Reklama

Reklama

Epizody(8)

Obsahy(1)

Nedívej se. Neptej se. Neklikej. Patnáctiletý Marty měl celý život před sebou. Teď je ale mrtvý. Zbyla po něm jen série mrazivých videí, které natáčel krátce před svou smrtí. Truchlící otec skládá dohromady střípky Martyho online života, aby odhalil okolnosti jeho tragického konce. Osmidílný thriller #martyisdead inspirovaný skutečnými případy kyberšikany získal hlavní cenu na mezinárodním festivalu Serial Killer. (MALL.TV)

(více)

Recenze uživatele cdome.82 k tomuto seriálu (3)

#friend (2019) (E02) 

Nemůžu si pomoct, ale ta edukativnost a předvídatelnost z toho stříká všemi otvory e-Lišáka. ()

#follow (2019) (E03) 

Tohle je těžký hodnotit - v rámci seriálu? Tento díl byl krapet lepší, než předchozí. Ale co s ním? Byl lepší v rámci český, podobně zaměřený tvorby? Wut? V rámci světový tvorby? Víc wut, než má deficit český republiky nul. V rámci internetovejch televizí? WUT^2. Pavla Soukupa mám docela rád za jeho předchozí kraťasy, kde dokáže být opravdu výraznej a výpravnej na milimetru filmu, ale tenhle příběh spíš cintá. Ono to vypadá jako instruktážní filmy, který nám před 20 lety pouštěli na gymlu, akorát tam tehdá nebyl facebook v hlavní roli. Na druhou stranu, tehdy to dokázali sestřihat na únosných 10+ minut. Uznávám, že je spousta lidí, kteří si kyberšikanou prošli a z jejich pohledu je to naprosto přesný - otázka je, kolik a jaký informace to předává dál. A jestli je ten skvělej účel opravdu pochopenej tou správnou cílovkou. ()

#recovery (2019) (E06) 

je pravda, že MS poradil, že pravej hekr vyhledává zásadně v Bingu a HP dodal hustokrutopřísný mašiny, takže pan tatík lokalizuje cizí profily přes nastrčenej link, kde předtím upravil webovky jeho eshopu (nebo proč tam má vůbec přístup), takže se pak jenom koukne do analytics a tam vidí z který lavičky mu ho kdy kdo rozklikl. bohužel až v následujícím díle mu archetyp ajťáka prozradí, že to je blbost, protože on pravděpodobně lokalizuje přístupy "přes termux" (nebo proč se na to vůbec ptal). naštěstí mu ale přislíbí vytáhnout videa a fotky z resetovanýho telefonu, ale bohužel jen v horší kvalitě. tady, zdá se, citelně chyběl i sponzoring výrobce USB kabelů, protože s kvalitní drátkem by ty fotky určitě vytáhl i v kvalitě originální. inu, šetřit se má, ale jen na správných místech. jako, jo, u lásky přes internet bych to pochopil, u The Net jsem stejně jenom koukal na Sandru, ale od seriálu o internetovejch hrozbách bych čekal víc, než jenom hustej notebook. ()

Související novinky

Český seriál #martyisdead získal cenu Emmy!

Český seriál #martyisdead získal cenu Emmy!

23.11.2020

Včera proběhl online přenos 48. ročníku předávání mezinárodních cen Emmy, které jsou pokládány za televizní obdobu filmových Oscarů. Ocenění udílí americká Akademie televizních umění a věd, která je… (více)

Český seriál usiluje o mezinárodní Emmy

Český seriál usiluje o mezinárodní Emmy

27.09.2020

Přestože hlavní ceny Emmy za loňskou seriálovou tvorbu již byly rozdány, existuje vedle nich také mezinárodní seriálová soutěž – a právě v té teď mezi nominovanými skončil i jeden český seriál.… (více)

Reklama

Reklama