Reklama

Reklama

Z Cherryho (Tom Holland), který nedokončil vysokou školu, se stane vojenský zdravotník v Iráku. Jediným pevným bodem je pro něj Emily (Ciara Bravo), jeho pravá láska. Po návratu z války však Cherry trpí posttraumatickou stresovou poruchou, a protože neví, co s životem, posupně propadne drogám a zločinu. (Apple TV+)

Videa (1)

Trailer

Recenze (173)

MartinS96 

všechny recenze uživatele

Film dvou polovin, zatímco v té první si Russoovci pohrávají s každou scénou, s každým záběrem, ať už prací s kamerou, s color gradingem, s hudbou či formátem, tak v té druhé se tento aspekt ku škodě, i když věřím že vědomě vytrácí. Od počátku film valí solidně kupředu, děj se hezky svižně posouvá a člověk se nestačí nudit, avšak od půle jde o pravý opak, děj se točí v kruhu a prokazuje jen malé posuny. Po pár minutách se režiséři odpoutají i od boření čtvrté stěny, které mi přišlo naprosto nevhodně, ale já obecně tuto filmařskou techniku příliš nevyznávám. Za zmínku určitě stojí i jednak zajímavý soundtrack, ale i práce s hudbou obecně, kdy občas originálním skladbám sekundují licencované tracky vážné hudby. Pochválit musím i Hollanda, který mi přišel naprosto přesvědčivý v každé poloze této vcelku emočně rozmanité postavy, moc tedy nechápu jeho opomenutí z oscarových nominací. Suma sumárum tedy šedý průměr, ale jak herec v hlavní roli, tak i režisérští bratři ukázali nemalý potenciál směrem do budoucna. 6/10 ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Tak jeden padnutý na hlavu by vo filme stačil, škoda len, že sa k nemu pridala aj Ciara Bravo a tak sme z celkom sľubne rozvíjajúcej sa romantickej drámy dostali páreček vyšinutých narkomanov. O spomaľovačkách tu píše každý druhý recenzujúci a je to pravda, na čo z filmu o hovne urobili hovno dlhé skoro dve a pol hodiny? Aby sme pri tom mohli počúvať operu? Ďakujem, ani tú nemám rád. ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Nečekaná pecka, která mi vyrazila dech! Cherry je těžkotonážní, nepříjemný, znepokojivý, psychologicky hutný s několika silnými scénami což rozhodně není pro slabé povahy. Cherry je v žánru drama to, co je Lidská stonožka v žánru Horor a já musím tleskat. Bude Vám zle i špatně, budete se kroutit jako žížala, ale zároveň budete fascinováni, šokováni, překvapeni i nadšeni. Na Drama je to rozhodně Sííla! Bratři Russoovi servíruji formálně vymazlený a hutný příběh, kde Tom Holland at its best! si sáhl na své vlastní dno a předvedl svůj nejimpozantnější herecký výkon ve své kariéře. Aktuálně je dost možná na vrcholu mezi mladistvými herci. Film začíná jako moc pěkná a sympatická romance, která se vzápětí promění do válečného pekla v Iráku, kde došlo i na střeva či popálené mrtvoly, tréning vojáků patří k tomu nejlepšímu, co jsem kdy viděl ve válečném žánru a jestli jsem si myslel, že tohle bude vrchol celého filmu, tak jsem se mýlil, protože hned na to sledujeme rozpad lidské osobnosti v té nejhrůznější podobě. Ten film si bere to nejlepší z Euphorie a Requiem za Sen a tak autenticky a nepříjemně ztvárněné feťácké doupě jsem snad ještě neviděl. Hovna, zvratky, stříkačky snad všude!! do toho následují skvěle natočené loupeže bank a já si už v duchu říkal, jestli se posledních 20 minut film promění ještě v Rape and Revenge, tak to letí do topky a mě odvezou. Takové krásné míchání žánrů, které je v každé poloze intenzivní a silné jsem už dlouho neviděl. Jelikož po zhlédnutí mám chuť si to pustit znova, musím dát plný počet. Nothing for the weaks! 8.5/10. ()

dragon94 

všechny recenze uživatele

Cherry více než film působí jako jeden dlouhý videoklip, který je ozvláštněný o několik efektních záběrů, zpomalovaček a bourání 4. stěny. Příběh se více než dialogy posouvá za pomoci vypravěče, kterým je zároveň hlavní hrdina. Což nemusí sednout každému. Taky se navíc nejedná o nic světoborného. Pár nápadů film má, ale už jsme viděli lepší filmy s poselstvím že drogy jsou špatné. Na druhou stranu však musím uznat, že je ten příběh docela uvěřitelný. Škoda však že se film snaží vyprávět všechno možné, a tak se nám tu vyrojí hned několik zbytečných a nezajímavých odboček, které zbytečně odvádějí pozornost od hlavní dějové linie. Osobně si také myslím, že film není příliš zábavný do doby, než hlavní hrdina propadne drogám. Možná to je tím, že se ve filmu nestane do té doby nic moc zásadního, a už vůbec né nic překvapujícího. Celkově vzato pokud nemáte na co koukat a podobná témata vás zajímají, tak se na film koukněte, ale určitě se nejedná o nic co byste museli vidět, nebo co by vás něčím zásadním překvapilo. Zhlédnutí sice nelituji, ale i tak je Cherry zase jeden z těch filmů, na kterých byl trailer to nejlepší. 3* 55% ()

Qitek 

všechny recenze uživatele

Dost rozpačitý dojmy. Ty slowmotiony byli opravdu (hlavně v závěru) už vyloženě nasírací. Jinak jde v podstatě o docela vtipné i temné překvapení s hezkým koncem i po tom všem hejtu co to slíznulo. Možná díky tomu. A byť je Tom Holland bez charismatu, musím se jej tady zastat jako herce. Ano, scénář hází klacky pod nohy, ale ustál to s více než se ctí. Chtěl bych tohle vidět v rukou vhodnějších režisérů, kteří vědí co dělají a co chtějí. Škoda. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (6)

  • Natáčení probíhalo v americkém státě Ohio, Saudské Arábii a Maroku. (Kuzmik)
  • Filmovanie snímky začalo 14. októbra 2019 a skončilo 20. januára 2020. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama