Reklama

Reklama

Hutch (Bob Odenkirk) je unavený chlap středního věku, jehož život se smrsknul na otravné každodenní rituály prokládané manželčiným pohrdáním a pubertálními výlevy vlastních dětí. Když do jejich domu vniknou dva lupiči, nechá je beztrestně loupit a praštit svého syna. On se hájí tím, že nechtěl hrotit nebezpečnou situaci, ale všichni v jeho okolí ho mají za zbabělce. Hutch si původně myslel, že to ustojí, ale když se stane jedním z cestujících, které v nočním autobuse obtěžuje banda grázlů, bouchnou v něm nahromaděné saze. A že jich je. Než se usadil, živil se Hutch tím, že s pomocí násilí řešil problémy, na které si nikdo jiný netroufal, a absolvoval kvůli tomu hodně speciální trénink. Krvavá výchovná lekce v autobuse spustí lavinu událostí, které Hutche prověří víc, než cokoliv dosud prožil. Tenhle pan Nikdo má ale pořádně tuhý kořínek. A tajný sejf plný zbraní. (Cinemart)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (862)

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Derek Kolstad si ve Wordu otevřel svůj pár let starý scénář k Johnu Wickovi, všechna slova „John Wick“ nechal systémově přepsat na „Bob Odenkirk“, sem tam něco mírně osekal/poupravil a nový scénář byl hnedle na světě! Opravdu nevěřím, že vynaložil víc úsilí. Neberte mě zle, ono je to natočené fakt stylově, pěkně se na to dívá a dynamická řežba v podání tria Bob Odenkirk, RZA a hlavně dvaaosmdesátiletý Christopher Lloyd (!) byla neskutečně cool, ale to scenáristické recyklování sebe sama bylo fakt na facku a docela podkopalo celý film. ()

liskam 

všechny recenze uživatele

Tak nějak nebebru důvody jeho návratu k jeho starému životu. Myslím, že takovýhle tip člověka musí mít nervy ze železa a né se nechat rozhodit ukradeným náramkem... Čistokrevná vykrádačka. Spojení Johna Wicka a Equalizéru 1 ale fiunguje, herci vědí co hrát a akce je povedená. Takže proč ne. za mě 70% ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Takový Lester Burnham. Střední věk, maloměšťák, manželka ho ignoruje, syn se na něho dívá s opovržením a dcerka je na názor ještě malá. A k tomu všemu chodí do nudné práce a pravidelně ho vytáčejí popeláři. A zrovna nečinně přihlížel tomu, jak jeho dům „vykradli“ dva neschopní zlodějíčci. Což nepřímo vyvolá něco, kvůli čemu nezapadne do ještě větší domácí rutiny. Protože tenhle chlapík rozhodně není slaboch, ale bývalý profesionální killer. Což zatím nikdo netuší. A nakonec to (zase nepřímo) způsobí konflikt s jedním nebezpečným mafiánským bossem. Tož asi se sluší napsat, že za scénářem stojí chlapík zodpovědný za Johna Wicka, režii měl zase na starosti tvůrce vědomě pokleslé divočiny Hardcore Henry. Výsledek rozhodně není nudný, rozhodně je nápaditý, rozhodně je stylový a rozhodně je co se akce týče přehledný. Navíc to právě při kontaktních scénách vypadá, že to jednu či druhou stranu (hlavní hrdina má do své dávné nejlepší formy daleko) opravdu bolí. Potěší natlakovaný fotr Bob Odenkirk, ještě víc pak jeho filmový táta Christopher Lloyd. Raději si dám tohle stylové béčko, než nějakého opláštěnkovaného superhrdinu. Navíc to stálo směšných 16 milionů. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Nemohl jsem zatýkat, tak jsem zařizoval, aby nebylo koho zatýkat." To byl neskutečně originální nařez. Takhle jsem se nebavil už hodně dlouho. Auditor Hutch probouzející se z rodinnýho života byl prostě naprosto dokonalej. Úplně z něj stříkala ta radost, že může někomu ubližovat. Navíc nebyl neprobodnutelnej, nerozseknutelnej ani neprůstřejnej. Každá obdržená rána mu evidentně dělala radost a já jsem si to s ním užíval. Ten film má samozřejmě spoustu chyb a já si dovolím uvést ty podstatný: 1) V celým filmu byli jen dva černoši, proti čemuž BLM zásadně protestuje. 2) Jeden černoch byl dobrej a druhej zlej, což je evidentní rasismus. 3) Hutch ignoruje elektromobilitu a svým ukradeným vozem za sebou nechává hutnou uhlíkovou stopu, což odsuzuje šest z pěti ekoteroristů. 4) V celým filmu nezazněla ani jedna věta na podporu LGTB komunity, z čehož naskakují neziskovejm aktivistům beďary. 5) Režisér nepoužil ani jeden desetiminutovej záběr na zpomaleně letící mraky, takže umění to taky nebude. Přesto jsem se báječně pobavil s Hutchem i jeho stejně ujetým tátou. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Na Nobody sa musel tešiť snáď každý fanúšik akčného žánru, keďže ide presne v duchu tejto súčasnej žánrovej evolúcie, ktorá kombinuje doby minulé, kedy bol žáner na vrchole so súčasnou dravosťou štýlu Johna Wicka a obľúbeného tématu staršieho muža na odpočinku s bohatými skúsenosťami, ktorý je nútený sa opäť postaviť mnohonásobnej presile a vyšlo mu to veľmi dobre. Ale uznávam len prvú hodinu, ktorá je presne taká, ako som si prial. Zápletka neponúkne nič výnimočné, čo by tu ešte nebolo, ale to ani nikto nechce, hlavný hrdina je vykreslený perfektne, ten jeho stereotyp a znudený život, ale napriek tomu sa akcii radšej vyhne, aj keď vie, že by si s protivníkmi ľahko poradil. No paradoxne práve to spôsobí, že sa predsa len do nejakej akcie zapletie a to mu prinesie len samé problémy. Celá táto hodina mi skvelo sadla, postavy, zápletka, akcia a vizuálne prevedenie. Len ten hlavný záporák mohol byť lepší, opäť šéf ruskej mafie, na ktorom nie je nič zaujímavé, takýchto postáv už bolo nespočet. Ale to je len menší problém. Bob Odenkirk je tu výborný, herectvom, charizmou, aj po akčnej stránke, je radosť pozerať, keď aj neakčný herec dokáže po päťdesiatke v akcii pôsobiť takto dobre. To sa väčšine klasikom, ktorí mali v žánri dlhoročné skúsenosti nepodarilo. Jeho rodina mohla dostať aj trochu viac priestoru, ale nevadí a poteší Christopher Lloyd, ktorý ako jeho otec dokáže pobaviť. Hlavne jeho likvidácia dvoch zabijakov. Akcia je v tejto hodine výborná, nie je to síce žánrová špička, ale akcia má výbornú choreografiu, pár dobrých nápadov, napríklad ako sa dostať z kufru auta, parádne vizuálne prevedenie a pôsobí surovo a namáhavo, tu každý jeden protivník dá aspoň trochu zabrať, nič nie je zadarmo. A preto som nepochopil, prečo posledná tretina na toto úplne rezignovala, keď to tak krásne fungovalo. Tu chce byť akcia až moc štýlová a aj keď pár nápadov je stále dobrých, ale už ma to prakticky prestalo zaujímať. Tu už protivníci padajú po desiatkach, ale už to vyzerá aj tak lacnejšie, bez poriadnej postupnosti, to sú už len akčné momenty nahádzané za sebou, len aby to dobre vyzeralo a už dostali kladné postavy všetko zadarmo. Mne to prišlo ako z úplne iného filmu, na ktorý som sa toľko netešil. Na rozdiel od tej prvej hodiny. Takže na jednej strane som určite spokojný, tá prvá hodina ma veľmi bavila a kvôli nej sa to oplatí pozrieť aj viackrát, ale po skončení si predsa len odnášam trochu pachuť nie úplne ideálneho zážitku. Ak bude pokračovanie, snáď si na to už dajú pozor. 76% ()

Galerie (29)

Zajímavosti (20)

  • Keď Nikto (Bob Odenkirk) rozpráva o tom, ako dostal za úlohu zabiť nejakého muža, hovorí, že naňho mieril Waltherom, načo sa opraví, že použil „HKčko“ kalibru .45. Avšak na zbrani môžeme jasne vidieť nápis, že sa jedná o kaliber 9mm×19. Pravdepodobne sa jedná o úmysel tvorcov ešte viac poukázať na to, nakoľko má protagonista zahmlenú spomienku na udalosť. (ČSFD)
  • Hlavný predstaviteľ Bob Odenkirk absolvoval veľkú časť prípravy na bojové scény u Daniela Bernhardta, choreografa a stuntmana, ktorý sa predstavil aj v tomto filme ako jeden z útočníkov v autobuse. Daniel Bernhardt bol tiež záporák vo filme John Wick (2014), na ktorom sa podieľalo množstvo tých istých choreografov, ako na tomto filme. (kazatelSVK)

Související novinky

Christopher Lloyd si zahraje v Mandalorianovi

Christopher Lloyd si zahraje v Mandalorianovi

20.03.2022

Legendární herec Christopher Lloyd (Návrat do budoucnost, Addamsova rodina) si na stará kolena řekl, že na odchod do důchodu je v 83 letech ještě brzo, a tak fanouškům (a jistě i vnoučatům) dělá… (více)

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

30.12.2021

Rok 2021 proběhl z hlediska kinematografie v o něco menší nejistotě než rok 2020, kdy byly v důsledku virové epidemie zavírány kinosály a filmové premiéry se houfně odsouvaly, což trvalo až do… (více)

Bob Odenkirk zpátky na place Saula

Bob Odenkirk zpátky na place Saula

08.09.2021

Hvězda akčního snímku Nikdo a taky seriálu Volejte Saulovi Bob Odenkirk před pár týdny zkolaboval na place zmíněného spin-offu Perníkového táty. Údajně za to mohl menší infarkt, od té doby byl tak… (více)

Akční Nikdo se dočká pokračování

Akční Nikdo se dočká pokračování

19.06.2021

…tedy nejspíš. Přestože se z akčního snímku Nikdo s Bobem Odenkirkem v hlavní roli stal relativně malý úspěšný hit (snímek vydělal 61,5 milionů dolarů, rozpočet byl přitom jen 16), režisér Ilja… (více)

Reklama

Reklama