Reklama

Reklama

Nekonečný příběh

  • Západní Německo Die unendliche Geschichte (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Desetiletý Bastian se před zlými spolužáky ukryje do obchodu, kde najde starobylou knihu, o které mu její majitel řekne, že číst ji je nebezpečné. Bastian ale neodolá a začne číst poutavý příběh o zázračné říši Fantasie, kterou ničí všepožírající Nicota. Vládkyně říše povolala statečného chlapce Atreje, aby říši zachránil, ale Bastian zjistí, že on sám se stal součástí příběhu, a pravě on může s pomocí pohádkových tvorů Fantazii zachránit. Najde ale v sobě dostatek síly a odvahy? Fantastické dobrodružství muže začít! (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (1 088)

Dudek 

všechny recenze uživatele

Když mi bylo asi šest let, měl jsem trilogii Nekonečných příběhů velmi rád, ač první díl mi připadal nejhorší. Efekty mi ani v té době nepřipadaly moc dobré, ale Falco se mi z nějakého důvodu docela líbil, dokonce jsem jej chtěl mít doma. Dnes je situace trochu odlišná. Falco mi díky svým šupinám připadá odporný, ale přetrpět celý film mi nedělalo takové problémy. Pochmurná atmosféra a špinavý obraz mě sice nenaplňují ani dnes, ale mohu rozhodně říct, že to není tak špatný film, jak jsem dříve myslel. Jistě nejlepší fantasy své doby, které ovšem pořádně ohlodal zub času. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Kdyz se mne nekdo zepta na nejlepsi filmovou pohadku vsech dob neni co resit tenhle film mi ma co rict i v dnesni dobe fantazie opravdu nema hranice a ja nastesti nejsem prazdny clovek a mam ji porad dost ta myslenka propojeni realneho sveta se svetem fantazie prostrednictvim hlavniho hrdiny je skvela a titulni pisen ktera patri k mym nejoblibenejsim filmovym songum vubec a kupa nezapomenutelnych triku a hlasek to jen potvrzuje naprosto jednoznacne plnej pocet na poli pohadek a fantasy zanru uz to v mych ocich sotva neco prekona ()

Reklama

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Tolik úchvatných postav (někdy i děsivých), nádherných scenérií, kvalitních trikových efektů a napínavých i dojemných scén v jednom fantasy filmu, jen tak někde nekoupíte. Ale tady ano, díky panu Petersenovi a jeho kolegům. Z filmu sálá láska k řemeslu a respekt tvůrců k divákovi. Nekonečný příběh, ke kterému jsem si vybudoval silný vztah a citové pouto již v útlém dětství - zůstává navždy v mém srdci. Ale není to pouze o nostalgii, nýbrž o stále vysoké kvalitě tohoto díla, jenž už čas dávno prověřil. Dodnes hltám každé políčko tohoto pohádkového skvostu. P.S. Díky distributorům za DVD s původním českým dabingem, ještě z 80. let. Eduard Cupák, coby rychlodrak Falko, mě prostě pokaždé vrátí do dětství. ()

Dadel 

všechny recenze uživatele

Film mého dětství. První film, který jsem měl na videu, a viděl jsem ho tolikrát, že ho znám nazpaměť. Dodnes s nostalgií vzpomínám na nádherný dojemný příběh a uchvacující výpravu, které dokázaly, že jsem nemohl odtrhnout zrak od obrazovky. Nesmím zapomenout na chytrý příběh, který je vlastně důmyslnou alegorií na přílišnou racionalizaci moderního života, ztrátu dětských snů a pout s dětstvím. Petersen už nikdy ani zdaleka nic tak krásného nenatočil. A abych rozsoudil zde probíhající hádky - JE to lepší než LOTR!:-) ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Pro dětskou duši je něco naprosto neuvěřitelného a totálně odzbrojujícího vidět tento film poprvé. Mně se to tedy stalo a tento kousek jsem měl v hlavě dlouhou dobu. Neskutěčná jízda plná napětí, které je pro dítě snad až moc silné. Pravděpodobně největší zážitek z raného dětsví. Kdo neviděl tak do 12ti let, nepochopí. Velká škoda pro něj. Báječná podívaná. Fantasy kult! 100% ()

Galerie (82)

Zajímavosti (59)

  • Pouštní scény byly natočeny u města Huelva (Andalusie, Španělsko) a Átrejova (Noah Hathaway) jízda na koni po obdržení Orinu se natáčela v poušti Tabernas (Almería, Andalusie, Španělsko). (Rattus Rattus)
  • Celé jméno hlavního hrdiny (Barret Oliver) je Bastian Baltazar Bux. Stejná písmena na začátku každého jména má i majitel antikvariátu (Thomas Hill) ze začátku filmu, který se jmenuje Karel Konrád Koriandr. (Stejšn)
  • Americká verzia filmu je o 7 minút kratšia ako pôvodná. (Raccoon.city)

Související novinky

Čeká nás nový Nekonečný příběh

Čeká nás nový Nekonečný příběh

21.03.2024

Klasika se dočká nové adaptace. Německá novelka od Michaela Endeho, jež se navždy nesmazatelně zapsala do fantasy žánru a byla přeložena do 45 světových jazyků, byla poprvé přenesena na plátna kin v… (více)

Zemřel režisér Wolfgang Petersen

Zemřel režisér Wolfgang Petersen

16.08.2022

Ve věku 81 let zemřel slavný německý filmař Wolfgang Petersen. Režisér se proslavil v roce 1981 snímkem Ponorka, který obdržel šest nominací na Oscara. Tento úspěch vedl o tři roky později k dětské… (více)

Festival Malé oči přivítá v Praze i Totora

Festival Malé oči přivítá v Praze i Totora

15.11.2021

Již 8. ročník festivalu Malé oči je tu! Během listopadu a prosince se filmový festival pro děti objeví v několika městech po celé republice. Dramaturgové připravili pro malé diváky (i jejich rodiče)… (více)

TOP filmy a seriály roku 2019 dle TOP uživatelů

TOP filmy a seriály roku 2019 dle TOP uživatelů

29.12.2019

S blížícím se Silvestrem vám tradičně přinášíme hlasování TOP uživatelů ČSFD.cz za nej filmy a seriály uplynulého roku. Jaké jsou jejich "topky" i s krátkým shrnutím názoru můžete vidět níže. Z filmů… (více)

Reklama

Reklama