Reklama

Reklama

Věc

  • Česko Věc z jiného světa (neoficiální název) (více)
Trailer

Film, jemuž za námět posloužil román Johna W. Campbella, Jr. Tým vědců, podnikající výzkum v izolovaném táboře postaveném hluboko v Antarktidě objeví vesmírnou loď, uvězněnou v ledu. Blízko lodi leží zmrzlé tělo mimozemské bytosti. Všichni jsou přesvědčeni, že jde o objev tisíciletí a vezmou tělo do tábora, aby ho mohli prozkoumat. Mimozemšťan ale není mrtvý - je jen zmrzlý, a teplo ho přivede zpátky k životu, a v táboře začne náhle umírat jeden člen týmu po druhém... (oficiální text distributora)

(více)

Zajímavosti (26)

Obluda z 20,000 sáhů (1953)

  • Potom, čo profesor Tom Nesbit (Paul Hubschmid) prežije stretnutie s monštrom, je prevezený na arktickú základňu na ošetrenie. Kulisy sú tie isté, aké boli použité pri natáčaní filmu The Thing from Another World (1951) a ošetrenie je pod dozorom plukovníka Jacka Evansa, ktorého si zahral Kenneth Tobey.Tomu sú priestory základne dôverne známe, zahral si totiž v oboch filmoch. (beso74)

Lovec vetřelců (2003)

  • Čierno-biely filmový materiál, na ktorom bol Julian Rome (James Spader), je prevzatý z filmu Věc (1951). Tá istá filmová sekvencia bola použitá aj v jeho rovnomennom remaku Věc (1982), v ktorom ju v zničenom nórskom výskumnom tábore našiel R.J. MacReady (Kurt Russell). (beso74)

Věc (1982)

  • Nakladatelství Dark Horse vydalo v roce 1992 dvoudílný komiks nazvaný stejně jako Hawksova verze (1951), jehož děj se odehrává den po konci tohoto filmu. (Martrix)

Věc (1982)

  • „Jednoho dne mi zavolali, že by potřebovali rychle udělat plakát,“ vypráví ilustrátor Drew Struzan. „Studio se zeptalo: ‚Pamatuješ na ten film Věc (1951)?‘ Odpověděl jsem, že jo. A oni jen: ‚To je vše.‘ To bylo všechno, co mi dali. Neměl jsem příběh nebo monstrum či cokoliv jiného. Takže jsem přes noc musel namalovat něco z ničeho.“ Struzan se tedy oblékl do zimního oblečení a jeho manželka ho vyfotila. Tak vznikl plakát nazvaný „Člověk je ten nejteplejší úkryt“, řazený mezi nejuznávanější hororové plakáty vůbec. (jurama525)

Halloween (2007)

  • Zhruba ve čtvrtině filmu, když Michael Myers (Tyler Mane) čeká na koledníky, sleduje jeho táta film Věc (1951). John Carpenter režíroval pozdější novou verzi, také nazvanou Věc (1982). Původní Věc se objevila i v jeho v prvním Halloweenu (1978). (Campbell)

Související novinky

Hororová Věc se dočká rebootu

Hororová Věc se dočká rebootu

26.08.2020

Legendární filmař John Carpenter potvrdil, že ve studiu Blumhouse zvažují reboot kultovní Věci z roku 1982. Ta sama je remakem Věci z jiného světa z roku 1951, oba filmy pak vycházejí ze stejné… (více)

Blumhouse chystá novou Věc

Blumhouse chystá novou Věc

28.01.2020

Studia Blumhouse a Universal společně chystají novou adaptaci hororové povídky Who Goes There? Johna W. Campbella Jr. z roku 1938. Ta se stala předlohou pro filmy The Thing from Another World Howarda… (více)

Reklama

Reklama