Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Během pouhých pěti let Ted Bundy, jeden z nejobávanějších amerických masových vrahů, unesl a zavraždil stovky žen. Byl inteligentní, přítažlivý a měl charisma. Navždy změnil profil masových vrahů a právě proto je jeho příběh tak děsivý. Ted Bundy žil mezi námi a vraždil přímo před našima očima. Film byl natočen podle skutečných událostí a pokládá divákovi provokativní otázku: poznali bychom takového člověka? Vzbudil by v nás důvěru? (Intersonic)

(více)

Recenze (118)

Jazzzz 

všechny recenze uživatele

Je pravda, že tento film už zachází trochu do extrému. Svým způsobem se snaží ukázat do jak nepředstavitelných rozměrů může takové šílenství narůst. Bohužel všechny vnitřní rozepře jsou odstrkovány stranou a ve filmu se objeví až v cele smrti. Tím film dost trpí a svádí člověka brát ho jako bezduchou vyvražďovačku. Já však jako velice pozitivní beru znázornění dvojího života Teda Bundyho, který je oblíbený u všech lidí které zná. Jediná jeho milenka se mu dostane tak blízko, že by mohla vidět známky zvířete, ale přes svoji bezmeznou lásku je naprosto slepá. U člověka, který je takto inteligentní, a dá se říci upotřebitelný například jak sám řekl pro profilování vrahů, si myslím trest smrti není vhodným řešením. I kdyby posloužil pouze jako podklad pro psychologické výzkumy sociopatů, mohl by být přínosem. Problémem bylo, že po jeho smrti volali desítky a snad i stovky lidí. Všichni si přáli jeho smrt. Smrt je však velice snadné řešené, které člověku umožní úteci před výčitkami a zodpovědností za své činy. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Postavené především na Burkově výkonu, protože jinak mi to přišlo celé takové bezkrevné a místy nevyvážené. V jednu chvíli je tu Ted Bundy jako totální psychopat a v druhé útržkovitá sekvence jakoby vystřižen z Natural Born Killers, kdy Ted vesele brázdí Státy a nechává za sebou krvavé šmouhy. Docela jsem se těšil na soudní přelíčení, kdy se Bundy hájil sám, ale to vůbec neproběhlo, což je vzhledem k známým faktům velká škoda. Přimlouval bych se za remake. 60% ()

Reklama

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Film sám o sobě by nebyl ničím zajímavý, kdyby byl podle fantazie scenáristy. Tím, že je podle skutečné události, či některé události ze skutečného světa popisuje, se dostává do úplně jiného ranku pocitů a hodnocení. Kdo se případem Teda Bundyho alespoň okrajově zabýval, nasolí tomu pět bez mrknutí oka a zcela blaženě a radostně si to pustí znovu. Kdo si myslí, že Ted Bundy je postavou seriálu Ženatý se závazky, tak... mávnutí rukou stačí. ()

LEATHERFAC 

všechny recenze uživatele

Vážení přátelé...Jako film dobrý - jediný co mi trochu vadilo, že tvůrci tohle téme poněkud příliž odlehčili a toho nadhledu tam bylo až příliž, takže některé scény, které by měly působit hrozivě, půsosobí spíš tak, že se u toho smějete...A to si myslím není úpně dobře... V tomhle případě fakt nejde o komedii ani parodii...Nebo snad ano? ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

LOL to bylo mega. Možná jsem divnej, ale ve chvílích kdy tam hrála skvělá hudba ze 70. let a Ted Bundy souložil s mrtvolama a řval "MRDEJ, ŠUKEJ TY KURVO, TY KURVO MRDEJ" tak jsem měl takovou pohodovou náladu, a když udělal na ňákou ženskou "hele koukni tam" a z druhý strany jí dal hasákem po držce, tak jsem se i gebil. Jinak Michael Reilly Burke předvádí úžasný herecký koncert, nebudu kecat a dělat že ho znám, protože do tohohle filmu jsem o něm nikdy neslyšel a přitom je to prvotřídní herec. Nechápu, že se neprosadil. Všechny ty jeho úchylný držky jsou hyper a hlavně díky němu tento film hodnotím tak jak ho hodnotím. No prostě MRDEJ TY KURVO... :-))))))))))) ()

Galerie (21)

Zajímavosti (5)

  • Auto, které po celou dobu ve filmu řídí Ted Bundy (Michael Reilly Burke), je Volkswagen Brouk z roku 1968. Toto vozidlo opravdu používal i ve skutečnosti, pouze s drobným rozdílem. Filmový Brouk je křiklavě žlutý, zatímco jeho originál je spíš světle šedý. K vidění je v National Museum of Crime & Punishment (NMCP) ve Washingtonu. (Moena)

Reklama

Reklama