Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Detektiv John McClane má potíže se svou dcerou Lucy, a když ji vytáhne v noci z přítelova auta, jejich vztah se tím rozhodně nezlepší. Hned nato je John vyzván nadřízeným, aby vyzvedl hackera Matta Farrella a dopravil ho do Whasingtonu na oddělení počítačové bezpečnosti FBI. John najde Matta doma, ale než stačí byt opustit, jsou napadeni ozbrojenými muži a dojde k přestřelce... Matt je počítačový génius, ale ze střelby je vyděšený. Navíc mu nedochází, že se někdo snaží zabít jeho. McClane mu to vysvětlí a dopraví ho na FBI do střediska počítačové bezpečnosti. Z médií se zatím hrnou zprávy o problémech s počítačovým systémem a padá jedno odvětví za druhým. Matt zjistil, že se jedná o takzvaný kybernetický výprodej. Velitel bezpečnostního oddělení Bowman Matta umlčí, ale McClane je zvědavý, a tak mu Matt po cestě do jiného střediska FBI vysvětluje, oč jde. Jejich auto je však cestou napadeno a řidič zabit. McClane začíná být hodně naštvaný, ale nechápe, co všechno se děje... Mattovi už je jasné, že se někdo naboural do systému – ne jen do jednoho odvětví, ale do všech –, aby mohl určovat pravidla hry. Kromě vyřazení počítačové sítě jako takové je už vyřazena celá dopravní infrastruktura i komunikační sítě. Podle Matta bude teď na řadě ovládnutí východního uzlu, který zajišťuje dodávky elektřiny... (TV Prima)

(více)

Videa (6)

Trailer 2

Recenze (1 410)

Psema 

všechny recenze uživatele

John McClane se možná vrátil v novějším kabátku a s modrými filtry za zadkem, přes to však zůstal stále stejným borcem, který dokáže pálit kulky a hlášky zároveň. Wiseman režíruje jako o život a v rámci svých schopností jede až na pomyslnou dřeň. Sice mu to občas ujede a první půl hodinu jako by nevěděl kudy kam, ale jakmile se do svých papučí pořádně obuje, rozjede tenhle truck rychlostí namazaného Ferrari. Hláška střídá hlášku, akce střídá akci a mezi tím je příběh, který se místy vrací do minulosti, ale zůstává pevně ukotvený v současnosti. P.S. Osobní favorit na akční film roku, s otevřenými vrátky pro blížící se Transformers. ;) ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Najvydarenejšie pokračovanie Smrtonosnej pasce. Nová technika, viac peňazí a rovnako výborný akčný Bruce nám ponúkli nadupanú, akčnú filmovú zábavu ktorej príde každý na chuť............ Soundtrack Marco Beltrami: 1. Out of Bullets [1:08] ,2. Shootout [3:41] ,3. Leaving the Apartment [2:08] ,4. Dead Hackers [1:31] ,5. Traffic Jam [4:13] ,6. It's a Fire Sale [2:57] ,7. The Break-In [2:28] ,8. Farrell to D.C. [4:36] ,9. Copter Chase [4:41] ,10. Blackout [2:03] ,11. Illegal Broadcast [3:48] ,12. Hurry Up! [1:23] ,13. The Power Plant [2:01] ,14. Landing [2:28] ,15. Cold Cuts [2:00] ,16. Yippee Ki Yay [4:43] ,17. Break a Neck [2:47] ,18. Farrell is In [4:22] ,19. The F-35 [4:13] ,20. Aftermath [3:12] ,21. Live Free or Die Hard [2:56], ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

Hrdina proti své vůli má další blbej den.... J. McClane přidal na akci a nesmrtelnosti. Bruce Wilis dělá co může, aby na něm nebylo poznat, že zestárnul a digitální háv mu sluší. Zajímavé také je, kolik se na snímku podílelo kaskadérů.... Dobrá akce, napětí, hlášky. To mi stačí.... ()

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Ježíšikriste, pitomečku ( nejpoužívanější slova Die Hard 4 ) -- Není to sračka, ale žádný opravdu povedený akční blockbuster jsem nedostal. Série není v prdeli, ale chuť jít do kina na pětku nemám vůbec.Takže 1.) Nízký rating JE vidět 2.) Bruce docela hláškuje, ale ve druhé půli i dost impotentně a naplano. 3.) Příliš moc "počítačových pasáží," nesnáším, když se ve filmu moc ťuká na klávesnici a probíhají transfery, downloady a dekódy, kterým stejně nerozumíme 4.) Směšné instantní minutové psychologické vsuvky. 5.) náklaďák vs. tank, ehm ehm (choze - ano ano, také jsme si vzpomněl na Ramba trojku) 6.) záporák na hovno -- Naštěstí jsem nic nečekal, takže nemůžu mluvit o zklamání. Čekám na Transformery :) P.S. "Jizvy jsou sexy, ne?" "Ne" ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Dej je našlapaný, akcie sú perfektne nakrútené a občas dokonca scenáristicky NÁPADITÉ (tunel), a starec Bruce Willis je (prekvapivo) stále tým skvelým Johnom McClaneom, ktorý to všetko drží pokope a dodáva tomu správny nadhľad. Tretiu štvrtinu filmu by som prestihal a celok skrátil o 5 min, ale ináč nemám žiadne výtky. Teda až na ten spadnutý Capitol v traileri, ehm. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (59)

  • V čase 00:10:16 poté, co McLane (Bruce Willis) ukázal Mattovi (Justin Long) odznak, odhalí ještě pod bundou své pravé podpaží, kde má pistoli – McLane je levák, stejně jako jeho představitel. Ale Matt se celý záběr dívá pod levé podpaždí, kde by zbraň nosil pravák. (HonzaR.)
  • Letoun F-35B ve skutečnosti nemá vnitřní hlavňovou výzbroj. Ta je vestavěna pouze v armádní verzi "A" bez kolmého startu a přistání a jedná se o jeden rotační kanón. (Foxhound#1)

Související novinky

Wiseman upřednostnil Ospalou díru před Mumií

Wiseman upřednostnil Ospalou díru před Mumií

05.08.2013

Už asi víte, že Mumie se dočká dalšího remaku. Tento se bude odehrávat v současnosti, bude o něco temnější a strašidelnější, scénář napsal Jon Spaihts a produkovat hodlá duo Orci / Kurtzman.… (více)

Tvůrce Iron Sky zpátky ve vesmíru

Tvůrce Iron Sky zpátky ve vesmíru

19.11.2012

Ale tentokrát to nebude taková sranda. Alespoň pokud nemáte hodně morbidní smysl pro humor a nedokážete se smát třeba u komiksu Lobo. Jeho tvůrci Keith Giffen a Alan Grant totiž stojí za komiksovou… (více)

Režisér Total Recallu zprzní i Mumii

Režisér Total Recallu zprzní i Mumii

26.09.2012

Už od začátku to neznělo jako dobrý nápad, přestože za ním stála úspěšná scenáristicko-producentská dvojice Alex Kurtzman a Roberto Orci (M.I:III, Star Trek). Studio Universal se rozhodlo… (více)

Brutální Nikita se vrací

Brutální Nikita se vrací

23.02.2010

A tentokrát bude nejen krásná a smrtící, ale bude mít i dobré kung-fu. Maggie Q se sice narodila na Havaji (americkému otci a vietnamské matce), ale jméno si udělala v hongkongských filmech plných… (více)

Reklama

Reklama