Reklama

Reklama

Z Cherryho (Tom Holland), který nedokončil vysokou školu, se stane vojenský zdravotník v Iráku. Jediným pevným bodem je pro něj Emily (Ciara Bravo), jeho pravá láska. Po návratu z války však Cherry trpí posttraumatickou stresovou poruchou, a protože neví, co s životem, posupně propadne drogám a zločinu. (Apple TV+)

Videa (1)

Trailer

Recenze (173)

YumiOkami 

všechny recenze uživatele

zacatek byl nudnejsi, ale potom to zacalo byt zajimavejsi; hlavne kdyz hlavni ‘hrdina’ zacal brat drogy a snazil se kazdy den o to, aby prezil - i kdyz se ve skutecnosti jen pomalu zabijel. — zdlouhavy konec mi vubec nevadil. — tom holland byl vazne uzasny!! + krasne zoubky a knirek na konci :D || ❝𝐘𝐨𝐮 𝐝𝐨𝐧’𝐭 𝐞𝐯𝐞𝐫 𝐡𝐚𝐯𝐞 𝐭𝐨 𝐛𝐞 𝐬𝐨𝐫𝐫𝐲 𝐟𝐨𝐫 𝐭𝐡𝐞 𝐰𝐚𝐲 𝐲𝐨𝐮 𝐟𝐞𝐞𝐥.❞ 🍒🔫 ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Pamätáte si časy, keď Zack Snyder ešte točil kvalitné filmy? Po pár takýchto filmoch si ľudia nebudú pamätať, že aj bratia Russovci natočili niekedy dávno niečo dobré. Už po desiatich minútach som mal pocit, že to sledujem dve hodiny. A to ma ešte čakal nekonečný zvyšok filmu. Knižná predloha sa v tom nezaprie. Je to bohužiaľ tak odosobnene podané, že som mal celý čas pocit, jak keby mi niekto znudene čítal knihu. Ani na sekundu sa u mňa neodstavili žiadne emócie. A to sa tam miestami dejú jak nepekné, tak aj potencionálne vyhrotené veci. Ani R-kový rating tomu žiadne grády nedodal. Výsledok je jedno konštantná sterilita, ktorá dobre funguje v trailery ale ako film to je k neprežitiu. Alebo sa proste mýlim a všetci tí päť hviezdičkový nadšenci majú pravdu. 2/10. ()

Reklama

POMO 

všechny recenze uživatele

Děti, drogy jsou špatné, ano?! Zbytečně dlouhé teen drama, které se ohrané motivy snaží podávat svěží formou. Pro mě ale často špatně zvolenou, rušivou a v rámci celku nekonzistentní. Špatná režie průměrného námětu, koukatelná jenom díky opět skvělému Tomu Hollandovi. ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Cherry není jenom film, Cherry je do jisté míry umělecké dílo a filmové poselství. První třetina je úvodní seznámení a válečné drama, které je masterpiece a emoce jsou zde vykresleny snad nejlíp, jak je jen možné. Zbývající dvě třetiny jsou pak zaměřeny čistě na drogovou závislost, ale na mě byly až moc dlouhé a kdyby zde tvůrci trochu ubrali, šel bych i do plné pětky. Film se naoko tváří, jakože kombinuje všechny žánry, ale ve výsledku jde víceméně o snahu nakombinovat filmové existencionální a psychické drama spolu s věrným zobrazením PTSD a následnou resocializací válečných veteránů, což je v Americe aktuální a dost velký problém a nejspíš ještě dlouho bude. Výborné ždímání emocí spojeno s nejvyšší filmařskou kvalitou, plus životní výkon Toma Hollanda a v téhle (konečně) seriozní roli dokázal, že je to bez debat áčkový herec. Něco takového už dlouho nevzniklo a klobouk dolů Russoovým. ()

castor 

všechny recenze uživatele

„Kéž bych nikdy neřekla, že odjedu do Montrealu,“ hlesne přítelkyně Emily, která se nechala „vtáhnout“ do partnerovy posttraumatické stresové poruchy a následně drogové závislosti. A já říkám: kéž by bratři Anthony a Joe Russo ubrali na ambicích. Zdlouhavé a nevyvážené. Jako by chtěli dokázat, že už jsou zatraceně zkušení režiséři a že sakra „umí“. Příběhů o ztrápených jedincích jsme tu měli nespočet a řada z nich byla o třídu lepších. Tenhle ve mně nezanechal téměř nic. Vše začíná seznámením naivního kluka se školní (a nakonec osudovou) láskou, pokračuje narukováním do armády, kde coby medik v Iráku vidí vše z první řady. Po návratu do běžného života si vlivem válečného pekla vypěstuje závislost na drogách, která ho přivede až k vykrádání bank. Takže po středoškolské romanci si hrajeme se samopalem i s jehlami, ale komplexně to na mě nepůsobilo. Vlastně nijak. 140 minut zbytečných formálních kudrlinek, řady scén, které se vlečou a ve kterých se neodehrává nic významného. Necítil jsem ani osudovost vztahu, který tvoří jádro celého vyprávění. Stejně tak jsem necítil pověstné šimrání v břiše při válečných scénách nebo nějakou syrovost při servírování drogových seancí, ač mě tahle kapitola bavila nejvíc. Ve výsledku tudíž nic, kvůli čemu bych skákal do stropu. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (6)

  • Vo filme si zahral cameo rolu aj brat Toma Hollanda Harry (ako drogový díler). Nebolo to prvýkrát, predtým sa objavil už v cameo úlohe vo filme Spider-Man: No Way Home (2021). Rovnako je možné vo filme zazrieť aj jedného z režisérskeho dua, keďže majiteľa reštaurácie, kde pracoval hlavný aktér, stvárnil Joe Russo. (MikaelSVK)
  • Tom Holland kvůli své roli zhubl téměř 13 kilogramů váhy. (ČSFD)
  • Natáčení probíhalo v americkém státě Ohio, Saudské Arábii a Maroku. (Kuzmik)

Reklama

Reklama