Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vypravěčem spletitého příběhu, točícího se kolem ukradeného velkého diamantu, je neúspěšný boxerský promotér zvaný Turek, který se k divokému kolotoči událostí připletl se svým komplicem Tommym vlastně náhodou. Ukradený diamant má předat kurýr Franky Čtyřprsťák americkému šéfovi Avimu. O drahokam však mají zájem další gangsteři a zlodějíčci, mezi nimi především bezohledný ruský zabiják Boris Břitva, černošští provozovatelé zastavárny Vincent a Solomon a nakonec i nemilosrdný gangster a organizátor nelegálních boxerských zápasů Kruťák. V nepřehledné hře o drahocenný lup sehraje významnou roli také irsko-cikánský boxerský šampion Mickey, jehož podivnému dialektu jen málokdo rozumí. Není divu, že při tomto počtu účastníků v pomyslném ringu v tomhle zápase brzy nejde o vítězství, ale o holé přežití... Autorská gangsterská komedie Guye Ritchieho s českým názvem Podfu(c)k nesporně těží z úspěchu tvůrcova předchozího snímku stejného žánru Sbal prachy a vypadni (1998). Scénář údajně vznikal již v průběhu natáčení zmíněného titulu a vychází z podobné zápletky a jejího rozvíjení. (Česká televize)

(více)

Recenze (1 235)

Vrata88 

všechny recenze uživatele

Povedený film okořeněný dobrými hereckými výkony (za zmínku stojí hlavně Brad Pitt v roli boxera), dobrou hudbou, povedenou zápletkou a hláškami. ()

MovieFive 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoct, ale film je teda téměř stejný jako Sbal prachy a vypadni. A není divu, stejný režisér, stejní tvůrci i pár herců se znova sešlo pohromadě. I příběh má víceméně stejný vývoj, zmatený začátek, kde je spousta postav, ve kterých jsem se zorientovala až tak v druhé polovině filmu, pak se děj vyhrotí do absurdních scén, kdy se vzájemně nesouvisející příběhy spojí v jeden a konec je ve finále velice jednoduchý. Nevím, podobné snímky se mi těžko hodnotí, jelikož nejsem zrovna jejich velká fanynka, přesto musím vyzdvihnout skvělé dialogy, pár úsměvných a naprosto šílených scén a skvělého Brada Pitta. ()

joudas 

všechny recenze uživatele

Mně se ten Ritchiho styl prostě strašně líbí. Tak trochu ujetý, zamotaný, ale v zásadě jednoduchý děj z londýnského podsvětí, kupa různorodých postav, cigánským Pittem počínaje a pískajícím psem konče, humor a styl. Perfektní. Ale Ritchiho prvotinu, Sbal prachy a vypadni, mám přece jen o něco radši. ()

frolish 

všechny recenze uživatele

Ma to niekolko (bohuzial pre mna naozaj len niekolko) vybornych hlasok a vtipnych situacii, napaditu reziu, originalne konstruovany pribeh aj kopec charakternych a nezabudnutelnych postav. Ale myslim, ze sa to cele zomelie az prilis rychlo na to, aby som si to dokazal v plnej parade vychutnat a sem-tam som mal pocit - napriek tomu ze je to cele perfektne napisane a vsetko ma svoje miesto - akoby len po sebe iduce scenky sutazili o to, ktora zas prinesie viac kontroverzity alebo fuckovania. Ritchie sa mozno az trochu moc predvadzal no a nie uplne vzdy ma to dokazalo patricne zabavit. Ale po vacsinu casu ano a urcite si Snatch rad pozriem znovu a postupne mi mozno prirastie k srdcu (na druhy raz to bol lepsi zazitok), i ked vseobecne hypernadsenie ide skor mimo mna. 80% ()

hunterDave 

všechny recenze uživatele

Úžasná gangsterka. Guy Ritchie prostě ví jak mají podobné filmy vypadat. Jeden z mých nejoblíbenějších filmů. A nemohu opomenout skvělou hudbu, která filmu dodává tu správnou atmosféru. ()

sebo9629 

všechny recenze uživatele

Jason Statham je úžasný v komédii a jeho timing je skvelý, dúfam že sa k nej v budúcnosti ešte vráti. Hodnotenie: 9.1/10 ()

kamigava 

všechny recenze uživatele

Velice zábavná gangsterka až na ty smutné záběry zvířecích zápasů. :( Chudáci prasata asi takhle žijí pořád ve tmě a vlastních výkalech ve velkochovu. Jinak mě film docela bavil a předčil moje očekávání. Připomíná mi to hodně film RocknaRolla, který je mu podobný, co se týče střihu, tempa a tvrdosti. Na druhou stranu jsem čekal nějaký tvrďácký kousek od Stathama, který v Kurýrovi umí nakopat pár záporáků. V Podfucku mu zase role nesedla tak špatně. :) Nejvíce mě asi rozesmívali černoši s jejich "vodními pistolkami" :D Snad to byli nejsmolnější kriminálníci, které jsem kdy viděl. ()

ASSBURGER 

všechny recenze uživatele

Chápem že okrem svojho humorného prevedenia je tento film neskutoční aj čo sa týka hercov,príbehu a hlášok. Nikdy by som nečakal ani neuveril že Brad Pitt by niekedy vo filme hral cikána. Aj tak boli na celom filme najlepšie mená postáv Boris Britva (Rade Serbedzija), Frankie štvorprstý (Benicio Del Toro) , Turek ( Jason Statham) ale aj ta bolo najlepšie Mickey O'Neil (Brad Pitt). Ked som tak uvažoval tak som došiel k záveru že Brad Pitt má perfektné filmy presne aj kôli tomu si ho musel pridať medzi obľúbených. Poviem vám pravdu zprvu sa mi tento film nepáčil, ale po prvom pozrení som onemel a pri druhom už ani neviem... Proste film sa oplatí pozrieť už len kôli tým hercom čo si dali ochotu naučiť sa to, a potom to aj zahrať,proste 5/5 určite pri tomto filme by som menej dať nemohol, kto to videl tak vie o čom hovorím. Od Guya Ritchieho som nemal šancu vidieť veľa filmov ale Sherlocka Holmesa z Robertom Downey Jr. a to mi stačilo k tomu že tento režisér je perfektný. ()

Bozvav 

všechny recenze uživatele

Velmi vtipné, byť na komedii poněkud ponuré, na thriller moc vtipné. Ale pokud se chcete dozvědět, že s cikány je vždycky potíž, že prasata to nemají v životě jednoduché a že být zlodějem není vždycky sranda, pak jste na správném místě. Nic co bych si pustila podruhé, ale zasmála jsem se. ()

abetu 

všechny recenze uživatele

Uvědomuju si, že za tři hvězdy by mě spousta fanoušků na místě ukamenovala a časem možná změním názor. Jenže. V rámci doplňování svého filmového vzdělání jsem viděla nejprve Lock, Stock and Two Smoking Barrels a hned druhý den Snatch. A ty filmy jsou si tak strašně moc podobné, že jsou až skoro stejné. Co mě bavilo v tom prvním už mě prostě nedokázalo utáhnout v tom druhém. Snatch má jen viditelně větší rozpočet a snad mu to trochu i uškodilo. Jasně, Brad Pitt super, ale spoustu z tohohle hereckého umu vybalil už ve Fight Clubu, takže zase tak velké wow to prostě není. ()

Cermbo 

všechny recenze uživatele

Zkouknuto už snad minimálně 5x. Popravdě kdybych nevěděl, jak se věci mají, tak bych si myslel, že snímek pochází z Tarantinovo dílny. Naprosto geniální scénář, skvělé postavy i obsazení, hudba, parádní promakaný střihy, atmosféra, intro, případně zvraty a v neposlední řadě humor, který vás mnohdy dokáže i nahlas rozesmát. Jelikož mám slabost pro gangsterky s humorem, tak tenhle film mě opravdu nadchnul a nemám absolutně co vytknout. K Podfucku se vždycky moc rád vracím a doporučuji všem, zejména fandům Tarantina, gangsterů a černého humoru. ()

TheSpearCZ 

všechny recenze uživatele

Snatch je rozhodně populárnějším, a teď už i můžu říct, po zásluze oblíbenějším (ne)volným pokračováním Ritchieho debutového Lock, Stock and Two Smoking Barrels. Ritchie se proslavil přesně pro takovýhle styl britských gangsterek, kde hraje velké množství luxusně napsaných i zahraných postav, které hláškují o sto pe(so), a především Brad Pitt je tady za absolutně nejvíc cool gypsyho, který svět kinematografie kdy mohl spatřit a takřka pokračuje ve své roli z o rok předchozího Fight Clubu. Na druhou stranu to z pohledu příběhu není žádný extra odvar, ale líbí se mi, jak si s ním tvůrci museli vyhrát, aby ve výsledku dával smysl. Film, který vás odstřelí po každém zhlédnutí o něco dál. Čisté 4* ()

TostTom 

všechny recenze uživatele

O můj bože, tak tohle je naprosto geniální. Celý ten příběh, ta zápletka, prostředí a celkově kamera a ty herecké výkony, no naprostá paráda. Bavil jsem se od začátku do konce a musím říct že to nemělo chybu, líbilo se mi jak se příběhy všech postav postupně proplétali, navazovali na sebe a jakým způsobem některé z nich skončily. No a jak jsem už psal tak ty herecké výkony a celkové obsazení naprostá paráda, fakt to nemělo chybu. A nesmím zapomenout zmínit cikány, kteří byli naprosto dokonalí a každou minutu kdy se zrovna objevily jsem si neskutečně užil, to jak mluví a jak jsou ve filmu zachyceni je sakra skvělé a Brad Pitt tak to je normálně od teď můj oblíbený cikán, protože jeho dějovou linku jsem si ale extrémně užil, pokaždé když něco říkal a já mu vůbec nic nerozuměl, tak jsem se prostě musel smát a jinak to nešlo. Za mě rozhodně skvělý, vyloženě perfektní film. ()

mls 

všechny recenze uživatele

Po prvom pozretí ***, po druhom jednoznačných *****. A tých ***, to som asi musel pozerať po nejakom pohrebe :), ináč nechápem, ako som mohol dať tomuto extra-ftipnému filmíku iba tri hviezdičky. Radšej nič nechcite vedieť a chodťe do toho ak ste to náhodou ešte nevideli. ()

Kochanski 

všechny recenze uživatele

Tak u tohohle jsem se fakt dobře bavila! Líbil se mi střich filmu (panák, letadlo, razítko) a taky Brad Pitt. I téměř happpy end (alespoň pro Turkishe) se k filmu výborně hodí... ()

tragos 

všechny recenze uživatele

Vezměte základ z Podrazu, nasaďte mu tarantinovský háv (především humorem nešetřte), přidejte kopec ďábelsky svižné akce a tadááá... Podfu(c)k je na světě. Režijně žádný zázrak, ale ten scénář, ten scénář se povedl. Nadprůměrná zábava. ()

solid 

všechny recenze uživatele

Krimi klasika z prostředí anglického podsvětí. Byl jsem na to tuším tehdy se sestrou v kině a nepamatuju si moc lepších filmových zážitků. ()

stansrac 

všechny recenze uživatele

výborná zábava a to i k vzhledem ke stopáži.Pittova cikánská angličtina a Brick top jako jeden z nejzápornějších pořadatelů ilegálních boxerských zápasů vůbec. ()

Související novinky

Guy Ritchie chystá válečný thriller

Guy Ritchie chystá válečný thriller

22.02.2021

Režisér Podfu(c)ku či Gentlemanů Guy Ritchie si zdá se vyhlídl svůj příští projekt. Britský filmař se čerstvě upsal režii snímku Ministry of Ungentlemanly Warfare pro studio Paramount. Kromě režie se… (více)

Ze Skryté identity bude seriál

Ze Skryté identity bude seriál

24.08.2016

Zrovna včera jsme tu řešili, jak se streamovací služba Crackle ujala Ritchieho Podfu(c)ku a (po vzoru Farga) z něj udělá samostatně fungující seriál. A víte co? Přesně to samé teď potkalo i Skrytou… (více)

Ron a Chuck chystají Podfu(c)k

Ron a Chuck chystají Podfu(c)k

23.08.2016

Pamatujete si, jak seriálové Fargo znělo jako špatný nápad a vyklubala se z něj uznávaná pecka? Tak to samé se teď plánuje s Podfu(c)kem. Streamovací služba Crackle, která je zodpovědná třeba za talk… (více)

Šerbedžija podusí Neesona

Šerbedžija podusí Neesona

17.10.2011

Pár záporáků a psychopatů si už Chorvat Rade Šerbedžija zahrál – kdo by zapomněl třeba na Borise Břitvu z Podfu(c)ku? Teď se bude mstít za smrt svého syna, kterého agent Bryan Mills alias Liam Neeson… (více)

Reklama

Reklama