Reklama

Reklama

Hellraiser II: Svázaný s peklem

  • Česko Svázaný s peklem: Pekelník druhá část (více)
Trailer

Obsahy(1)

Volné pokračování úspěšného hororu se odehrává jenom pár hodin po událostech prvního dílu. Kirsty (Ashley Laurence), která jediná přežila řádění Franka (Sean Chapman) a cenobitů v domě svého otce, tráví noc v nemocnici vedené uznávaným psychiatrem, doktorem Channardem (Kenneth Cranham). Ten je však ve skutečnosti šíleným sadistou posedlým okultismem, který oživením a přeměnou mrtvol způsobí mnoho hrůzy... (ScreamJay)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (242)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Druhé pokračovanie horroru "Hellraiser" plynule nadväzuje na svojho predchodcu. Začína presne tam, kde prvý diel skončil. Kirstie sa po desivých udalostiach, ktoré sa odohrali v dome jej otca, ocitne hospitalizovaná na oddelení psychiatrie. V opatera doktora Channarda. Ten sa však ukáže ako tajný vyznavač okultizmu. Za pomoci svojich nehumánnych experimentov sa mu podarí oživiť zákernú Júliu a otvoriť brány Pekla. Tak na scénu znova nastupuje Pinhead a Cenobiti, aby zjednali poriadok. Títo krutí démoni majú na to svoje overené metódy: bolesť, muky, utrpenie, beznádej, šialenstvo... Je to pokračovanie, ktoré v ničom nezaostáva za takmer dokonalým úvodným filmom. ***** ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Sežeň mi kůži! Dvojka je jednoznačně vrcholem celý série. Dát dohromady takovou změť šílených bizardností a nechuťáren a vytvořit z toho fungující celek, to už chce kurwa mustr!!! Tam kde se jednička rozjížděla (i když finále bylo rovněž interesantní) tam dvojka nabírá full speed a nezastaví se až dokud není konec. Jo takhle si představuju pořádný peklo a to doslova. Film vymazlenej do sebemenšího detailu a i když se i na něm už možná taky trochu podepsal zub času, tak je to další příklad toho jak dát všem těm dnešním rádoby děsivým bulshitům pro ukňouraný děcka K.O hned v prvním kole. Každopádně jedinej díl série kterýmu bez váhání udělím plnej kotel a jedno z nejpodařenějších hororových pokračování ever. Škoda, že i tahle série později nekonečným ždímáním, jak už to bývá zvykem rovněž ztratila grády, ale tohle je její vrchol. Pro milovníky podobných ujetých psychotických šíleností naprostá povinnost! 95% ()

Reklama

petero 

všechny recenze uživatele

Kirsty sa prebudí v psychiatrickej liečebni a onedlho sa jej zjaví v izbe jej otec stiahnutý z kože prosiaci o vyslobodenie z pekla. Kocka sa znovu otvára a s ňou sa otvorí i brána do pekla do ktorého vstupuje i Kirsty. Priame pokračovanie legendárneho Pekelníka, ktoré naň nadväzuje nielen dejom, ale aj skvelou dusnou atmosférou, zobrazením nechutností ako sú ľudia stiahnutý z kože za živa, pozrieme sa ako to vyzerá v pekle a naviac je tu skvelí chirurg upravený peklom, ktorého záľubou je amputácia. Proste dvojka pritlačila na pílu všade tak v čom bola jednotka vynikajúca. Veľmi vydarené pokračovanie. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

„Hellraiser II: Svázaný s peklem“ je dobrým pokračováním prvního filmu, ale pokračováním, které mě nějak zásadně nenadchlo. Je to dobré, má to pořád tu dobrou atmosféru, která vás může hodit do hodně silné deprese, ale je vidět, že je zde snaha jít trochu zpátky a nezachytit úplné dno děsu, které by zde mohlo být prezentováno. Je ale fakt, že pokud by do tohohle tvůrci šly, snímek by byl velmi těžko koukatelný. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Stačí jen pár kapek životodárné tekutiny na zkrvavené matraci a peklo může opět otevřít svou náruč. Tentokrát se místo Franka vrací do našeho světa jeho milenka Julie, ta vypočítavá děvka z předchozího dílu. A díky šílenému psychiatrovi Channardovi nám je odhalený svět uvnitř Lemarchandovy kostky: rozsáhlý labyrint plný hrůzy, bolesti a samozřejmě krvežíznivých Cenobitů... Aby bylo jasno, dvojka je posledním zářezem v sérii, která se ještě drží Barkerem načatého konceptu a hodně temné atmosféry. Neúprosný čas se tu podepsal především na některých efektech, jenže všechno ostatní, ať už skvělé masky nebo Youngova hudba, hezky dozrálo a tvoří výjimečný, fantastický horor. A těch pár matoucích nesmyslů (vyhořelý dům z jedničky opět stojí a ona matrace je plameny nedotčena) jsou pouhým detailem. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (12)

  • Vůbec první slovo malé řešitelky hlavolamů Stephanie je "Oh, shit". (Scorn_)
  • V roce 1989 byl film v australském státě Queensland zakázán. V následujících letech byl zákaz zrušen a film byl v tomto státě k vidění na VHS, DVD a Bluray. (ČSFD)
  • Scénárista Peter Atkins dostal od fanoušků několik nenávistných dopisů, jelikož nechal velmi lehce dr. Channarda zabít Pinheada a ostatní cenobity. (Chatterer)

Reklama

Reklama