Reklama

Reklama

VOD (1)

Série(4) / Epizody(45)

Obsahy(1)

Nádherná a svobodná kavalkáda nonsensů, satirických skečů a britsky vykutálených slovních a situačních hříček od pánů, jejichž jména znějí skoro jako jména svatých - John Cleese, Eric Idle, Terry Jones, Graham Chapman, Michal Palin - doplněné animacemi velkého a divokého Terry Gilliama, zahajuje přehlídku odvážných, kteří souhlasili ocitnout se v jejich zářícím stínu. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (444)

Carlossss 

všechny recenze uživatele

Svůj stý komentář jsem si šetřil na pány od Pythonova cirkusu. V životě jsem nic podobného neviděl. Je to ten typ pořadu, který mě ovlivnil, pobavil a mnohé naučil. Ovlivnil mě v tom, že si doteď myslím, že Hitler žije jako jistý pan Hilter, pobavil mě vším, co jsem v něm zhlédl a naučil mě, jak se bránit proti muži, který vás napadl kompotem. Poslední řady citelně oslabuje neúčast pana Cleese, ale to nic nemění na tom, že je to vynikající pořad, který bude až do smrti patřit k mým srdcovkám. Tohle prostě musíte vidět, jinak jste ani nežili... ()

Deschain

všechny recenze uživatele

the larch...the larch..I swear to tell the truth, the whole truth and nothing but the truth. So anyway...I mean, they're not even married or anything they're not even divorced. And he's in the k.g.b. - Well, I mean, your witness is dead. Yes, my lord... Well,uh, virtually, my lord. He's not completely dead? No, he's not completely dead, my lord, no. But he's not at all well. milujem...a John Cleese ma môže adoptovať....the horse chestnut ()

Reklama

Chrysopras 

všechny recenze uživatele

Takhle genialni particka se uz asi neda nikdy nikde dohromady! Jasne ze nekdy to je ujety az moc a ne vzdycky vtipny, ale ta originalita je neskutecna aneb "This sketch is silly..." Mimochodem ocenuju BBC, ze to nezatrhli, tolik sziravy legrace na vlastni hlavu - nevim nevim jestli by to v ČT bylo dneska možný ( trochu podobnej štyl byla Česká soda a 22 ). Všeobecně bych vyzdvihnul u MP hlavne skvely karikatury vselijakejch reporteru, komentatoru atd. a uplne nej snad byly ty jejich diskuzni parodie na neuveritelny temata. ()

Falcor 

všechny recenze uživatele

Geniální a šílená skupinka lidí, k nejimž nohám se valí proudy bavičů, aby u nich v poslední křeči ze sebe slabě vydechli "to nejde". ONI jim to obratem s ležérní grácií poopraví na "jde to" a vyždímou ze sušiny odpadlíků ještě tolik humorných plivanců do tváře všemu svatému i nesvatému, že my, diváci, máme co dělat, abychom v tom vodopádů jedinečných scének, servírovaných nám zcela bez ostychu, našli prostor se nadechnout a připravit na další smršť slovního, sarkastického, satirického, situačního, jakéhokoliv jiného existujícého humoru, zpravidla ostře kořeněného. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Dennis Moore.., Dennis Moore.., dumb, dumb, dumb.. Na jedné straně trochu nudné animace Gilliama a občas skeče, při kterých jste bez znalosti souvislostí prostě mimo. Druhá miska vah plná humoru, co se nezastaví před ničím, však zcela převažuje. John Cleese je démon a Terry Jones je úchylný Dirty Vicar. Zajímalo by mě, pod vlivem jaké návykové látky ti hoši tvořili.. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (28)

  • Další názvy seriálu, o kterých se uvažovalo, byly: "Gwen Dibley's Flying Circus", "Owl-Stretching Time", "Bun, Whackett, Buzzard, Stubble and Boot" a "A Toad Elevating Moment“. (Ruuzha)
  • Slovo "cirkus" bylo přidáno do názvu poté, co pracovníci stanice BBC členům komediální skupiny vytýkali, že jsou na chodbách televize hluční a chovají se jak v cirkusu. (don corleone)
  • Terry Jones popisuje způsob, jakým komediální skupina původně prezentovala televizi svůj plánovaný seriál, takto: „Když jsme šli do BBC poprvé, seděli kolem stolu všichni ti šéfové, kteří se nás ptali, o čem ten náš pořad bude. A my jim suše oznámili, že ještě nevíme. Tak chtěli vědět, na koho to má být zaměřené. Odpověděli jsme, že ještě nevíme. Pak se zeptali, jestli v tom bude nějaká hudba, na což jsme po pravdě odpověděli, že ještě nevíme. Nakonec řekli, ať jim alespoň prozradíme, jak se to bude jmenovat. A my pokrčili rameny, že ještě nevíme. Chvíli bylo ticho a pak jeden z těch šéfů pronesl: "Aha. Ale bude to mít jen třináct dílů, platí?" (conejo)

Související novinky

Zemřel Terry Jones

Zemřel Terry Jones

23.01.2020

V nedožitých 78 letech nás v úterý opustil velšský herec, scenárista, režisér a v neposlední řadě spisovatel, Terry Jones. Člen světoznámé britské komediální skupiny Monty Python vystudoval… (více)

53. ročník festivalu MFF Karlovy Vary je za námi

53. ročník festivalu MFF Karlovy Vary je za námi

08.07.2018

53. ročník největšího filmového festivalu v Česku je u konce. Festival, který byl zahájen vzpomínkovým filmem na Miloše Formana Lásky jedné plavovlásky (1965), se letos nesl ve znamení velkých… (více)

Stříhat, stříhá, stříká, krev!

Stříhat, stříhá, stříká, krev!

13.10.2006

To, že absolutní vetšinu kadeřníků tvoří masoví vrahové s vážnými psychickými problémy, všichni dobře víme už od dob Monty Pythonů. Bohužel, mnozí z nás tento alarmující fakt ještě i dnes berou jen… (více)

Reklama

Reklama