Reklama

Reklama

VOD (1)

Bez milosti zabíjela v Tokiu, ale při poslední misi jí podstrčili jed. Teď má necelých 24 hodin na to, aby zjistila, kdo si objednal její smrt, a pomstila se. (Netflix)

Videa (2)

Trailer

Recenze (248)

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Japonsko je pro mě zemí plnou paradoxů, a přesto patří mezi mé oblíbené státní celky. Je tady staré Japonsko, k němuž neodmyslitelně patří kastovní systém se samuraji, kodexem bušidó a vlastní odrůdou mafie, a pak je tu Japonsko moderní, uječené, plné anime a neonů, které nasává všechny neřesti západního světa jako houba a které na mě působí spíše bizarně. No, a protože obě tato Japonska existují současně, má v tom pak nejeden gaidžin pěkný guláš (nebo spíš nějaké řasy s rýží a wasabi). Myslím, že režisér i scénárista mezi takové cizince patřili, protože se do snímku pokusili dostat všechno, o čem kdy slyšeli, a zrovna dvakrát se jim nezadařilo. Filmu příliš neprospělo ani to, že se vykašlali na invenci, obšlehli kdejaký akčňák, přičemž Nikita z toho přímo řvala (v agónii), a velmi rychle mi bylo jasné, že z toho koukají maximálně dvě pěticípé. Mám ale zrovna jakési filmově- hemoragické období či co, takže jsem nakonec přiklepl třetí slabší kousek za mnohá (leckdy i nápaditá) zabití. P. S. Pro lepší zážitek zkuste příliš nepřemýšlet a úplně zapomeňte na logiku. / Poučení: Předmětů, zvířat a lidí zasažených radiací se co? Nedotýkáme! 3*- ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

[45%] Další taková rádoby variace na podobných přeakčnělých filmů viz John Wick, Atomic Girl nebo nedávný Výbušnej koktejl. Zde máme hlavní akční a zakrvácenou hrdinku bojující jako o život v podání Mary Elizabeth Winstead, kterou mám rád třeba ve třetím Nezvratným osudu, Smrtonosné pasti 4 nebo z Ulice Cloverfield 10. Akční vraždící stroj zde zvládla vizuálně dobře, a co se týče té AKCE, tak zpočátku se mi nezdála, ale poté jsem ji docela fandil. Jenže ta AKCE je asi tak jediný klad tohoto v podstatě „kopíráku Johna Wicka“. V druhé půli filmu jsem se těch akčních kousků už přejedl, prostě jich bylo zde ve filmu moc. Sakra, takto to vypadá, že nevím, co chci. Akční žánr miluji. Tohle je už takový modernější, méně rozpočtový a ne old school žánr akce, ale co už. Navíc mě zde vůbec nebavil příběh, nudné pojetí všelijakých záporáků, spiknutí apod. Ani Woody Harrelson mě zde moc nebral.  Takže díky solidní akci se to dalo dodívat do konce. Jen jí bylo zbytečně moc. Jinak z úvodu mi to přišlo takové chaotické a ta jediná naháněčka autem, kdy se Kate vybourala, to jsem myslel, že omdlím hrůzou, jak to bylo na oko dost digitální a snad i zrychlené, jak z nějaké PC hry. Naštěstí pak se to věnovalo soubojům a přestřelkám. Takže slabší průměr, nebo podprůměr. A asi bych to ani nedoporučoval nikomu. Kdyby se to nebralo tak vážně a mělo to odlehčenější scénky jako třeba ve Výbušném koktejlu, mohlo to být o ždibec lepší, ale co už ... ()

Reklama

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Podle mého názoru poctivý a zábavný akční film, který se sice vyvíjí a vyvine tak, jak čekáte, ale zároveň dokáže i překvapit. Akční scény hrají prim, jsou pestré a všechny možné způsoby, jimiž Kate likviduje videoherně se hemžící padouchy, se mi neokoukaly. Co by to ovšem bylo platné, kdyby mi nezáleželo na hlavní postavě, kterou Mary Elizabeth Winstead ztvárnila na jedničku podtrženou. K tomu si přičtěte neokoukanou neonovou atmosféru nočního Tokia a výbornou hudbu. Já byl, a po těch několika dnech stále jsem, víc než spokojen. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Parádní neonový vizuál, slušně krvavé bitky i přestřelky vs. slabší celkové choreo a až neuvěřitelně v rámci žánru klišé příběh, kdy divák přesně od začátku ví, jak to dopadne a kdo bude záporák. Tvůrci se nebáli hlavní hrdinku pořádně dobít a působí tak po celou zranitelně a lidsky, byť je to trochu v rozporu s množstvím padlých protivníků a ne až tak pokročilými pohybovými schopnostmi Mary Elizabeth Winstead. Ale ten celkový audiovizuál mňam. ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Na začátku musím přiznat barvu: Čekal jsem to o dost horší. Kate je nakonec docela příjemnou, adrenalinem našlapanou, netflixovskou podívanou se zajímavým zasazením (neonově prosvětlené uličky Tokia) i obsazením. "Winsteadka" odvedla kus práce, její roli female vražedkyně jsem jí věřil v zásadě po celou stopáž, takže v tomhle ohledu za mě obří palec nahoru. Na druhé straně bohužel nechápu obsazení Woodyho, tak výbornému herci dát tak minoritní roli, kde nemůže naplno ukázat svůj talent, to považuji za hrdelní zločin. Akce krvavá (useknuté prsty, sťatá hlava atd.), nešetří též zajímavými nápady, bitky choreograficky ucházející. Jasně, scénáristicky nic inovativního, ale narozdíl od žánrově podobných příspěvků nedávné minulosti (Old Guard, Jolt) mělo tohle setsakra šťávu! Takže si těch svých 6,5/10 v pohodě obhájím :D P.S. Ale Charlize Theron se svou Atomic Blonde kvalitativně úplně jinde ()

Galerie (6)

Zajímavosti (7)

  • Nealkoholický nápoj Boom Boom Lemon, ktorý Kate (Mary Elizabeth Winstead) hľadá , by ste hľadali úplne zbytočne. Je to fiktívna značka vymyslená len pre tento film. (beso74)

Reklama

Reklama