Reklama

Reklama

Gitarista Dewey Fin (Jack Black). Srdcom rocker, bezmedzne uctieva myšlienky rockovej hudby a života okolo nej. So svojou záľubou skákať do publika a k 20-minútovým gitarovým sólam je rozhodnutý doviesť svoju kapelu k víťazstvu v Súboji kapiel. Namiesto toho ho však spoluhráči z kapely vyhodia. Zdrvený a bez peňazí sa Dewey poflakuje po byte. Potom, čo zdvihne telefón, ktorý je určený pre jeho spolubývajúceho Neda (Mike White), impulzívne prijíma prácu ako suplujúci učiteľ na prestížnej základnej škole. Tam sa stretáva s upätou riaditeľkou Mullinsovou (Joan Cusack), ktorá bedlivo kontroluje svoje vystupovanie a to isté vyžaduje od všetkých učiteľov. Zatiaľčo Dewey nemá ani tušenia ako vyučovať, vie ako vo svojich žiakoch vzbudiť dôveru. Keď si náhodou vypočuje hodinu hudobnej výchovy, rozhodne sa svojich žiakov, týchto mladých hudobných géniov, preformovať z klasického školského orchestra do hlučnej rockovej kapely, čím navždy zmení ich životy. So svojou novou kapelou sa Dewey vydá bojovať do vysneného Súboja kapiel. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (646)

Aluska88 

všechny recenze uživatele

To je přesně ono. Školu Rocku by měla začít navštěvovat veškerá současná mládež, která považuje "kanál" MTV a jeho nabídku za vysoce přínosnou a "cool." Požaduji prosím, aby byly ve třídách druhého stupně Základních škol zařazeny do výuky hodiny Historie Rocku s vyučujícím Jackem Blackem:) Je zcela povinné, aby byl tento předmět přednášen speciálně žákům, kteří za nejlepší hudbu považují kdejakou současnou popovou "hvězdičku" a neznají nic jiného, kromě popu. Hudební průmysl na nás každým dnem chrlí další a další "talenty", které se však často v té záplavě zpěváků a zpěvaček lehce ztratí. S fenoménem sociálních sítí a rozmachem Youtube, kde se "slavným" může stát téměř kdokoliv, ale většina zní tak nějak stejně, je důležité, aby se digitální mladá generace ponořila do minulosti a poznala, jak zní a vypadá opravdová, ryzí rocková hudba a její legendy, které vytvářely dějiny. Jenže mládež se nedokáže a možná ani nechce vracet do hudební historie, pokud ji k tomu někdo nepřivede. Oni vlastně neví, že zlaté časy rocku i popu již nejspíše minuly a všechny legendy, které mohly vzniknout, už vznikly. A že všechny inovátorské hudební postupy a geniální melodie, které kdy mohly vzniknout, mají na svědomí muzikanti z let minulých. Ale možná to dnešní mládež ani nezajímá. Takže pro mě skvělá hudební komedie, při jejímž sledování můžete až nabýt dojmu, že v hudbě vlastně neexistuje snad nic lepšího, než ten drsný, nářezový a ukřičený rock. Celé osazenstvo třídy bylo excelentní a společně s Jackem, který naprosto všechno převálcoval, vytvořili excelentní rockovou sestavu. Jakmile v úvodu filmu zahrál Jack na kytaru melodie "Iron Man," "Smoke On The Water" a "Highway To Hell," lehce mě začalo mrazit a už jsem začala tušit, že to bude prostě nářez. Slovy Twisted Sister. "I WANNA ROCK!" :) ()

novoten 

všechny recenze uživatele

To nejlepší, co mohlo žánr rodinně laděného příběhu o snaživém školním seskupení potkat, je Jack Black. Jeho nadšený herecký výkon je hlavním hnacím motorem, společně s výborně poskládaným soundtrackem a Linklaterovou spolehlivou režií. Můj oblíbený hudební žánr velmi lehce přinesl nakažlivě pozitivní film. ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

Jedna velká rocková show může změnit svět..... Předně musím napsat, že výsledný dojem je hodně dobrej. Scénář, dojemný závěr, vtipy (které nedělal J. Black) a AC/DC neměli chybu. Apropó - J. Black, zatím co mně - starší generaci jeho humor moc nebral, moje děti se ohromě bavili. A děti, které zde hráli - byli perfektní. Nenechali se zdolat ČLOVĚKEM...... ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Podobne, ako niektorí ľudia nemôžu vystáť Jima Carreyho v jeho prvých bláznivých komédiách, tak mne pripadal až neznesiteľne predimenzovaný Jack Black v tomto filme - zhruba od polovice filmu som už len čakal, kedy ten blbnúci tlsťoch dostane infarkt. Sú tam vtipné scény, hudba je tiež podľa môjho gusta, deti sú veľmi sympatické, ale scenár je príliš odtrhnutý od reality a niet v ňom kúska logiky, svedčiacej o tom, že to tvorcovia naozaj dobre premysleli. Nepremysleli, proste nahodili nápad a nechali Jacka šalieť. Pre mňa málo a po tých nadšených komentároch celkom sklamanie. ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

Film který si hraje na převracení klišé, příčemž je sám používá k vlastnímu prospěchu nemůže být zase až tak špatný. Ovšem samotná premisa zde není využita až do dna a příběh značně pokulhává v mnoha ohledech. Jack Black nepatří mezi mé oblíbené herce, jeho výkon mu absolutně nevěřím. Prostě jsem jen viděl herce, který se snaží oslnit kamery a vůbec celý štáb, ovšem tyhle jeho kreace nemají šanci přistoupit až k divákovi. A ani scénář mu nevkládá do úst přilišné perly, ty dialogy byly opravdu strašné. O dětech se nemá ani smysl bavit. Tím největším kladem jsou pak - a to je nejdůležitější - samotné songy, které prostě šlapaly a měly páru, ale doma bych si je opravdu jen tak z trucu nepouštěl, jsou spíše skvělou pohonou jednotkou pro film. Jack Black zpívá opravdu velmi dobře, ale to jsem od něj čekal. ()

Galerie (145)

Zajímavosti (27)

  • Jack Black (Dewey Finn) se kvůli filmu musel naučit hrát na elektrickou kytaru. Ve své kapele Tenacious D hraje pouze na akustickou. (Wishkah)
  • Ve scéně souboje kapel v jednu chvíli Dewey (Jack Black) nehraje, přesto jsou však slyšet dvě kytary. (BisiJoker)

Související novinky

Rocková panda se vrací

Rocková panda se vrací

15.07.2008

Jack Black momentálně ruluje v kinech jako bojovná černobílá chlupatá koule (samozřejmě jen ve verzích bez dabingu) a brzy se po boku Bena Stillera a Roberta Downeye Jr. vrhne doprostřed akční… (více)

Wrestler Jack Black

Wrestler Jack Black

22.11.2005

Herec Jack Black už sice za pár dní vstoupí na plátna kin jako filmař dobrodruh v očekávaném hitu King Kong, ale v současnosti již pracuje na další filmu, který jej vrací k jeho hereckým kořenům,… (více)

Reklama

Reklama