Reklama

Reklama

Chalupáři

(seriál)
  • Slovensko Chalupári
TV spot 1
Československo, 1975, 8 h 38 min (Minutáž: 39–55 min)

Hudba:

Luboš Fišer

Hrají:

Jiří Sovák, Josef Kemr, Jana Hlaváčová, Josef Vinklář, Jiří Schmitzer, Jiřina Bohdalová, Ilja Prachař, Josef Větrovec, Božena Böhmová, Mahulena Bočanová (více)
(další profese)

Epizody(11)

Obsahy(1)

Seriál komediálních příběhů F. Vlčka a V. P. Borovičky, který již od své premiéry v roce 1975 potěšil řadu diváků mnoha generací, čerpá svůj humor ze symbiózy člověka městského a člověka vesnického. Popularitu získal nejen pro své hvězdné obsazení, ale i pro základní tón, jímž je tolerance, lidská vzájemnost a porozumění. (Česká televize)

(více)

Zajímavosti (170)

  • Při výletu do Prahy Dáša Fuchsová (Jiřina Bohdalová) drží velký měkký balíček zabalený v kostkovaném papíru, v metru ale už drží balíček hranatý. (DexMASTER094)
  • Po celý seriál si Bohouš Císař (Josef Kemr) s Makovcem (Josef Hlinomaz) tyká, ale v posledním díle Svatba (1975) ve scéně, kdy Makovec odhaluje automobilového veterána ve stodole, mu Císař vyká. (M.B)

Chalupáři - Chudák dědeček (1975) (epizoda) (E01)

  • Taxi projíždí Václavským náměstím a jede okolo muzea k rozhlasu. Následuje záběr z Dlouhé ulice na Starém městě, kde z tohoto taxi vystupuje Huml (Jiří Sovák) a řidič Siola (Josef Vinklář). Taxi však jelo směrem na Vinohrady, tedy opačným směrem, než ve skutečnosti mělo jet. (Matesek)

Chalupáři - Chudák dědeček (1975) (epizoda) (E01)

  • Mrázek (Josef Větrovec) upozorňuje Humla (Jiří Sovák) při koupi chalupy, že bude nutné udělat septik, jelikož se jedná o vážnou věc, protože na to upozornili už dvakrát z Okresu. A přestože se Huml kasá, že to není problém, do konce seriálu k opravě nedojde. (sator)

Chalupáři - Kapr (1975) (epizoda) (E02)

  • Huml (Jiří Sovák) říká, že si s sebou bere na chalupu kanape, protože je na něj zvyklý, a následně prohlásí: „Stejně Slávkovi koupíte válendu.“ To, co ve skutečnosti ale veze na chalupu, je právě válenda. (sator)

Chalupáři - Kapr (1975) (epizoda) (E02)

  • Císař (Josef Kemr) vaří těsto pro návnadu ryb, ale když odchází s „prutem“ k vodě, těsto nechává na kamnech. Scéna není logická, protože se vsadil, že když nic nechytí, těsto večer sní, ale těsto mělo sloužit jako návnada. (sator)

Chalupáři - Kapr (1975) (epizoda) (E02)

  • Kapr stál 28,60 Kčs, kilo kapra bylo za 15 Kčs, vážil tedy téměř dvě kila. Váha váží ale jen do kila, pak se musela vyvažovat protizávažím, které ale prodavač nepoužil. (sator)

Chalupáři - Operace (1975) (epizoda) (E03)

  • Dáša Fuchsová (Jiřina Bohdalová) se živí rukodělnou prací doma. Ta funguje tak, že výrobce přiveze k vám domů komponenty určitého výrobku, domácí dělník je zkompletuje a firma si je zase odveze. Tady je scéna, kdy Fuchsová ověšena krabicemi je složitě přepravuje zpět k firmě autobusem. (sator)

Chalupáři - Operace (1975) (epizoda) (E03)

  • Oblečení Pepy Bláhy (Josef Čáp) – hlavně kalhoty a bunda – je nehodou naprosto nepoškozeno, a to do té míry, že ho má na sobě ve scéně u odjíždějícího autobusu, kde prudí řidiče Čiháka (Vladimír Menšík). (pjotri)

Chalupáři - Operace (1975) (epizoda) (E03)

  • Přestože Pepa Bláha (Josef Čáp) „leží na silnici a silně krvácí“ – jak říká paní Míla (Alena Vránová), ani na zaškrcené ruce, ani na jeho oblečení není po krvi ani stopy (dobře je to vidět v ordinaci na lehátku). I na silnici je krve velmi málo. Stejně tak doktor Motl (Jiří Adamíra) má ruce naprosto čisté. (pjotri)

Chalupáři - Operace (1975) (epizoda) (E03)

  • V tomto díle má Pepík Bláha (Josef Čáp) těžkou nehodu na motorce. Život mu zachrání doktor Motl (Jiří Adamíra) společně s pány Humlem (Jiří Sovák), Císařem (Josef Kemr) a paní Mílou (Alena Vránová). Po vyřešení celé situace sedí Huml s Císařem doma a filozofují o otázkách nevěry. Císař, normálně v pracovních šatech, zde má pořád na sobě slavnostní oblek, který měl na návštěvě Dáši Fuchsové (Jiřina Bohdalová) i při záchraně Pepova života. Hned v následujícím záběru se chystá k odjezdu místní autobus a Josef Bláha hučí do řidiče Čiháka (Vladimír Menšík), aby už jel. Evidentně je naprosto zdráv. K dovršení celého nesmyslu jde kolem autobusu jeho matka, listonoška Marie Bláhová (Růžena Lysenková) s Karlem Mrázkem, předsedou MNV (Josef Větrovec), aby poděkovali Humlovi za záchranu Bláhova života a předali dort. Ani oni neregistrují zdravého Bláhu v autobusu a Bláha se ke své matce nehlásí. Celá tato scéna je v časové souslednosti naprosto nesmyslná. (pjotri)

Chalupáři - Sokové (1975) (epizoda) (E04)

  • Když se Bohumil Císař (Josef Kemr) připravuje doma na cestu k paní Fuchsové (Jiřina Bohdalová), můžeme si všimnout, že má na stole krabičky od sušenek, které si před chvílí koupil v krámě. V krámě si ale koupil troje, na stole vidíme pouze dvoje. (SONY_)

Související novinky

Zemřela herečka Hana Maciuchová

Zemřela herečka Hana Maciuchová

26.01.2021

Ve věku 75 let dnes v Olomouci po dlouhé nemoci zemřela česká filmová, televizní a divadelní herečka Hana Maciuchová. Nejvíce diváku si ji jistě bude pamatovat z televizních obrazovek. Zahrála si v… (více)

Zemřel režisér František Filip

Zemřel režisér František Filip

09.01.2021

Ve věku 90 let zemřel český režisér a scenárista František Filip. Zprávu o úmrtí plodného tvůrce televizní produkce přinesla Česká televize. Absolvent pražské FAMU má k dnešnímu dni na svém kontě na… (více)

Věra Tichánková 1920 - 2014

Věra Tichánková 1920 - 2014

09.01.2014

Ve věku 93 let zemřela herečka Věra Tichánková. Manželka herce Jana Skopečka a dlouholetá členka Divadla S. K. Neumanna v Praze (1951 - 1982) studovala vysokou školu chemicko-technologickou, následně… (více)

Reklama

Reklama