Reklama

Reklama

Šokující odhalení

  • USA Bombshell (více)
Trailer 6

Skupina žen vytáhne do boje proti zakladateli Fox News Rogeru Ailesovi. Nelíbí se jim jeho obtěžování na pracovišti. (Filmbox)

Videa (19)

Trailer 6

Recenze (136)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Aby byl zlomen prut vilného Jabby Hutta, musí být ženy jako pruty Svatoplukovy. A že je odškodnění nižší než odstupné? Nebrečte, samy si za to můžete.. Recount a Game Change už ukázaly, že Jay Roach tohle umí. Pod nánosy make-upu a palbou Randolphova slovometu se ani tak neodehrává drama o tom, jak je těžké postavit se mocným, jejichž chleba jíte, ale o tom, že je všechno na prodej. Pracovní pozice, sebeúcta, mediální prostor, politický kandidát i pravda. Rozpolcená Amerika je na scestí a jen tak se z něj nevyhrabe.. U nás se naštěstí tohle nemůže stát. Nedokážu si představit, že by se v kanceláři Vládi Železného Tittelbach s Poulíčkem svlékli do trenek a dělali piruety. Tady se vždycky sázelo výhradně na odbornost.. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Šokující skandál plný sexuálního obtěžování sličných moderátorek, který v létě roku 2016 přiskřípl pyj do zipu poklopce jednomu nemravnému zakladateli prestižní zpravodajské televize FOX News. A co mohlo být pro americké diváky pobuřující, je pro našince vesměs korektní (po)čin, co má hlavně atraktivní herecké obsazení. Vnadných žen se tedy ve zpravodajských tocích pohybuje opravdu značné množství. A vyloženě ošklivá moderátorka se ve zpravodajských kruzích nevyskytuje. Film ovšem nabízí pouze jednostranný pohled na celou kauzu, načež evidentně nadpozemským sebevědomím hýřící ženy jsou popisovány coby veskrze skromné a nenáročné, tudíž neambiciózní a netoužící po kariérním rozvoji, přičemž šok, že mají znenadání u pusy pyj, je pro ně cosi jako vedlejší nežádoucí (d)efekt, se kterým je dobré se vypořádat soudně, lesbicky a feministicky. A je nutno podotknout, že každý chlap, ať už je to dělník na pile či televizní pracovník, má své potřeby (si sáhnout). A tím víc, přijde-li mu na pracovní pohovor Margot Robbie. Samozřejmě naprosto super sympatická, hodná, milá, ta charakterem nejlepší žena jaká existuje. Jen má jedinou vadu - vzhledem si říká o knír z mlíčí. A její kolegyně, Charlize Theron a Nicole Kidman, už nenechají dál spočinout nenechavé ruce otylého šéfa na svých tělech, tudíž vytáhnou proti němu a očistí své vaginy jednou provždy. Tenhle kontroverzní snímek určitě nechce slabší pohlaví činit ještě slabším pohlavím. A všechny ženy v něm táhnou za jednu společnou šňůrku tamponu, neboť tak to je správné. Jay Roach si přinejmenším vylepšil režijní kredit. Margot Robbie je hotová barbie girl. A není muž, slušný, neupocený a vyvoněný, co by si s ní nechtěl hrát. 7/10 ()

Reklama

VanTom 

všechny recenze uživatele

Dravá, aktivní režie a scénář (říkal někdo Sázka na nejistotu?) naoko maskují zaujatost při monitorování šovinisticky toxického, konzervativního prostředí korporátu Fox News, ale holt vyprávějí z pohledu a pocitů tří žen, kterých se "na vlastní kůži" dotklo sexuální obtěžování od jejich šéfa. Tendenčně a zjevně si šly pro ceny (takhle luxusní obsazení se jen tak nevidí), jenže vezly se na vlně, která po nabytí obludných rozměrů narazila (snad už). ()

castor 

všechny recenze uživatele

Zkráceně FNC, často nazývaný jen Fox News či prostě Fox. Newyorský gigant a jeden z jeho významných škraloupů. Makat pro televizní stanici Fox News je novinářským snem, pro něžnější pohlaví to ale mnohdy tak veselé nebylo. Zejména pro dlouhonohé blondýnky, které obtěžoval výkonný ředitel a zneužíval svého postavení k vydírání za sexuální služby. Některé z nich sebraly odvahu se ozvat. Čtyři roky staré téma mi zpočátku připomnělo kousek Adama McKaye, který se vrhnul do zákulisí finanční krize z léta páně 2007 (Sázka na nejistotu), což byl také festival mluvících hlav a všemožných termínů. S ohledem na jméno scénáristy se ostatně není čemu divit. Pro Středoevropana je ovšem tahle nahořklá exkurze do pozadí fungování velkého mediálního domu poměrně vzdálená, navíc se dotýkáme i dalších „amerických“ témat. Výsledek nicméně oplývá mnoha prvky intelektuálně ambiciózního kousku, který se pohybuje v amorálním systému založeném na bezmezné lidské aroganci, drzosti i cílevědomosti. Dusnou atmosféru si přesto představuju jinak, bohužel je leccos navíc místy kvapné a klouzající po povrchu. Z blonďatého tria mě nejvíc bavila nesmírně talentovaná Margot Robbie, těžké role se pak s bravurou zhostil John Lithgow. ()

salalala 

všechny recenze uživatele

Docela solidní zábava, kterou ale neameričan asi úplně nedocení. Těžko se mu totiž vysvětluje, jak je možné, že zneužívané ženy bojují proti něčemu, čeho jsou samy součástí, navíc je tu ten hodně rozporný bod toho, že k sexuálnímu styku je de facto nikdo nenutil, ale v rámci dobré práce ho podstoupily. Právě onen morální aspekt je asi tím nejproblematičtějším, protože úplně neumožňuje empatii s hlavními hrdinkami. Jay Roach nicméně dělá, co může, doplácí ale také na extrémní množství postav, které se zužují jen na titulek se jménem bez jakýchkoliv dalších charakteristik. Bombshell je tak spíš atraktivním popisem celých událostí než svébytným filmovým dílem, které by v hlavách zůstalo o něco déle. Přístup bourání čtvrté stěny mu vydrží jen na začátku, což je ale dobře, protože k tomuto tématu se úplně nehodí, navíc je zpracován hodně kulometně. Je trochu škoda, že spád snímek nabere až někde v polovině, kdy se začne celá aféra rozplétat, do té doby se však trochu táhne a je opravdu umořen množstvím postav. Nad vodou ale snímek drží skvělé výkony k nepoznání namaskované Charlize Theron, pro níž šlo o evidentně osobní téma, o moc ale nezaostávají ani Margot Robbie a Nicole Kidman, John Lithgow tu vystřihl dalšího ze svých záporáků, nicméně jeho postava je klišovitá a přesně splňuje primární představy o sexuálním predátorovi, tj. slizký, starý a nepohledný muž, který má moc. Ve výsledku tak je Bombshell relativně zdařilou záležitostí, kterou ale asi ocení víc v zemi vzniku než jinde na světě a její aktuálnost bude záviset na tom, jak se bude celé hnutí Meetoo vyvíjet a co se bude dít dál. Jako určitá zpráva o dnešních USA a společenské situaci, v níž už machismus úplně neplatí, nicméně funguje velmi dobře. 60 % ()

Galerie (272)

Zajímavosti (16)

  • Kvůli své roli si Margot Robbie založila falešný účet na Twitteru, pomocí kterého sledovala co největší počet mladých, pravicově orientovaných žen, aby pochopila nejen Kaylu, ale i její fanatismus. (Duoscop)

Reklama

Reklama