Reklama

Reklama

Within the Woods

Krátkometrážní / Horor / Thriller
USA, 1978, 31 min

Obsahy(1)

Jeden z prvých krátkometrážnych filmov dnešného režisérskeho velikána Sama Raimiho bol natočený ako prequel ku kultovému The Evil Dead. Natočený za predĺžený trojdňový víkend v Michigane, s minimálnym rozpočtom a príbehom. Partia tínedžerov si spraví výlet a ubytujú sa v chate, hlboko v lese. Prebudia sily zla, ktorý sa ich jedného po druhom snažia zabiť. (genetique)

(více)

Recenze (89)

Psychor odpad!

všechny recenze uživatele

Raimi potvrdil, že horory nejsou jeho silnou parketou. Within the Woods je po všech stránkách mizerným snímkem, který fanouška dobrého hororu, neřkuli hororového experta jako já, nezaujme naprosto ničím. Hned v úvodu si povšimneme nevalné kvality obrazu, kterou Raimi zřejmě použil jako zastírací manévr k zakrytí prkenných hereckých výkonů založených na monotonním ječení či katastrofálních triků, u kterých nechybí ani kečupová krev. Snímek se k naprostému odpadu přehoupne zhruba v polovině stopáže, kdy Bruce Campbell svým komickým medvědím řevem ohlásí příchod komediální roviny. Within the Woods představuje smutnou ukázku čirého hororového amatérismu a slouží jako odstrašující příklad pro všechny potenciální hororové režiséry, kteří hodlají nedostatek svých filmařských kvalit vyvážit prostřednictvím obrovského tvůrčího nadšení. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Sam Raimi je rešpektovaný a uznávaný režisér, ktorý dokáže natočiť zaručený kinohit. Dôkazom toho je popkornová komiksová séria "Spiderman". Ja si ho však vážim skôr kvôli jeho staršej, horrorovej tvorbe. Jeho snímok "Evil Dead" je kultová záležitosť. Je to jeden z nosných pilierov americkej horrorovej filmovej školy. V roku 1979, vo veku dvadsať rokov, natočil Raimi krátkometrážny film "Within the Woods". Tento titul možno považovať za nenápadnú predzvesť, hrubý náčrtok či strohý koncept ku geniálnemu "Lesnému duchovi". *** ()

Reklama

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelnej masakr, kterej právě díky krátké stopáži vnese diváka do totálního strachu, napětí, teroru a hrůzy raz-dva. Film vyniká klasickými šílenými zvyky známými z pozdějších Evil Dead dílů, kamerovými nájezdy a záběry atd. Je to takový Evil Dead naopak, Bruce Campbela něco posedne v lese, změní se v něco jako je zombák a vyvraždí chalupu plnou přátel. Řev, brutalita, hnus, napětí, skřeky, vše z filmu srší stejně asi jako nadšení do jeho tvorby. Opravdová paráda, byl sem vyloženě překvapen, párkrát doslova šokován. Tohle jsem opravdu nečekal... ()

JohnMiller 

všechny recenze uživatele

Sam Raimiho Prequel na EVIL DEAD.......... Within the Woods som videl asi ako každý v hroznej VHS kvalite. čo mi neprekážalo. Bolo to o to desivejšie. Prekvapivo slušne zvládnuté miestami strašidelnejšie(tie zvuky!!!) ako samotný Evil Dead nechýbajú litre krvi a vreštanie dievčat. Prekvapilo ma koľko nápadov ktoré boli neskoršie použité vsunul Raimi do tohoto kraťasu. ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Pri pozeraní tohto prequelu Evil Dead sa mi vybavili príjemné nostalgické spomienky, keď sme na chatách počúvali Mortician s ich kultovými intrami (zasvätení vedia o čom je reč:).. Práve rušivé "distortion" zvuky sú dominantné a spolu s amatérskou kamerou utvárajú veľmi nepríjemnú atmosféru strachu...Odporúčam pozerať pred spaním potme a na sluchátkach,:))) ()

Galerie (4)

Zajímavosti (9)

  • Film měl premiéru v Detroitu v kině s názvem "The Punch a Judy" v srpnu roku 1979. (prokda)
  • Ve filmu kromě Mary herci používají svá vlastní jména. (prokda)
  • Film vznikl jen jako promo pilot k získání financí na celovečerní film Lesní duch (1981). Sam Raimi a Bruce Campbell ho následně pouštěli potencionálním sponzorům, komanditním společnostem zubařů, právníkům a dalším profesionálům. Jak říká Bruce Campbell: „Zubaři byli tehdy nejlepší, napakovaní penězi, vždycky z nich něco káplo.“ (FAITH.BABE)

Reklama

Reklama