Reklama

Reklama

Průsmyk

(seriál)
Trailer
Německo / Rakousko, (2019–2023), 19 h 33 min (Minutáž: 42–64 min)

Hudba:

Jacob Shea

Hrají:

Julia Jentsch, Nicholas Ofczarek, Franz Hartwig, Hanno Koffler, Lukas Miko, Natasa Petrovic, Lucas Gregorowicz, Martin Feifel, Christopher Schärf (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(24)

V horském průsmyku na hranici Německa a Rakouska je nalezeno zmrzlé tělo, naaranžované v duchu pohanského rituálu. Podivný případ spadá do dikce rakouské i německé policie a přijíždí jej vyšetřovat velice nesourodá dvojice detektivů. Energická a zásadová Ellie Stockerová se na místě činu setkává s rakouským kolegou Gedeonem Winterem, jehož bohémský zevnějšek doprovází velmi neortodoxní postupy. Společně se vydají po stopě pachatele děsivého činu, který v prostředí Alp nemá obdoby. (Česká televize)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (58)

Víteček 

všechny recenze uživatele

Nápadem vykrádající Most, ale je to o hodně horší. Jeden z vyšetřovatelů je krajně nesympatický, druhá je extrémně nezajímavá, ale je nám dostatečně zdůrazňováno, že ráda fotografuje a tak můžeme dlouho sledovat, jak hledá nejlepší záběr. Nevhodně umístěné a natahované flashbacky taky zrovna nepomáhají. Celé to působí hodně lacině natočené a ústřední písnička je strašná odrhovačka. Opuštěno po dvou dílech z nichž tomu druhému jsem měl už problém věnovat pozornost. 35% ()

mh.mail 

všechny recenze uživatele

60% - Německo-rakouský Most (bez vykřičníku), v titulcích přiznaný. Zajímavé přírodní scenérie a dostatečně napínavý případ, ona samotná krampusovská tradice je dost děsivá, kam se hrabou naši čerti, doprovázející Mikuláše. Postavy vyšetřovatelů byly relativně v pohodě, i když už se z toho stává poměrně klišé - ona má poměr se ženatým nadřízeným, on tak trochu pracuje pro jeden gang. Ale to mi tak ani nevadilo. U mě seriál sráželo dolů několik jiných věcí: Že jsme záhy poznali pachatele a že v této věci nedošlo k žádnému nečekanému překvapení. Že se prakticky celý sedmý díl mohl škrtnout, protože byl vlastně o ničem. Že po sedmi dílech byl případ (neuspokojivě) uzavřen a v posledním díle po roce se pak rozjelo prakticky nové vyšetřování. Nepochopitelná pro mě taky byla motivace pachatele vůči komisařce Stockerové a proč se celou věc rozhodl vyřešit tak, jak ji vyřešil. A vlastně i to téma krampusovských masek tak nějak postupně vyšumělo. Ale pokus to byl sympatický. ()

Reklama

kolemjdouc 

všechny recenze uživatele

vyhledávám německé krimi ať v knihách nebo ve filmu,natočené po "evropsku" - dávám pět za scénář i když bych nejradši dvě hvězdy ubrala za tu přemíru sexismu.opravdu není nutné aby za pár minut jednoho dílu bylo tolik sadistických scén které mohou diváka evokovat k obrazotvornosti jak ty krváky proběhly a co si nedomyslí tak se naservíruje?!Až nechutné!Seriál má osm epizod ale pokud by se zkrátily rozvláčné scény, zbyla by z něj jen polovina. Ale protože je docela zajímavá zápletka ,podívám se dál. Jinak scéna kdy obět je nalezena na hraničním patníku Německa a Rakouska je "vypůjčená" z kanadského filmu(dosti nedoceňovaného) Džentlmen nebo frajer (Hodnej polda,zlej polda).Tam je mrtvola přehozená vysoko na billboardu na hranici mezi Ontáriem a Quebecem.Při sundavání (kdy ji chtějí přehodit na jiné území aby se tím nemuseli zabývat) ji přetrhnou a každý stát má půlku těla a budou se tím muset zabývat spolu.Plagiát. ()

deLaFere 

všechny recenze uživatele

Většina komentářů zmiňuje klon Mostu, já bych určitě přidal i Temný případ. Klon je ovšem špatný výraz, málo zdařilá napodobenina je mnohem lepší. Prvních šest dílů jsem bral ještě jako průměr, poslední dva díly hodnocení srazily, logika šla úplně stranou a zbyla jen afektovaná snaha o "něco". 75 % je opravdu moc vysoko. ()

Ampi 

všechny recenze uživatele

Rakousko-německý seriál Průsmyk asi má trochu inspiraci švédsko-dánský Most (po americko-mexickém a francouzsko-britském Tunelu). Rozdílnost je třeba v tom, že Saga Norénová má syndrom Aspergerův a Gedeon (u policejních postav se toto jméno začíná objevovat často) Winter trpí mírnou formou Tourettova a máslo na hlavě. A jsou tu krampusové. Je to můj komentář č. 666. ()

Galerie (140)

Zajímavosti (8)

  • Scenáristi priznali, že sa inšpirovali dánsko-švédskym seriálom Most (2011). (Arsenal83)
  • Seriál sa natáčal v Bad Gasteine, Berchtesgadene, Grazi, Viedni, Grundlsee a Sportgasteine. (Arsenal83)

Reklama

Reklama