Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Ten večer, kdy skončí ve funkci šerifa v Nevadě, přísahá Jerry Black matce zavražděné dívky, že vraha najde. Nevěří totiž, že policie zatkla toho pravého. Zjistí, že to je v poslední době v této oblasti už třetí případ, kdy oběti jsou mladé, blonďaté, hezké a na svůj věk malé. Kupuje proto starou benzínku v horách poblíž oblasti, kde se zločiny odehrály, a pátrá po vysokém muži s černým kombíkem, který rozdává hračky v podobě dikobraza a říká si čaroděj: to vyplývá z obrázku, který nakreslila zavražděná dívka. Jerryho osamělý život vystřídá přátelství s jistou ženou a její malou, blonďatou dcerkou. Není možné, že Jerry zanedbal něco, co může mít smrtelné následky? (Filmbox)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (210)

cross 

všechny recenze uživatele

Velice zajímavě natočený a velmi, ale velmi pozvolně vyprávěný thriller, kterému až na pár okamžiků chybí prakticky jakákoliv významější akce či napětí. Jack Nicholson si hlavní roli střihnul s nebývalou přesností a určitě také potěší sice krátký, ale o to výraznější výstup Benicia Del Tora. Ale pozor, nečekejte thriller v právém slova smyslu! ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Přísaha má mj. dobrou režii, scénář i hvězdné obsazení, je to však tak těžký film, že si ho moc často nepouštím, i když kvalita se mu rozhodně upřít nedá. Při prvním sledování jsem tak soucítil s hlavním hrdinou, že na mě dokonce padl lehčí splín. Jako každý normální člověk, totiž nesnáším křivdu. Sean Penn i Jack Nicholson na jedničku s hvězdičkou. Film pro silné povahy. ()

Reklama

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Nicholson a nikdo jiný, asi takhle bych mohla odpovědět na otázku, kdo v tom filmu hrál. Penn buduje příjemně ospalým tempem velmi dobrou atmosféru. Snažil se předlohu zmodernizovat, až se propracoval k vlastnímu závěru. Je to neotřelé, je to možná i zajímavé, ale měnit pointu detektivky, no na to jsem příliš velký staromil. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Sean Penn se nikam nežene. A já musím po opakovaném zhlédnutí po letech jednu hvězdu přidat. Kdyby zůstal na své oslavě, všechno by vypadalo jinak. Byla mrazivá noc, zbývalo šest hodin do jeho odchodu do penze. Život poldy ale nejde jen tak zabalit, zvlášť když kolem někdo vraždí blonďaté holčičky s roztomilými červenými šaty. Černí ptáci krouží nad hlavami všech zúčastněných, mezi kterými nechybí retardovaný indián, velký čaroděj ujíždějící na ježcích nebo matka, která navždy ztratila svou dceru a které dal náš polda v důchodu svůj osudový slib. Sean Penn režíroval potřetí, znovu přizval Jacka Nicholsona, rád si hraje se symboly, dbá na výběr lokací a často nechává plynout pouze obraz, zatímco postavy mlčí. Navíc nepřináší klasickou detektivku, ale spíš psychologickou deku s mysteriózním oparem, kterak se jedna posedlost mění spíš v prokletí. Nicholson nejednou dokázal, jak je skvělým hercem, tady jen litujeme, že už zřejmě nikdy nic nenatočí. Svou poslední životní šanci jeho postava chytá pořádně za pačesy, jenže odejít je sakra těžké. Výborné atmosféře pomáhá i hudba (Hans Zimmer, Klaus Badelt) a kamera oscarového Chrise Mengese, výsledku i skvělý casting i těch nejmenších postav. 70% ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Využil som príležitosť pripomenúť si remake Dürremantovho Sľubu, keď už sa mi nedarí dostať sa k opätovnému zhliadnutiu Vajdovho pamätného "originálu". Pennov pokus je pravdepodobne bližší autorovmu poňatiu, ale platí za to menšou atraktívnosťou pre diváka, ktorú zachraňuje iba ústredná postava v podaní Jacka Nicholsona. Film je pomerne rozvláčny, nevýrazný a striedajú sa v ňom vydarené okamžiky s priemernými. Hodnotenie ponechávam na pôvodných troch hviezdičkách, pretože nevidím dôvod dlhodobo si uchovávať tento film v pamäti. ()

Galerie (66)

Zajímavosti (11)

  • Nahrávka kazatele křičícího: "Síla ducha svatého!" v Duaneově autorádiu pochází z filmu Apoštol (1997). (HappySmile)
  • Loď, na které postava Jacka Nicholsona rybaří, se jmenuje "Sweet Lorraine" - Lorraine je jméno Nicholsonovy sestry a dcery (kterou má s Rebeccou Brousard). (HappySmile)

Reklama

Reklama