Reklama

Reklama

Bridgertonovi

(seriál)
  • USA Bridgerton
Trailer 2
USA, (2020–2024), 24 h 39 min (Minutáž: 54–73 min)

Tvůrci:

Chris Van Dusen

Předloha:

Julia Quinn (kniha)

Hudba:

Kris Bowers

Hrají:

Phoebe Dynevor, Regé-Jean Page, Jonathan Bailey, Sabrina Bartlett, Harriet Cains, Bessie Carter, Adjoa Andoh, Florence Hunt, Ben Miller, Luke Thompson (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(24)

Obsahy(1)

Seriál inspirovaný knižním bestsellerem sleduje příběhy osmi nerozlučných sourozenců z mocné rodiny Bridgertonových a jejich touhu po lásce. (Netflix)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (203)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Bridgerton jako TOP 1 na Netflixu po dobu skoro měsíce? Dobře. Články o seriálu ve světových médiích? Ok, stále nic pro mě. Ve Vogue píšou, že Bridgerton ovlivní módu pro letošní rok? Sakra! Člověk musí stíhat trendy, tak to teda zkouknu během pár dní. Překvapivě to není tak špatné! První tři díly bych i řekl, že to bylo více než dobré. Slušné dialogy, mělo to tah na bránu, žádné čekání až se potkají/zamilují/pohádají/rozejdou/vezmou/atd. Pěkně to odsýpalo. Pak jako by na místo scenáristy přišla dáma milující červenou knihovnu a 3-4 díly se děj vlekl, dialogy byly naprosto strašlivé (ona se ho nezeptá, ale raději bude brečet a utíkat a nenávidět ho!). Bylo to jako horská dráha, za kterou jsem nezaplatil. Na závěr však zůstal jen pocit, že tahle historicky-moderní (?!) Gossip girl je docela fajn, jen ten cliffhanger nepřišel (proč chtít další sezonu?). Ale jinak se přiznám, že mi ta korektnost seriálové tvorby hlavně na Netflixu začíná vadit. Záběr na královnu a její služebné a každá má jinou barvu? Záběr na šlechtu, kde je to jako v černobílém filmu? A pak se podíváte na promo fotky k seriálu a tam je to vybělené, jaký paradox, že. Těším se, až Trumpa bude hrát v novém životopisném filmu mexikánec, Václava Havla třeba Denzel Washington a královnu Alžbětu v Crown v poslední sezoně třeba Adjoa Andoh? ;-) ()

Elyonka 

všechny recenze uživatele

Já tuhle éru prostě zbožňuju. Přestože by se mi moc líbilo chodit na plesy a celé dny jen vyšívat, malovat a učit se hrá na piano, tak si vždycky uvědomím, jak jsem ráda, že v té době nežiju, Ženy to měly obzvlášť těžké, ale stejně jako v životě se na někdy štěstí usmálo a někdy zase ne. Příběh se mi moc líbil. Já tyhle romantické zápletky mám moc ráda. Sledování jsem si užila i když od začátku víte, jak to dopadne.:) Kostýmy byly moc krásné, i když historicky absolutně neadekvátní a nepřesné, ale stejně mám sto chutí si nějaké takové šaty hned pořídit. Hudba skvěle doplňovala atmosféru a užila jsem si i kameru. A taky to má ode mě plusové body za to, že tam bylo víc nahých pánských hýždí než dámských ňader. Zkrátka jde vidět, že si tvůrci uvědomili, že jejich cílovka jsou hlavně ženy.;) Jako odpočinková zábava na dlouhý víkend ideální.:) Těším se na další sérii.:) ()

Reklama

kocik1 

všechny recenze uživatele

Hyperkorektnost a gender v přímém přenosu nám předvádí šlechtice či královny tmavé pleti stejně jako kdyby Hitlera hrál blonďáček bez paruky. Už jen z tohohle důvodu nelze brát seriál vážně. Ale ono je to vlastně jedno, protože i celý příběh je jen trapná levná točená limonáda. Viděna 1. série a nemám v úmyslu se vracet k další. ()

meave 

všechny recenze uživatele

Zmiešaná spoločnosť, výstredné outfity a expresívne kulisy zľahčujú zošnurovanosť, ktorá vyššiu triedu zväzovala omnoho viac, ako chudoba. Lebo obava z nej zbavovala možnosti žiť podľa vlastného vkusu a rovnako ako dnes, si vyžadovala odvahu a ochotu riskovať. Preto urobiť to, čo je správne (duty), bolo najvyššou hodnotou. Aj preto bola pre úspech nevyhnutnosť spojiť ju so schopnosťou čítať medzi riadkami, medzi pohľadmi a drobným pohybom. Zdanlivo sa zaradiť a popri tom si nájsť to svoje. Dnes odvaha nemá už tú cenu, ako v časoch, keď len Viktorka mohla robiť, čo sa jej zachcelo. Nevieme to celkom porovnať, chýba empíria - ale tá predstava vie stále omámiť. Lebo veríme, že my by sme to isto dokázali. Očarujúce! ()

upson odpad!

všechny recenze uživatele

Úžasně prostoduché zvratky, které si užívají současný HYPe. V úvodu můžeme vidět černého gentlemana do nějž je zavěšená bílá dámička. Společně se zdvořile pozdraví s jiným párem. Rok 1831. Někdo zapomněl do kolonky žánr připsat SCI-FI !!! Dneska by ty přihlouplý děcka věřili i tomu, že to tak skutečně bylo! 😀😀 Samozřejmě chápu, že se jedná o naznačení sociální a rasové rovnosti jednadvacátého století a že i muž může být pod ženou, pracovně i sexuálně. Ať si klidně klasického Hamleta hraje černoch, Romea asiat, Julii eskymačka. Tím pádem by si ale doktora Martina Luthera Kinga mohl zahrát bílý Švéd a Black Panthera korejský raper. Pak je to fér ke všem. Jenže pak si přečtete článek, jak je americká komunita pobouřena, protože v pixarovce Duše, je ryze černošská postava namluvená bělochem. Ať žije rasismus naruby. 😀😀😀👍🏻 ()

Galerie (237)

Zajímavosti (22)

  • Autorka osmidílné knižní série, Julia Quinn, se v každé knize věnuje jednomu ze sourozenců Bridgertonových. První série s Daphne Bridgertonovou vychází především z první knihy „Vévoda a já“. (LizBeth)
  • Intimní scény byly dopředu důkladně promyšleny a natrénovány, dohlížela na ně dokonce „režisérka intimních scén“. (Jitomirka)
  • Luke Newton (Colin Bridgerton) před natáčením četl knihy a spoustu detailů zakomponoval do svého hraní, například Colinovu vášeň pro jídlo, nebo i jeho lásku k Penelope (Nicola Coughlan). Newton se snažil hrát postavu Colina jako zamilovaného, ale k tomuto faktu zcela slepého. (klara.leb)

Související novinky

Jurské město nabírá další obsazení

Jurské město nabírá další obsazení

17.04.2024

Sedmý film dinosauří série se hýbe kupředu raptořím tempem. Mnoho času totiž nezbývá, premiéra filmu, jehož údajný název má být Jurské město, je pořád stanovena na klasický letní blockbusterový slot… (více)

Nový Svatý se hýbe kupředu

Nový Svatý se hýbe kupředu

23.11.2023

Studio Paramount Pictures se už řadu let chystá oživit jednu ze svých polozapomenutých franšíz, ale až nyní se zdá, že chystaný projekt začíná dostávat reálné obrysy. V přípravách je totiž akční… (více)

Překonalo Prime Video od Amazonu Netflix?

Překonalo Prime Video od Amazonu Netflix?

04.12.2022

Mezi největší streamovací služby se typicky řadí Netflix, Disney+ nebo HBO Max, často se ale zapomíná na poměrně zásadního hráče - Amazon Prime Video. Pravda, je pro to několik dobrých důvodů: jeho… (více)

Dahmer zavraždil Bridgertonovi

Dahmer zavraždil Bridgertonovi

12.10.2022

Nová minisérie Monstrum: Příběh Jeffreyho Dahmera od tvůrce Ryana Murphyho (American Horror Story, American Crime Story) se na Netflixu stala doslova smrtícím hitem. Příběh nechvalně proslulého… (více)

Reklama

Reklama