Reklama

Reklama

Gentleman Jack

(seriál)
  • Velká Británie Gentleman Jack
Trailer
Velká Británie, (2019–2022), 15 h 50 min (Minutáž: 56–69 min)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(16)

Obsahy(1)

V roce 1832, po letech ve znamení exotických cest a budování společenského renomé, se Anna Listerová vrací do Halifaxu v Západním Yorkshire, odhodlaná zvrátit osud chátrajícího sídla Shibden Hall zděděného po předcích. Aby oprášila jeho zašlou slávu, musí znovu otevřít své uhelné doly a dobře se provdat. Tohle ale není jen další "regentská romance". Charismatická, cílevědomá a náruživá Anne Listerová – dáma od hlavy až k patě oděná v černé, která díky svému šarmu pronikla mezi společenskou smetánku – si nemá v úmyslu najít manžela. Aby zůstala sama sebou, plánuje si vzít ženu. A ne jen tak ledajakou – žena, za kterou se Anne Listerová provdá, musí být opravdu bohatá. Každá část Annina příběhu vychází z historických skutečností zachycených v jejích denících. Ty sestávají ze čtyř milionů slov a popisují ty nejintimnější detaily jejího života, kdysi ukryté pod tajným kódem, který byl nyní prolomen. (HBO Europe)

(více)

Recenze uživatele Necrotongue k tomuto seriálu (9)

Série 1 (2019) (S01) 

Bylo to sice za čtyři hvězdičky, ale vyšlo to jen o Angusův chlup. První sezóna rozjela dvě hlavní dějové linie, první se místy až příliš utápěla v netolerovaném vztahu mezi oběma hlavními hrdinkami, ta druhá se až nepříjemně málo zabývala problematikou těžby černého uhlí. Je škoda, že tvůrci až příliš zabředli do typického "má mě ráda, nemá mě ráda", protože si myslím, že se z tohoto námětu dalo při troše snahy vykřesat mnohem víc. Za běžných okolností by mě štvalo, že je tady další seriál, který se zabývá tzv. 4% menšinou (v poslední době mám pocit, že jiné problémy už ani neexistují), tady mě to ale naopak potěšilo. Už si ani nepamatuju, kdy jsem u nás v obci naposledy viděl popravu jedince s homosexuálními sklony, přesto se pořád někde organizují pochody pod duhovou vlajkou. Chtěl bych tyhle "utlačované" vidět přežívat ve viktoriánském období (nebo chcete- li, ve století páry), tam by pro své neustálé fňukání měli opravdu důvod. ()

I Was Just Passing (2019) (S01E01) 

První epizoda byla jasně "seznamovací", a jako takovou ji taky hodnotím. Správně bych měl být naštvaný a vidět rudě, protože hlavní hrdinka je typickým materiálem pro současnou propagandu- lesbička a schopná, silná, inteligentní žena s vlastním názorem. Sám jsem překvapen, že mi to v tomto případě vlastně nevadí. Daleko větší problém bych měl se seriálem v případě, že by šlo o nějakou testosteronovou romanci, a každou chvíli bych se tak musel dívat na suchý zip. ()

I Just Went There To Study Anatomy (2019) (S01E02) 

Proti předchozímu dílu došlo podle mého názoru k určitému zlepšení. Vzhledem k tomu, že už nebylo nutno představovat jednotlivé postavy, mohli se tvůrci více věnovat vlastnímu ději, a i když se jednalo o čistě konverzační záležitost, docela dobře jsem se bavil. ()

Oh Is That What You Call It? (2019) (S01E03) 

Fakt se mi líbí, že seriál není jen o (na svou dobu) netypickém vztahu, ale že se v něm taky zajímavě intrikuje, pokud jde o uhelné doly. Aby toho nebylo málo, stále se pátrá po viníkovi dopravní nehody a jako třešničku na dortu mi tvůrci nabídli zajímavé detaily z chovu prasat u Sowdenových, takže spokojenost. ()

Most Women Are Dull and Stupid (2019) (S01E04) 

Čtvrtá epizoda lehce ztratila na zajímavosti, její děj se až příliš věnoval narušené psychice slečny Walker a na intrikování v důlním průmyslu tak nezbylo dost času. Hodně mě sice pobavila návštěva u viktoriánsky ztuhlých Priestleyových, ale prasečí chlívek Sowdenových mi nepřinesl žádnou bonusovou zábavu, takže jsem zůstal u tří hvězdiček. ()

Let's Have Another Look at Your Past Perfect (2019) (S01E05) 

Proti předchozímu dílu jsem přihodil jednu hvězdičku navíc, přestože mě už neskutečně otravovalo neustálé babrání se v náladách labilní slečny Walker. Dost dobře jsem se totiž bavil při sledování nedůvtipného (a proto i neodbytného) pana Ainsworthe, typické viktoriánské zkostnatělé paničky paní Pristley i zoufale ovlivnitelné slečny Parkhill. ()

Do ladies do that? (2019) (S01E06) 

Děj šesté epizody mě ničím výrazným nezaujal, takže jsem nemohl sáhnout k vyššímu hodnocení, i když díl nebyl nikterak špatný. Nejvíc mě asi zklamalo, že se tvůrci věnovali hlavně romantickým vztahům, a těžba uhlí zůstala na vedlejší koleji. Ale až se zima zeptá... ()

Why've you brought that? (2019) (S01E07) 

Hmm, tak už je jasné, že takovýto průběh epizod bude zřejmě u tohoto seriálu standardem, což je škoda, myslím, že by tady byl potenciál pro mnohem lepší výsledek. Stačilo by omezit neustálé vztahové krize a více se soustředit na uhlí. Ano, jsem z Karvinska, no a co?!! ()

Are you still talking? (2019) (S01E08) 

Závěrečné epizodě první sezóny jsem nakonec nadělil čtyři kousky, i když mě dost zprudil příliš přeslazený konec. Děj byl tentokrát každopádně živější, cesta po kontinentu příběhu pomohla a tvůrci se konečně věnovali i potížím při budování dolu, i když to byl z jejich strany hlavně kalkul a háček pro příští řadu. ()

Reklama

Reklama