosféru, souboje a bitvy tu působí realističtěji, než u většiny filmů odehravajících se ve středověku za poslední dvě desetiletí. Velkou poklonu si zaslouží režie (Král má prostě ten správný vizuální styl), kamera a scénář (skvělé dialogy). Ve výsledku jsem od filmu dostal ještě víc, než jsem čekal. ()

Související novinky

TOP filmy a seriály roku 2019 dle TOP uživatelů

TOP filmy a seriály roku 2019 dle TOP uživatelů

29.12.2019

S blížícím se Silvestrem vám tradičně přinášíme hlasování TOP uživatelů ČSFD.cz za nej filmy a seriály uplynulého roku. Jaké jsou jejich "topky" i s krátkým shrnutím názoru můžete vidět níže. Z filmů… (více)

Reklama

Reklama