Reklama

Reklama

Zámek a klíč

(seriál)
  • USA Locke & Key
Trailer
USA, (2020–2022), 21 h 31 min (Minutáž: 34–57 min)

Předloha:

Joe Hill (komiks)

Hrají:

Kevin Alves, Thomas Mitchell Barnet, Coby Bird, Asha Ashanti, Laysla De Oliveira, Griffin Gluck, Eric Graise, Connor Jessup, Emilia Jones, Hallea Jones (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(28)

Otec tří dětí je zavražděn. Sourozenci se tak nastěhují do domu, který je plný klíčů proměňujících realitu. (Netflix)

Videa (3)

Trailer

Recenze (165)

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Z předlohy jsem nečetl jediný panel, takže moje míra zklamání je asi mnohem menší, než by byla, kdybych komiks četl, přesto zklamán jsem, neboť očekávání jsem měl nemalá. Ovšem právem, neboť potenciál zápletky je ohromný, přišlo mi ale, že v celé první sérii z toho tvůrci nevytěžili vůbec nic, až na pár krátkých momentů. Přesto jsem se docela dobře bavil u každého dílu, stejně tak jsem si ale u každého dílu říkal, o kolik mnoho lepší by to mohlo být. Ani herecky to není žádná hitparáda, za zmínku stojí akorát k sežrání úžasná Emilia Jones, žánrový matador Jackson Robert Scott a Laysla De Oliveira. Ani atmosféru to nemá úplně takovou, jakou byste čekali, je to prostě odlehčená zábava, ve které se všichni chovají hloupě, přesto to v mých očích není špatně, protože mě to bavilo, některé postavy jsem si velmi oblíbil a příběh má do budoucna pořád potenciál na zlepšení. A já bych rozhodně další série rád viděl. Ze Zámku a klíče nástupce Stranger Things nebude ani náhodou ani omylem, přesto si pokračování zaslouží, protože je to vlastně hrozně moc fajn. Vlastně se mi to dost líbilo, škoda té hromady nevyužitých příležitostí. 75%. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

V prvom rade treba upozorniť, že je to čisto Fantasy a vôbec žiadny Horor. Ani 10 ročné deti by sa nebáli. Nie preto že by boli scény málo strašidelné, ale preto, že tam žiadne nie sú. Čo sa ale týka nápadu, tak môžem len a len chváliť. Nápady o kúzelných kľúčoch sú dobré, len škoda že málo využité. Zamotané je to poriadne, určite sa často nachytáte, že kto je dobrý a kto zlý. Inak mladí herci podali veľmi dobré výkony a ja začínam uvažovať o čom bude pripravovaná 2.séria. Musím pochváliť špeciálne efekty pri vytvorení duchov. Bolo to naozaj krásne spracované a uveriteľné. No teda duchov. Píšem že tam nieje nič strašidelné. Boli to len rozprávajúce priesvitné lietajúce postavy. Rozhodne jeden z najlepších seriálov tohto roka. Bavil som sa sledovaním. ()

Reklama

Monoxid 

všechny recenze uživatele

Dokoukala jsem šest epizod. Zpočátku mě seriál vtáhl, skvělý koncept, hezké vizuální zpracování, potenciálně zajímavé postavy... a někdy kolem čtvrtého dílu to začalo jít z kopce. Hrdinové začali jako komplikované osobnosti vypořádávající se každý po svém s traumatem, což bylo ještě relativně sympatické, a skončili jako zcela nepochopitelní agenti chaosu, kterým jsem začala přát rychlý konec v rukou záporáků. Nevím, zda dokážu shlédnout zbytek téhle tragédie. Opravdu netuším, co tím chtěl básník říci. Asi se poohlédnu po komiksu, abych si spravila chuť. ()

vyfuk 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

1. série: Klíčov s Bóďou a rodina Zámečků. Chvála lokalizaci. No hlavně jde o adaptaci komiksu, na kterou dost lidé čekali. Je otázka jestli dostali, co chtěli. Já jakožto heretik nemohu hodnotit s komiksem. A i bez něj to není žádná sláva. I přes velmi hladké a skvělé zpracování obrazu a efektů a v technické stránce to vyjde stejně. Problém je, že jelikož je seriál opět stylizován a cílen spíše pro mladší diváky, tak se jednoduše stane, že aby byl děj šťavnatější, tak se postavy jednoduše začnou chovat jako čuráci. A nejednou vás to nesere a bije do očí. Tento seriál se ale může jako jeden z mála pyšnit, že to má nějak mysticky alespoň vysvětleno. Najdou se super momenty a na postavy se skvěle zvyká. Obecně nejde o nijak extra špatný seriál. Spíše není cílen přímo na mě. Splnil však super funkci v tom, že mě asi donutí si přečíst komiks, abych věděl a dokázal si užít původní formát. Druhá série tedy půjde mimo mě. Ne v zášti, ale kvůli tomu, abych si v dobrém vzpomínal relativně a šel na původní obsah. ()

Šimpy 

všechny recenze uživatele

V porovnání s geniálním comicsem (který jsem četl před lety) je to bohužel o dost slabší. V posledním díle to fakt působí hrozně, naštěstí to konec zachrání, i když hlavně kvůli feelingu Stranger things. Potenciál, herci a atmosféra jsou slibné, jenže ty změny mě lezou krkem. Scot Kavanaugh černej? Sam Lesser depkař? Ale no tak, snad druhá serie to zlomí. A ten tatík byl pěknej tragéd. ()

Galerie (331)

Zajímavosti (6)

  • Komiksová předloha se odehrává ve městečku Lovecraft, pojmenovaném podle spisovatele H.P. Lovecrafta. V seriálové adaptaci chtěl autor komiksu i scénáře Joe Hill uctít dalšího svého oblíbeného hororového tvůrce, a tak se městečko jmenuje Matheson podle Richarda Mathesona. (D.Moore)
  • Natáčení probíhalo v Novém Skotsku v Kanadě, konkrétně v městečku Lunenburg, a v Ontariu (v Hamiltonu, na Humber College Lakeshore Campus v Etobicoke a v Torontu – včetně Cinespace Film Studios). (noelcoward73)

Reklama

Reklama