Reklama

Reklama

VOD (1)

Série(4) / Epizody(45)

Obsahy(1)

Nádherná a svobodná kavalkáda nonsensů, satirických skečů a britsky vykutálených slovních a situačních hříček od pánů, jejichž jména znějí skoro jako jména svatých - John Cleese, Eric Idle, Terry Jones, Graham Chapman, Michal Palin - doplněné animacemi velkého a divokého Terry Gilliama, zahajuje přehlídku odvážných, kteří souhlasili ocitnout se v jejich zářícím stínu. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (444)

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jak okomentovat skeče Monty Pythonova létajícího cirkusu? Geniální! Nadčasové! Neuvěřitelně vtipné! Nedostižné! Nevěřím tomu, že by někdy někdo vymyslel něco lepšího. Je pravda, že poslední série už nebyla tak kvalitní jako tři předchozí, ale když si uvědomím, že seriál vznikal v letech 1969- 1974 a já nad ním řvu smíchy už skoro třicet let, už to o něčem vypovídá. Humor Pythonů je neskutečně nadčasový a hlášky z některých skečů jsou podobně jako hlášky Cimrmanů nádherně použitelné v běžném životě. Ale teď už něco zcela jiného... ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Monty Pythons sú nesúroda šestica pánov, ktorý trefným spôsobom kritizujú, parodizujú a zosmiešňujú každý jeden aspekt obyčajného života, poctivú prácu a vzťahy nevynímajúc a robia to spôsobom aký je nenapodobiteľný a čertovsky vtipný. Existuje veľmi málo serálov, ktoré dokážu byť tak skvelo nad vecou a hlavne takých ktorý systematicky rúcajú zábrany nášho vedomia o tom čo je vtipné, alebo nie. Týmto pánom sa to nejako podarilo. Všetko je to podfarbené grotesknými a nadnesenými animáciami Terryho Gilliama, ktoré tvoria určité Intermezzo k všetkých skečom a príbehom, ktoré sú tu odprezentované. Veci ako španielská ikvizícia, MR. Neutron, ministry of the silly walk, tvoria len hŕstku kultových skečov, ktoré ma neskutočne pobavily a spríjemnili nejedno popoludnie. Všetky 4 série označujem 100% aj keď priznám sa že abscencia Johna Cleesa v 4 sérií bola badateľná a niečo tomu ako celku chýbalo. Kráľovská zábava, ktorú skutočne ocenia ľudia, ktorý si vedia spraviť srandu z čohokoľvek. ()

Reklama

monolog 

všechny recenze uživatele

viděl jsem to jen anglicky (bez titulků), ale vůbec to tomu neubírá. a člověk se tak aspoň dobře naučí mluvit, protože ta slovní zásoba, kterou mají tihle hoši je neuvěřitelná. žádných pět set slov, jako holywoodští filmaři, ale minimálně pět tisíc. jen je škoda, že john cleese ke konci(v poslední serii) nevystuppoval, to jeho Shut Up! nebo And now for something completely different(případně jednou taky And now for something completely the same.), nebo ten jeho úžasnej německej přízvuk mě vždycky dostal. Poslední serie se mi asi líbila nejmíň. přeci jen už mají za sebou čtyřicet dílů a začíná se to okoukávat, a jak jsem řekl, chybí mi tam john cleese. podle mě nejlepší scénka je s tím, jak si přijde hygiena došlápnout na výrobce nechutných sladkostí(zajímalo by mě, jestlipak se tu duchovní máti harry pottera neinspirovala pro ty svoje lentilky 1000x jinak) jako křupavé žabičky nebo švábi v čokoládě apod. Jo, ještě jedna věc. Pro ty, jež to mají třeba náhodou v jiném formátu než z televize nebo na DVD, české titulky jsou na této stránce http://sweb.cz/monty-python-cz-subtitles/ ()

*Elfík* 

všechny recenze uživatele

Monty Python. Není to tak šílené, jak se zdá..... Ale vlastně je. Je to strašně šílený! Parta chlapíků, co vymýšlejí jednu kravinu (když to tak nazvu) za druhou, dělají si legraci z náboženství, politiky, z hloupých i chytrých lidí, z postižených, ze stále močících, z neplavců, no prostě úplně ze všech. Ale víte, co je na tom to nejlepší (nebo nejhorší, jak pro koho)? Že jim to prochází! A právě proto se na jejich filmy lidé dívají a říkají si ,,jakou to ale mají ti chlapíci odvahu!'' ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Chtěli bychom se omluvit za způsob, jímž jsou v tomto pořadu předváděni politikové. Nikdy jsme neměli v úmyslu naznačovat, že politikové jsou rozklepaní oportunisté, kteří se více starají o své soukromé války než o problémy vlády, natož jim podsouvat, že obětují důvěryhodnost, když se brání svobodné diskusi o životně důležitých problémech svou mylnou představou, že partajní jednota stojí nad blahem lidí, jež údajně zastupují. Rovněž nikomu nechceme sugerovat, že to jsou hašteřiví krhounci bez špetky zájmu o sociální problémy dneška. Rozhodně jsme nechtěli, aby je diváci považovali za nedůtklivou, prohnilou, sobeckou havěť, s chlupatýma nohama a s nadměrnou příchylností k alkoholu a k jistým jednoznačným sexuálním praktikám, jež mnohé lidi urážejí. Omlouváme se, vznikl-li snad takový dojem." Tato kombinace šesti geniálních mozků je vražedná pro intelekt normálního smrtelníka. Někdy nechápu, jestli jsou tak vtipní nebo jenom utekli z blázince, ale bavím se u jejich hovadin vždycky. Teda vždycky ne, ale to je přece moje chyba, když nepochopím vtip. On tam totiž někde je. Jen ho najít. To je pak skvělej pocit. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (28)

  • Stanice BBC měla problém se slovem "masturbace" v této epizodě. Jeden z účastníků soutěže v epizodě prohlásí, že jeho koníčky jsou "golf, týrání malých zvířat a masturbace". Eric Idle se použití tohoto výrazu během schůzky s BBC snažil obhájit větou: "každý přece masturbuje, vy ne?" Slovo ale bylo nakonec zamaskováno zvukovým ruchem, nicméně výrazný smích publika byl zachován. (don corleone)
  • V roce 2005 se v Anglii konala anketa organizovaná anglickou stanicí Channel4, ve které lidé hlasovali pro nejlepší skeče všech dob. Monty Pythonův létající cirkus obsadil v prvních 50 příčkách 5 míst. 2. nejlepším skečem všech dob je podle Angličanů skeč „Petshop/Dead Parrot“, 12. nejlepším „Spanish Inquisition“, 15. nejlepším „Ministry of Silly Walks“, 31. „Nudge Nudge“ a 49. „The Lumberjack Song“. (Vrata88)
  • Další názvy seriálu, o kterých se uvažovalo, byly: "Gwen Dibley's Flying Circus", "Owl-Stretching Time", "Bun, Whackett, Buzzard, Stubble and Boot" a "A Toad Elevating Moment“. (Ruuzha)

Související novinky

Zemřel Terry Jones

Zemřel Terry Jones

23.01.2020

V nedožitých 78 letech nás v úterý opustil velšský herec, scenárista, režisér a v neposlední řadě spisovatel, Terry Jones. Člen světoznámé britské komediální skupiny Monty Python vystudoval… (více)

53. ročník festivalu MFF Karlovy Vary je za námi

53. ročník festivalu MFF Karlovy Vary je za námi

08.07.2018

53. ročník největšího filmového festivalu v Česku je u konce. Festival, který byl zahájen vzpomínkovým filmem na Miloše Formana Lásky jedné plavovlásky (1965), se letos nesl ve znamení velkých… (více)

Stříhat, stříhá, stříká, krev!

Stříhat, stříhá, stříká, krev!

13.10.2006

To, že absolutní vetšinu kadeřníků tvoří masoví vrahové s vážnými psychickými problémy, všichni dobře víme už od dob Monty Pythonů. Bohužel, mnozí z nás tento alarmující fakt ještě i dnes berou jen… (více)

Reklama

Reklama