Reklama

Reklama

Gitarista Dewey Fin (Jack Black). Srdcom rocker, bezmedzne uctieva myšlienky rockovej hudby a života okolo nej. So svojou záľubou skákať do publika a k 20-minútovým gitarovým sólam je rozhodnutý doviesť svoju kapelu k víťazstvu v Súboji kapiel. Namiesto toho ho však spoluhráči z kapely vyhodia. Zdrvený a bez peňazí sa Dewey poflakuje po byte. Potom, čo zdvihne telefón, ktorý je určený pre jeho spolubývajúceho Neda (Mike White), impulzívne prijíma prácu ako suplujúci učiteľ na prestížnej základnej škole. Tam sa stretáva s upätou riaditeľkou Mullinsovou (Joan Cusack), ktorá bedlivo kontroluje svoje vystupovanie a to isté vyžaduje od všetkých učiteľov. Zatiaľčo Dewey nemá ani tušenia ako vyučovať, vie ako vo svojich žiakoch vzbudiť dôveru. Keď si náhodou vypočuje hodinu hudobnej výchovy, rozhodne sa svojich žiakov, týchto mladých hudobných géniov, preformovať z klasického školského orchestra do hlučnej rockovej kapely, čím navždy zmení ich životy. So svojou novou kapelou sa Dewey vydá bojovať do vysneného Súboja kapiel. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (646)

Kass 

všechny recenze uživatele

Nejlepší komedie roku! :-) Že ne? Ale ano, věřte tomu. Protože to co předvádí J. Black na plátně je zcela bezprostřední a naprosto heroický výkon, který neponechá vaše bránice ani na okamžik na pokoji. Že je Rock'n'Roll modlou nejen pro jeho filmovou postavu, ale i pro Blacka samotného, mu nejen věřím, ale po zhlédnutí "Školy ro(c)ku" jsem o tom dokonce hluboce přesvědčen. Že Rock'n'Roll zrovna nemusíte? Po dvou hodinách strávených ve společnosti pana učitele a jeho úžasné třídy vás zvuk elektrické kytary prostě nemůže nechat chladnými! :-) A teď co nejdřív splašit cokoliv od Led Zeppelin. PS: Splašil jsem ;-) ()

Nathalie 

všechny recenze uživatele

LET THERE BE ROCK...Jan Amos Komenský v roce 2003 metal v holandské půdě radostí kozelce, protože konečně někdo po staletích pochopil, co chtěl říct svou zásadou Škola hrou. Kdo je ten génius? Jmenuje se Dewey Finn a je to prvotřídní rock- cvok. Tenhle povalečský loser podvůdkem chytne místo v prestižní škole pro cílevědomé dětičky, budoucí prezidenty Microsoftu, NASA a Zeměkoule. Zbytkem mozkových buněk pozná, že tahle nadaná robátka lze zneužít ve svatém jménu kytarových riffů a ACDC, a tajný projekt jménem "Rocková křížová výprava" může začít. Rock got no reason, rock got no rhyme...School of Rock anytime, i pro hluchoněmého Herodese. Největší koncetrace roztomilých třeštidel na metr čtvereční, vypalovačky z hrdla jedenáctiletých rockerů a medvídkovský Jack Black, který se pro tuhle roli /klišé, klišé, klišé/ narodil. 9/10 ()

Reklama

JFL 

všechny recenze uživatele

"Škola rocku" se sice odvíjí jako standardní "zdokonalovací film", tentokrát zasazený na upjatou elitní základní školu, ale právě že potvrzuje platnosti diváckosti této kategorie, když získává sympatie především díky castingu a režijnímu uchopení než prvoplánovým dojením emocí. Linklater pochopil, jaký nezřízený živel dostal k dispozici v Jacku Blackovi a tomu také přizpůsobuje snímání scén v dlooouhých záběrech, často jízdách, které Blackovu zběsile tajtrlíkující personu zasazují do jinak strnulého prostředí. Nicméně Blackův hrdina sice představuje chaotický středobod snímku, ale celek stojí na bedrech skvěle mimo schémata vybraných a vedených dětských představitelů. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Velice příjemná komedie s ještě příjemnějším Jackem Blackem, který se na poli rocku může považovat za legendu jelikož většího srdcaře byste snad v dnešní době nenašli. Ale nejenom srdcaře, především excelentního baviče, který se v této komedii mohl vyřádit a využil to naplno. Celý film je sice sled scén, které znáte nebo Vám připomínají jiné filmy a nechápu jak je možné, že naprosto tichá a klidná škola neslyší jak v jedné místnosti řádí, ale i tak je to velice dobře natočená komedie, podporující slušná rocková muzika, na kterou se rozhodně podíváte víckrát jak jednou. A na závěr slovem AC/DC "Převálcujeme je, budou se kytary bát a těm co hrajou rock, salutujem." ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Mike White | Hudba: Craig Wedren | Distribúcia: Paramount Pictures | Rozpočet: 35 miliónov $ | Tržby: 131,3 milióna $ | Ocenenia: Golden Globes - 1 nominácia: NH Jack Black. Spolu: 8 výhier a 14 nominácií || Jedninečný subžáner filmov zvaný: JackBlackStyle - dáva lekcie nielen o Rocku, ale aj filmovému svetu o tom, ako sa robia komediálne klenoty pre plátno. Vynikajúce herecké výkony, neskutočne zábavná atmosféra! | FullHD, THX, EN DTS | ()

Galerie (145)

Zajímavosti (27)

  • Napriek nadšeniu počas záverečných titulkov sa nikomu z Nedových (Mike White) študentov nepodarilo zahrať C-akord. (Weezy22)
  • Stará kapela Neda (Mike White) s názvem Maggotdeath je odkazem na známou metalovou legendu Megadeth. (don corleone)

Související novinky

Rocková panda se vrací

Rocková panda se vrací

15.07.2008

Jack Black momentálně ruluje v kinech jako bojovná černobílá chlupatá koule (samozřejmě jen ve verzích bez dabingu) a brzy se po boku Bena Stillera a Roberta Downeye Jr. vrhne doprostřed akční… (více)

Wrestler Jack Black

Wrestler Jack Black

22.11.2005

Herec Jack Black už sice za pár dní vstoupí na plátna kin jako filmař dobrodruh v očekávaném hitu King Kong, ale v současnosti již pracuje na další filmu, který jej vrací k jeho hereckým kořenům,… (více)

Reklama

Reklama