Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Během pouhých pěti let Ted Bundy, jeden z nejobávanějších amerických masových vrahů, unesl a zavraždil stovky žen. Byl inteligentní, přítažlivý a měl charisma. Navždy změnil profil masových vrahů a právě proto je jeho příběh tak děsivý. Ted Bundy žil mezi námi a vraždil přímo před našima očima. Film byl natočen podle skutečných událostí a pokládá divákovi provokativní otázku: poznali bychom takového člověka? Vzbudil by v nás důvěru? (Intersonic)

(více)

Recenze (118)

Superpero 

všechny recenze uživatele

LOL to bylo mega. Možná jsem divnej, ale ve chvílích kdy tam hrála skvělá hudba ze 70. let a Ted Bundy souložil s mrtvolama a řval "MRDEJ, ŠUKEJ TY KURVO, TY KURVO MRDEJ" tak jsem měl takovou pohodovou náladu, a když udělal na ňákou ženskou "hele koukni tam" a z druhý strany jí dal hasákem po držce, tak jsem se i gebil. Jinak Michael Reilly Burke předvádí úžasný herecký koncert, nebudu kecat a dělat že ho znám, protože do tohohle filmu jsem o něm nikdy neslyšel a přitom je to prvotřídní herec. Nechápu, že se neprosadil. Všechny ty jeho úchylný držky jsou hyper a hlavně díky němu tento film hodnotím tak jak ho hodnotím. No prostě MRDEJ TY KURVO... :-))))))))))) ()

Richie666 

všechny recenze uživatele

Film vypadá opravdu strašně 'osmdesátkově' - když jsem ho sledoval, nevěřil bych, že je z roku 2002. Bohužel to příliš nelze považovat za plus, jelikož je zde spousta momentů, které působí vyloženě komediálně a vybízejí k smíchu. Hádal bych, že to asi nebylo v úmyslu (a nebo mi to k tomu prostě nesedí). Přesto se dá říct, že jsem se pobavil celkem dobře, závěrečná desetiminutovka výsledný dojem přece jen napravuje, ale srovnat tohle dílo třeba s Henrym, tak to je úplně jiná liga... ()

Reklama

Jordan 

všechny recenze uživatele

možno trošku neuvážene a nekriticky dávam 4 *, ale toto bol prekvapivo svižne, vtipne, zručne a originálne zrežírovaný film - v rade skutočných príbehov, navyše o masových vrahoch - ktorých je skutočne veľa, padne tento film, navyše o najznámejšom masovom maniakovi, naozaj ako príjemne vytŕčajúci z radu; mrazivý, miestami hororový, no s istým nadhľadom a odstupom natočený, takže miestami dokonca pôsobiaci ako čierna komédia - veľmi mrazivá, o to viac, ak si uvedomíte, že sú to skutočné udalosti, ale práve preto pozoruhodná (veď aj Fargo je čierna komédia o skutočných udalostiach a tam to je ešte brutálnejšie miestami). Veľmi milé prekvapenie. ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Masový vrahovia sú vždy látkou fascinujúcou, kontroverznou a zvrátene lákavou zároveň. Osobnosť Teda Bundyho je "kultom" a pre mňa tak trochu aj objektom záujmu v rámci mojej "profesionálnej deformácie". V porovananí so skutočnými faktami a objektívnymi zisteniami som bol prekvapený mierou autenticity a snahy priblížiť film čo najviac reálu (o čo sa zaslúžili aj dobové prestrihy, či už z procesu alebo Bundyho reálne fotky). Hoci formálna stránka je viac televízna a vonkoncom nevyniká režisérskym majstrovstvom, o to viac môže vyniknúť obsahová rovina, v ktorej je miera zobrazených skutkov vcelku explicitná, autori mali skutočne odvahu...A predovšetkým môže vyniknúť najväčšie prekvapenie: Michael R. Burke! Pre mňa totálne neznámy herec, ktorý stvárnil Bundyho priam "bytostne presvedčivo". Hoci niekedy sa to celé posúva do úrovne (ne)chceného odľahčenia (hoci značne úchylného:), celý film má vynikajúcu atmosféru, ktorá navodzuje miestami aj zimomriavky...Opäť sa potvrdilo, že najlepšie hororové príbehy píše najlepšie sám život...bohužiaľ... ()

BoredSeal 

všechny recenze uživatele

Film Ted Bundy je cynická absurdní komedie (určitě když k tomu přidáte český dabing se správně ujetým výkonem pro hlavního hrdinu) a díky tomu se daří zajímavě vytvářet místy dobrou atmosféru a střídat jí s kroucením hlavou nad řáděním Teda a zajímavou trivií z případu. Herec v hlavní roli se souznil s plánem režiséra natočit příběh Bundyho jako šílenou brutální grotesku a vůbec jsem měl z celého filmu opravdu dobrou pobavenou náladu navzdory tomu, co se v něm děje, což je k neuvěření. Už jsem to viděl za celá ta léta třikrát a pořád to považuju za nejlepší film o Bundym, co vznikl. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (5)

  • Další názvy tohoto filmu jsou Bundy a The Ted Bundy Story. (Chatterer)
  • Auto, které po celou dobu ve filmu řídí Ted Bundy (Michael Reilly Burke), je Volkswagen Brouk z roku 1968. Toto vozidlo opravdu používal i ve skutečnosti, pouze s drobným rozdílem. Filmový Brouk je křiklavě žlutý, zatímco jeho originál je spíš světle šedý. K vidění je v National Museum of Crime & Punishment (NMCP) ve Washingtonu. (Moena)

Reklama

Reklama