Reklama

Reklama

Série(2) / Epizody(14)

Obsahy(1)

Zapadlé policejní komisařství kdesi v Anglii nemá zrovna mnoho práce a tak si své problémy (občas) vyrábí nechtěně samo. A není to zrovna těžké, když poněkud opožděnému a svéráznému policejnímu sboru velí podivínský inspektor Fowler (Rowan Atkison). Neustálé žabomyší války uvnitř komisařství tak dospívají k vskutku nečekaným a zábavným rozuzlením. Výstavní kousek osobitého anglického humoru si bere na mušku především policejní a kriminální seriály a uštědřuje jim pořádný sarkastický "pohlavek". (Tirion)

(více)

Recenze (60)

Radiq 

všechny recenze uživatele

Série 1: je to klasickej anglickej humor - suchej jak z suchý z nosa, ušklíbající se nad nechutností lidské sexuality, používající inteligentní humor a řekl bych, že si ho užije spíš vyspělejší publikum (nejnechutnější scénka byla, když si Raymond nasadil čepici s blitkama). Nestane se, že byste se smíchy v křečích váleli po zemi. Nestane se, že by někdo přehrál Rowana Atkinsona (což je jedině dobře). Ale je to seriál, kterej jsem vlastně ani vidět nemusel a nijak by mě to nemrzelo. Přesto mě to v podstatě bavilo. Ale bacha - dejte si pozor na nadměrné hodnocení tady na čsfd. Myslím, že je to dost přehnané... PS: doufám, že to nikdo nebude srovnávat s Mr. Beanem, jak mají lidi ve zvyku, když vidí Rowana Atkinsona. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

První série je za pět hvězd a pochybuji, že na tom druhá něco změní. Rowan Atkinson v plné síle skvěle dabovaný Jiřím Lábusem mě snad ani zklamat nemohl. Vybrat nejlepší díl asi nedokážu, nicméně k památným momentům určitě bude patřit přemlouvání sebevraha, šrumec při noční směně, odzbrojení bankovních lupičů v gorilích maskách, turistický výlet s delikventy, inspektor Fowler v kostýmu krokodýla z Petra Pana, zatýkání velmi nebezpečných vánočních koledníků... A bylo toho samozřejmě mnohem víc.____P.S. Druhá série nezklamala. Inspektor Fowler názorně předvádějící strom, jenž obsazuje konstábl Goody názorně předvádějící do ekologie zaníceného demonstranta, mě dohnal k slzám. A závěrečný díl byl krásný.____P.P.S. Seriál se klidně mohl jmenovat Modrá zmije. ()

Reklama

GTS_PUNK 

všechny recenze uživatele

Rowana Atkinsona si bude história pamätať predovšetkým ako Mr. Beana. Neprehliadnuteľný Angličan však počas kariéry stvárnil aj množstvo iných rolí, pričom jednou z nich je aj postava inšpektora Fowlera v tomto seriáli z rokov 1995 a 1996. Na prvý pohľad komediálny počin, parodujúci prácu a správanie radových britských policajtov, má však jednu celkom zásadnú chybu. A síce, že v podstate vôbec nie je vtipný. V mnohom je, dá sa povedať, dokonca trápny. "Humor", ktorý sa v ňom vyskytuje, nie je sucho britský, ale väčšinou zle napísaný a nezábavný. Nehovoriac o tom, že naprieč epizódami znie otrasný štúdiový smiech, ktorý ešte viac znepríjemňuje sledovanie už tak nepríjemného seriálu. Dielo kladie veľký dôraz na postavy. Niektoré z nich sú ešte ako-tak znesiteľné, ale napríklad Kevin Goody (James Dreyfus) alebo Derek Grim (David Haig) sú úplne otrasné. Predovšetkým postava Grima a jeho stále sa opakujúce nevtipné frázy otvárajú divákovi vo vrecku pomyselný nožík. The Thin Blue Line nie je iba príkladom zlého britcomu, ale predovšetkým príkladom zlého komediálneho seriálu ako takého. Nápad síce možno ešte oceniť, ale realizácia je katastrofálna. Aj spolu "iba" štrnásť epizód naprieč dvoma sériami je v tomto prípade veľa a divák pri ich sledovaní trpí. Skutočne humorné hlášky či scény sa tu dajú spočítať na prstoch jednej ruky. A to je na seriál, ktorý sa snaží byť komédiou, žalostne málo. ()

ReneeS 

všechny recenze uživatele

O The Thin Blue Line jsem věděla už dlouhou dobu. Možná jsem kdysi i nějaký ten díl viděla, ale nepamatuji si, že by na mě udělal velký dojem. Proto bylo docela překvapením, když jsem se teď při prvním díle tolik bavila a zůstalo mi to až do konce seriálu. Co na první pohled vypadá hloupě, je ve skutečnosti velmi chytře udělaný seriál. Postavy jsou občas duchem jednodušší, poměrně komické, ale hloupé až tak že by byly špatné rozhodně nejsou. Rowan Atkinson sice občas hodí nějaký ten ksicht, ale to důležité jsou výborně napsané dialogy a monology tolik připomínající Černou zmiji - a to já ráda. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Nemám příliš rád Mr.Beana,ale mám velice rád Rowana Atkinsona,jsem ovšem radši,když mluví,než když se jen pitvoří,takže Černá zmije a Tenká modrá linie jsou přesně podle mého gusta.Vedle Rowana Atkinsona tady herecky vyčnívá vynikající David Haig,celý seriál je plný suchého a inteligentního anglického/britského humoru a rád se k němu vracím. ()

Galerie (2)

Zajímavosti (2)

  • V devätnástej minúte v rámci veľkého celku vidieť, ako uprostred ulice zastaví červené policajné auto. V ďalšom prestrihu je však už auto posunuté smerom doľava. (GTS_PUNK)

Reklama

Reklama