Reklama

Reklama

Pobřeží moskytů

(seriál)
  • USA The Mosquito Coast
Trailer 2
USA, (2021–2023), 13 h 19 min (Minutáž: 39–57 min)

Předloha:

Paul Theroux (kniha)

Hudba:

Antonio Pinto
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(17)

Obsahy(1)

Allie Fox – brilantní vynálezce a tvrdohlavý idealista – se se svou rodinou vypraví na nebezpečnou cestu Mexikem, aby utekli vládě Spojených států a našli bezpečí. (Apple TV+)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (17)

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

„My nejsme tvoje rodina, tati. Jsme tvoje publikum!“ Amerika kupuje, jí a prodává odpad. Tihle nebo tamti přestali spotřebovávat, tak je prostě vyhodíme. Rebelující dcerka by ráda telefon, synek se zatím nevzpírá, matka potají volá svým rodičům a otec vynálezce má plnou hlavu nápadů. A starostí, protože kvůli svému zápalu „špatným směrem“ je neschopný uživit rodinu a hrozí, že přijde o dům. Holt o mašinu proměňující oheň v led jaksi není zájem. Sedmidílná série, kterou inicioval synovec autora předlohy Paula Justin Theroux, vypráví o úskalích pokroku a o společenské kritice v podobě rodiny, která prchá před civilizací. A před vším, co je s ní spojeno. Bohužel rodinné vztahy žádnou vyloženě zajímavou proměnou během cesty neprocházejí, otázky bez odpovědí zůstávají, tempo dostává opakovaně pořádnou facku a poměrně vzdálená charakterizace postav body navíc také nepřináší. A coby nějaká kritická výpověď o dnešní Americe tenhle kus vyznívá poměrně ploše. Pár solidních momentů to každopádně má, nicméně nenavnadí na případnou druhou sérii. ()

DavidWebb 

všechny recenze uživatele

Žáner dobrodružný je absolútne môj šálok kávy, takže na tento seriál som sa ozaj tešil. A dopadlo to tak nejak napoly... Že to režírovali viacerí rejžovia je zrejmé už z vizuálu, pretože niektoré diely vyzerajú jak by niekto pripravoval dovolenkový kalendár, nechcelo sa mu fotiť, tak si tie plagátiky proste natočil na film. Prvá polovica seriálu bola pre mňa slabšia – zoznamovanie sa s postavami, scény zbytočne naťahované aby sa „vyplnil“ časový setup a iba náznak akcie. Druhá polovica začne byť akčne hutnejšia a zaujímavejšia spolu s tým, ako je čoraz ťažšie rozpoznať či je tatko génius alebo magor, ktorého sociopatické správanie paradoxne zatiaľ rodinku udržiava nažive. Mimochodom Justin Theroux mi do postavy otca viac menej sedí, ani k ostatným nemám moc výhrady, aj keď mladý je z nich asi najslabší. Ale čo už, kratučký záber na rajsky vyzerajúce pobrežie/ostrov v úvodnej (mizernej) znelke s príšernou hudbou, kde by sa mal príbeh odohrávať (a neodohráva), si tvorcovia dúfam nechávajú v zálohe na ďalšie série, v ktorých sa hádam dozvieme viac než v tomto prvom postprequeli, ktorý to proste u mňa na tie 4 nevytiahol. ()

Reklama

verbal 

všechny recenze uživatele

Šestihodinová honírna sveřepého ekokomunisty po Mexiku je poměrně hezky zdramatizovaným, záživným a odsejpajícím neurotickým spektáklem, u něhož zarytě fandíte všem těm hnusným vládním agenturám, aby toho kokota už konečně sestřelili z toho stromu, na který se tolik snaží zpátky vylézt, a hlavně aby mexické kartely co nejdříve naporcovaly na orgány ty jeho slizké semidebilní fuckany, popřípadě jim aspoň vytrhaly nehty a prodaly je na porno se zvířátky. Prostě takový uceleně srací počin. Justýn Seru mě nomenomenově celou dobu předpisově sral, ještě více mě srali ti jeho dva potrati a svého času mě dost srala i předlohová marxistická agitka jeho strýce Pavla, s níž to má prozatím společné jen ty komouše v názvu. Nicméně mě tohle sraní celkem bavilo, tudíž tu nehodlám skučet, jako někteří zdejší dyslektičtí rozbíječi atomů, že jsem od začátku polopatisticky nevěděl, která bije, a vcelku s chutí se podívám i na to, jak jim ve druhé řadě půjde to budování honduraského kolchozu. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Další, tentokrát seriálová, adaptace kultovní antisystémové literární předlohy Paula Therouxe. Narozdíl od filmu ovšem seriál přidává opravdu silnou příchuť adrenalinu a literární předlohu adaptuje skutečně velmi volně - ve výsledku nemají původní film Petera Weira z roku 1986 a tento seriál příliš společného (celý děj je v podstatě odpovědí na otázku, zda se dá odejít z civilizace a především, zda vás systém nechá - seriál naznačuje, že to bude bolet)...zajímavá je i etická rovina - volba jít proti systému si vyžaduje lidské životy... Tvůrci často ale až přespříliš napínají hranice věrohodnosti ve snaze udržet napětí. Tenhle počin má blízko třeba ke kultovnímu Klubu rváčů a tím je v podstatě dost výjimečný - nejenom podprahově, ale otevřeně antisystémový, kritický ke kapitalismu, Americe, takovéhle pozice jsou západní kinematografií jen zřídka přezkoumávány. Doufám, že budou natočeny další sezony... Serie 1: ****, Serie 2: *** ()

PeterFLJilek 

všechny recenze uživatele

Seriál ma v čase svojej premiéry chytil a pozrel som si ho v priebehu jedného víkendu. No po roku a pol čakania, keď sa konečne dostala do streamu druhá séria, som to vzdal už po jej prvej epizóde. Jednoducho som medzitým stratil záujem o to, ako bude príbeh pokračovať ďalej a čo sa vlastne stane s jeho postavami. ()

Galerie (94)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama