Reklama

Reklama

Bridgertonovi

(seriál)
  • USA Bridgerton
Trailer 1
USA, (2020–2024), 24 h 19 min (Minutáž: 52–73 min)

Tvůrci:

Chris Van Dusen

Předloha:

Julia Quinn (kniha)

Hudba:

Kris Bowers

Hrají:

Phoebe Dynevor, Regé-Jean Page, Jonathan Bailey, Sabrina Bartlett, Harriet Cains, Bessie Carter, Adjoa Andoh, Florence Hunt, Ben Miller, Luke Thompson (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(24)

Obsahy(1)

Seriál inspirovaný knižním bestsellerem sleduje příběhy osmi nerozlučných sourozenců z mocné rodiny Bridgertonových a jejich touhu po lásce. (Netflix)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (207)

tterez 

všechny recenze uživatele

Jeden propršený, proválený den a je hotovo. Když se povznesete nad multikulturní obsazení v Anglii 19. století (udělejte to!), bude vás to určitě bavit. Aby bylo jasno, proti barvě pleti nic nemám. Jen je to v kulturním a historickém kontextu lehce směšné a pro mladší generace jistě i matoucí. Jinak je to seriál plný jemných intrik a lady vypravěčka to tam fakt skvěle bombí. ()

Beznoh odpad!

všechny recenze uživatele

Od chvíle, kdy začne být ve filmech Britská královna z dob minulých černá já se odmítám dívat a rodí se ve mě rasismus který ve mě nikdy nebyl. Od okamžiku kdy zkreslujeme realitu jako nějaký zoufalý marketing a promo etnické rovnosti, věřím že to bude mít přesně obrácený efekt a je to bohužel dobře. ()

Reklama

honza7 odpad!

všechny recenze uživatele

Doufal jsem že poté co je britský aristokrat černoch tak to bude komedie... nebyla! Nejsem rasista ale přece kdyby byl takto černý plantážník v británii v té době tak by se ho báli, nebo by to byl otrok v řetězech a ne šlechtic! Běžte s moderníma filmama které lezou menšinám do prdele třeba do hajzlu!!! ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Bridgerton jako TOP 1 na Netflixu po dobu skoro měsíce? Dobře. Články o seriálu ve světových médiích? Ok, stále nic pro mě. Ve Vogue píšou, že Bridgerton ovlivní módu pro letošní rok? Sakra! Člověk musí stíhat trendy, tak to teda zkouknu během pár dní. Překvapivě to není tak špatné! První tři díly bych i řekl, že to bylo více než dobré. Slušné dialogy, mělo to tah na bránu, žádné čekání až se potkají/zamilují/pohádají/rozejdou/vezmou/atd. Pěkně to odsýpalo. Pak jako by na místo scenáristy přišla dáma milující červenou knihovnu a 3-4 díly se děj vlekl, dialogy byly naprosto strašlivé (ona se ho nezeptá, ale raději bude brečet a utíkat a nenávidět ho!). Bylo to jako horská dráha, za kterou jsem nezaplatil. Na závěr však zůstal jen pocit, že tahle historicky-moderní (?!) Gossip girl je docela fajn, jen ten cliffhanger nepřišel (proč chtít další sezonu?). Ale jinak se přiznám, že mi ta korektnost seriálové tvorby hlavně na Netflixu začíná vadit. Záběr na královnu a její služebné a každá má jinou barvu? Záběr na šlechtu, kde je to jako v černobílém filmu? A pak se podíváte na promo fotky k seriálu a tam je to vybělené, jaký paradox, že. Těším se, až Trumpa bude hrát v novém životopisném filmu mexikánec, Václava Havla třeba Denzel Washington a královnu Alžbětu v Crown v poslední sezoně třeba Adjoa Andoh? ;-) ()

nineweh 

všechny recenze uživatele

Doufám, že ti, kdo tu tak strašně brojí proti "přepisování historie", byli podobně vytočení i u Tarantina, různých filmů z devadesátek, kde hraje amerického prezidenta černoch, a asi všech zpracování muzikálu Jesus Christ Superstar. Není to podle skutečných událostí, není to dokumentární film, je to FIKCE. A zatraceně zábavná, ideální eskapismus na jednodenní binge. Pokud vás (jako mě) vždycky zajímalo, jak by vypadala díla Jane Austenové, kdyby v nich bylo o hodně víc sexu, budete (jako já) nadšení. A herecké obsazení je prostě skvělé. ()

Galerie (238)

Zajímavosti (37)

  • Přípravy na natáčení začaly již v roce 2017, kdy výkonná producentka Shonda Rhimes podepsala s Netflixem smlouvu. Svému kolegovi Chrisovi Van Dusenovi pak předala knižní sérii od Julie Quinn a začali spolu pracovat na scénáři. (rublik05)
  • Hyacinth Bridgerton (Florence Hunt) má v každé sérii scénu, kdy nevědomky popichuje své sourozence ohledně jejich partnerů, než se dají dohromady. V první sérii se Daphne (Phoebe Dynevor) zeptá: „A co vévoda?“, ve druhé sérii se na to samé zeptá Anthonyho (Jonathan Bailey): „A co sestra slečny Edwiny?“ a ve třetí sérii Colinovi (Luke Newton) řekne: „Penelope má štěstí, že je její kamarád.“ (klara.leb)
  • Hlavní představitelé seriálu Daphne (Phoebe Dynevor) a Simon (Rege-Jean Page) museli před natáčením podstoupit šestitýdenní výcvikový kurz, kde se museli naučit hrát na klavír, tančit, jezdit na koni a sžít se s kostýmy a etiketou 19. století. (rublik05)

Související novinky

Jurské město nabírá další obsazení

Jurské město nabírá další obsazení

17.04.2024

Sedmý film dinosauří série se hýbe kupředu raptořím tempem. Mnoho času totiž nezbývá, premiéra filmu, jehož údajný název má být Jurské město, je pořád stanovena na klasický letní blockbusterový slot… (více)

Nový Svatý se hýbe kupředu

Nový Svatý se hýbe kupředu

23.11.2023

Studio Paramount Pictures se už řadu let chystá oživit jednu ze svých polozapomenutých franšíz, ale až nyní se zdá, že chystaný projekt začíná dostávat reálné obrysy. V přípravách je totiž akční… (více)

Překonalo Prime Video od Amazonu Netflix?

Překonalo Prime Video od Amazonu Netflix?

04.12.2022

Mezi největší streamovací služby se typicky řadí Netflix, Disney+ nebo HBO Max, často se ale zapomíná na poměrně zásadního hráče - Amazon Prime Video. Pravda, je pro to několik dobrých důvodů: jeho… (více)

Dahmer zavraždil Bridgertonovi

Dahmer zavraždil Bridgertonovi

12.10.2022

Nová minisérie Monstrum: Příběh Jeffreyho Dahmera od tvůrce Ryana Murphyho (American Horror Story, American Crime Story) se na Netflixu stala doslova smrtícím hitem. Příběh nechvalně proslulého… (více)

Reklama

Reklama