Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Je lepší být úspěšnou herečkou než neúspěšným hercem... Dnes už klasická převleková komedie Tootsie (1982) vychází z osvědčené premisy. Nezaměstnaný herec Michael Dorsey těžce shání i drobné role, a proto se rozhodne prorazit v ženském převleku. Dostane hlavní úlohu v populárním televizním seriálu, má úspěch, ale problémy „rozdvojené osobnosti“ ho dostávají do často neřešitelných situací. Tootsie stojí a padá s přesvědčivostí masky a hereckého výkonu Dustina Hoffmana. Známý americký herec tady dostal „nejlepší ženskou roli roku“, jak se výstižně vyjádřil jeden anglický recenzent v dobové kritice, a podává v ní obdivuhodný výkon. Tootsie je sice především špičkovým zábavným dílem, ale poskytuje i řadu velmi trefných postřehů z newyorského uměleckého světa a s nečekanou hloubkou se dotýká vztahů mezi pohlavími a mezi lidmi vůbec. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (342)

akisha 

všechny recenze uživatele

Hoffman je bůh. Během filmu jsem několikrát zapomněla, že Tootsie (tedy Dorothy, pozor) není žena. Nechápu, jak to sakra udělal, ale já jsem mu tu ženskou sežrala i s navijákem - včetně hlasu. Tohle je film, na kterej se dá dívat i po letech a pořád dokola a neztrácí kouzlo a komedií tohoto typu je požehnaně málo. Inteligentní humor, vynikající herci - třeba ten Pollack, no ten byl přesnej. Nebo Bill Murray a vůbec celá dokonalost toho, že Bill Murray hraje spolubydlícího Dustina Hoffmana. Sakra, dala bych si říct film, kterej by klidně byl jenom hodina a půl jejich konverzace o ničem. Z dalších třeba zmínit chudáka Charlese Durninga, se kterým jsem fakt soucítila. Málo věcí je víc na hovno, než se poprvé od smrti manželky konečně zamilovat a zjistit, že vaše vyvolená je chlap. A pak byl ještě skvělej George Gaynes a celé jeho extempore u Tootise v bytě. Pohodová hudba, chytrej scénář, Warhol! Hej, točte víc takovýhle filmů! Do háje s těma fekálníkama novověku, ach jo... No nic, jdu se podívat na Tátu v sukních. ()

Pink.Panther 

všechny recenze uživatele

Film který každý viděl stokrát, tak nemá význam na to koukat znova když to zas jednou dávají v TV. Jenže pak se do toho zakoukáte a vidíte to po 101. Není to jen herecký koncert Dustina Hoffmana, je to celé dokonalé. Je to jeden z etalonů hollywoodské komedie pro mainstreamové publikum. Produkce: Columbia Pictures Corporation ()

Reklama

Rocky62 

všechny recenze uživatele

Někdo to rád horké jsem sice neviděl, ale i tak si dovolím spolu s Tátou v sukni označit Tootsie za nejlepší převlíkací komedie všech dob. Dustin Hoffman se předvedl(a) tak jak nejlíp umí a díky němu pohár vtipu přetéká od úvodních až do závěrečných titulků. Inteligentní upřímná zábava a nepříliš romantiky činí z Tootsie velmi zdařilé dílo. ()

Tommy987 

všechny recenze uživatele

Aké by bolo to pravé slovo, ktoré by tento film vystihlo... ROZKOŠNÝ. Áno, Dustin Hoffman je rozkošný (vlastne väčšinu času rozkošná :-), Jessica Lange je rozkošná, chlapi zaľúbení do Dustina Hoffmana sú mimoriadne rozkošní, hudba je rozkošná aj celá atmosféra filmu je rozkošná. Čo je výsledok tohto všetkého? Jedna skutočne rozkošná romantická komédia, ktorá dokáže vždy skvelo pobaviť. ()

joker.george 

všechny recenze uživatele

Moje druhá nejoblíbenější ,,role'' Dustina Hoffmana, výkon v této dvojroli je prostě fenomenální... Hned po prvním snímku, který jsem s ním viděl - Malý velký muž. Humor je neuvěřitelně břitký i vtipný zároveň, hlavně v dialogových scénách, možností, jak námět využít, se objevila spousta, a pokaždé dokázaly uhodit hřebík na hlavičku, rozřešení celého případu je tak absurdně geniální, že se budu ke snímku opakovaně vracet a konečná ,,hádka'' o půjčování šatů funguje přesně tak, jako správný závěr má... ()

Galerie (60)

Zajímavosti (19)

  • Dustin Hoffman si najal zkušeného poradce, transvestitní hvězdu Holly Woodlawa, který několik let před tím proslul jako jedna ze stars legendárního studia „Factory“ Andyho Warhola. [Zdroj: Premiere] (zdeny99)
  • Režisér Sydney Pollack sa počas natáčania tak často hádal s Dustinom Hoffmanom (Michael/Dorothy), že po tomto filme s ním odmietol spolupracovať. (Raccoon.city)
  • Sám Dustin Hoffman navrhl název filmu. Tootsie totiž byla přezdívka psa Dustinovy matky. (viperblade)

Reklama

Reklama