Reklama

Reklama

Loki - Season 1

(série)
Trailer 2
USA, 2021, 4 h 47 min (Minutáž: 42–53 min)

Tvůrci:

Michael Waldron

Režie:

Kate Herron

Předloha:

Stan Lee (komiks), Larry Lieber (komiks), Jack Kirby (komiks)

Kamera:

Autumn Durald

Hrají:

Tom Hiddleston, Sophia Di Martino, Richard E. Grant, Gugu Mbatha-Raw, Owen Wilson, Wunmi Mosaku, Eugene Cordero, Tara Strong, Derek Russo, Erika Coleman (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Ihned poté, co se zmocní Teseraktu, je Loki zatčen Úřadem časových odchylek (TVA). Poté, co spatří svou předpokládanou budoucnost, se Loki pokusí uprchnout, ale je znovu dopaden. TVA ho naverbuje, aby pomohl odchytit zběhlou Lokiho variantu, která působí potíže. Společně s Mobiusem a B-15 pak vyšetřují apokalyptické události, zatímco odhalují tajemství ukrývající se ve zdech TVA. (mikki089)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (111)

Shakers 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

1. séria - 80%. WandaVison ma moc nebavila, Falcon a Winter Soldier nebol zlý, ale v podstate zbytočne dlhý a radšej by som si to dal vo filmovej podobe. A Loki s tejto trojice seriálov je zatiaľ s prehľadom najlepší. Tom Hiddleston je znova famózny, je vidno, že mu rola Lokiho sedí. No čo robí týmto seriálom dobrým, je nie len príbeh (ktorý bude mať neskôr určite veľký dopad na neskoršie filmy), ale aj dobré a zaujímavé postavy. S Lokiho už nie je ten slizký zápork, okolnosti ho prinútia zmeniť sa, a aj keď mi to prišlo miestami zbytočne dlhé a radšej by som si to dal vo filmovej podobe, bavilo ma to. Pôsobivá a zaujímavá výprava a kostýmy, nám ukážu niečo čo sme ešte nevideli, cestovanie časom dokáže niekedy zmiasť, tak ako aj samotne finále. Dovolil by som si tvrdiť, že Lokimu nechýbajú miestami ani emócie. Veľký podiel ma na tom práve Tom, ale aj prekvapivo dobrá hudba. Bavil som sa a teším sa na to, čo bude ďalej. S podceňovaného seriálu sa vykľulo nakoniec príjemne prekvapenie. P.S: nezabudujte, že niektoré diely majú aj scény za titulkami. ()

William_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak natěšený na Lokiho jsem dlouho nebyl, všichni říkali že je to pecka, nejlepší MCU seriál apod. No a nakonec je to jen průměrný seroš, který nesahá WandaVision ani po kotníky. Minimálně z 1. série mám takový názor. Avšak věc, kterou musím pochválit jsou dialogy mezi Lokim a Mrbiem - Owen Wilson byl skvělá volba. Tom Hiddleston mi nepřišel ničím zajímavý ani v Thorech či Avengers, tudíž jeho nemastný, neslaný výkon se přenesl i do seriálu a vychvalovat ho tu asi nebudu, moc mi nesedí, ale ostudu neudělal. ()

Reklama

octopuska 

všechny recenze uživatele

Přemýšlím, co by byl Loki bez Tomina, protože právě on mu vtiskl sílu postavy, charisma a tu ďábelskou prohnanost, ale na druhou stranu i milou a sympatickou duši a já mu fandím. Marvelovky neprožívám, ale Loki je zábavná podívaná, která mě baví stejně, jako mě bavil Agent Carter. S druhou sérií se dost courají, chtělo by to pohnout kostrou. Tomina bych ráda viděla, jako Bonda a nástupce Craiga. Je ideální typ a dokázal to, už v Nočním manažérovi. Obleky mu sedí pekelně, vysoký, urostlý a čertíci mu v očích jen hrají. Navíc je výborně pohybově nadaný, ty jeho taneční kreace nemají chybu. Není prototypem jednoho typu postav, má širokej záběr a dokáže zahrát v podstatě cokoliv. V kruhu koruny, jako Jindřich V. je vynikající, jedno z nej zpracování a v High Rise a Přežijí jen milenci též a navíc mu pán bůh nadělil krásnej hlas. Jo holt někdo se umí narodit. ()

CinemaRanger 

všechny recenze uživatele

Na Lokiho jsem se těšil už od oznámení a čekal jsem po delší době konečně MCU počin, který bych si mohl zamilovat. Stalo se a dostal jsem ještě víc. Kate Herron, režisérka pár epizod Sex Education, poutavě zrežírovala a bravurně převedla scénář od tvůrce několika dílů Ricka & Mortyho na televizní obrazovky. Tom, Owen jako Mobius i Sophia, coby ženská varianta Lokiho, předvádí skvělé herecké výkony. Postavy mají mezi sebou výbornou chemii a Marvel dokázal, že postava severského boha lží a faleše není stále vyčerpána. O tom svědčí i fakt, že Lokiů je tu fakt hooooodně a každý z nich je zajímavý. Akce je výborná, je spíše přízemní, za což jsem rád a má parádní choreografii. Hudba, u které se Natalie Holt zřejmě inspirovala soundtracky od Vangelise, je úchvatná a opravdu líbezně zní. Vizuál stejně jako u Mandaloriana na TV produkci prvotřídní. Celkově jsem si všech šest epizod užil na maximum a netrpělivě vyčkával, s čím přijdou tvůrci v příštích minutách. Finále zamrazilo a další řady se už nemohu dočkat. ()

Greg25 

všechny recenze uživatele

V něčem tenhle svět připomíná Kafkův i Orwellův a samotný námět je super. Jen se nemohu zbavit dojmu, že to na papíře vypadalo o dost líp než v seriálu. Tuna vysvětlovacích monotónně dlouhých dialogů z nichž některé jsou obzvláště nudné a hlavně zbytečné, protože rozebírají nedůležité, nebo dávno řečené (první díl v tomhle směru dost vede), ke konci se to sice rozjede dost slibně (5. a 6. díl), ale pořád je to přes skvělého Toma Hiddlestona, Owena Wilsona i Sophii di Martino, skvělou atmosféru, zajímavou lokaci i vizuální stránku, s pár skvělými narážkami a sem tam zajímavou myšlenkou, a dost dobrými nápady, poněkud těžkopadné, ani ne tak v samotném příběhu jako v již zmíněných dialozích. PS: Heslo používané v seriálu - Na věčně časy. Vždy. Má pro Středoevropany ještě děsivější kontext než tvůrci zamýšleli. Ve spojení se zelenou barvou a nábytkem ze 70. let až podivně děsivý. 70% ()

Galerie (94)

Zajímavosti (68)

  • Nápoj s názvem The Josta, který pije agent Mobius (Owen Wilson), byl ve skutečnosti jedním z úplně prvních prodávaných energy drinků v letech 1995 až 1999. Společnost Pepsi však přestala nápoj prodávat bez udání důvodu. (NiWi)
  • V mezititulkové scéně se objevují další alternativní verze Lokiho (dvě z komiksů a dvě originálně vytvořené) – „Klasický Loki“ (Richard E. Grant) v původním kostýmu z komiksů, „Dětský Loki“ (Jack Veal), Loki připomínájící Thora (Deobia Oparei) a „Aligátor Loki“. (Mikahu)
  • Způsob, jakým byla mezititulková scéna natočena, byl inspirován scénou z filmu Avengers (2012), kde na Lokiho shlíží sjednocení Avengers poté, co ho Hulk omlátí o podlahu. (MiniMinion)

Reklama

Reklama