Reklama

Reklama

Nick Bannister (Hugh Jackman), pomáhá svým klientům odemknout ztracené vzpomínky a vést je napříč temně svůdným světem minulosti. Jeho život se však navždy změní poté, co přijme novou klientku jménem Mae (Rebecca Ferguson). Z běžné práce se rázem stává nebezpečná posedlost a Bannister během hledání pravdy o zmizení Mae odhaluje šílené věci, přičemž musí čelit otázce: Kam až je člověk ochoten zajít kvůli těm, které miluje? (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (249)

Shakers 

všechny recenze uživatele

Bavil ma tento post-apokalypticky zatopený svet a taktiež Hugh Jackman a jeho vyšetrovacie metódy. Rebecca Ferguson dobre sekunduje Hughovi, klapalo im to spolu a nenudili ma ani keď sa tam nič strhujúce nedialo. A to je presne niečo čo mi chýbalo. Nič strhujúce sa tam síce neudialo, ale bavilo ma to svojimi postavami, príbehom a Flashbackmi. 75% - 4* ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Hugh Jackman šéfuje v Miami zvláštnímu podniku, v němž pro svoji klientelu oživuje vzpomínky na minulost. Jednoho dne mu do jeho podniku i do jeho milostného života vstoupí atraktivní záhadná femme fatale, po které se jednoho dne slehne zem. A náš hrdina začne být posedlý objasněním jejího nenadálého záhadného zmizení. Jackman už nějakou dobu zažívá období po Wolverinovi, comicsová postava, co zastínila veškeré jeho pokusy se z ní vymanit, a nyní natrefil na film, který kombinuje řadu prvků z různých žánrů. Režisérka Lisa Joy odvážně skloubila něco málo z vědeckofantastického žánru, jako hlavní linii filmu stanovila detektivní zápletku, neopomenula zahrát na romantickou i drobátko akční notu, navrch to celé zabalila do noir hávu. A hrdina pronáší poměrně filosofující vnitřní monology. Příběh je poměrně spletitý, při vší kombinaci celkem funkční a herecky zajímavý. Jackmana na jeho detektivní cestě doprovází kráska Rebecca Ferguson, Cliff Curtis nebo třeba Thandiwe Newton. Joy coby producentka a autorka scénáře zpočátku mate režijním uchopením. Není zcela jasné, zda se divák bude  vůbec nějakým způsobem v její kombinaci orientovat. Obavy jsou záhy zahnány, neb její režijní přístup je uvědomělý a následně i příslušně přehledný. Jackman je za osamělého hrdinu, což je podtrženo tím, že má ve svém podniku jen jednoho zaměstnance, který je zároveň i jeho jediným přítelem. Miami je vyobrazeno coby město, kde je víc vodní plochy než souše. A film se mnohdy snaží být ponurý a neveselý. Akční aparatura je velmi skromná, klidně jí mohlo být víc. Při sledování snímku se mně vybavil snímek "Zvláštní dny", nadčasový scifi techno-thriller, který před drahnou dobou zrežírovala taktéž žena, Kathryn Bigelow. Určitou inspiraci z něj tento snímek (dost možná) čerpal. Příznivci komorních záležitostí a zvláštních žánrových kombinací si Hugh Jackmana a spol. vychutnají do sytosti. 8/10 ()

Reklama

slord 

všechny recenze uživatele

Zaujímavé sci-fi, ktoré si berie prvky z iných filmov, ale zároveň dokáže stáť aj na vlastných nohách. Zo začiatku to má síce pomalý rozjazd, ale niekde v polovici sa to rozbehne a pozerá sa na to veľmi dobre. Škoda, že sme neprebádali trošku viac z toho sveta a niektoré udalosti tam boli len načrtnuté, akcia nie je žiadna sláva, ale keďže to nie je film o akcii, tak to vôbec nevadí (aj tak sú tam asi len dve také scény). Nový Počiatok sa nekoná, ale napriek tomu je to viac než pozerateľné a stojí to za pozornosť. 7/10 ()

LND 

všechny recenze uživatele

Hugh Jackman a Rebecca Ferguson v hlavních rolích přímo excelují. Společně s hlavním hrdinou skládáme mozaiku spletitého příběhu skrze vzpomínky lidí, přičemž potenciál tohoto prvku je především v závěru perfektně využitý. A přestože je to v podstatě detektivka, je to celé uhrané na emoce. Chválím také originální námět, který je v dnešní době nejrůznějších pokračování, spin-offů, prequelů a univers opravdovou vzácností. Když se k tomu přidá vynikající audiovizuální podívaná od Ramina Djawadiho a Paula Camerona, výsledek jednoznačně stojí za to. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

neonoirová sci-fi romance,která se pomalu rozjíždí,ale když začne být konečně alespoň trochu jasné o co jde a pomalu vše začne zapadat do sebe tak baví a funguje i navzdory své zdánlivé žánrové nesoudržnosti.Jackman je dobrý herec a tady je jako zoufalý muž posedlý hledáním své lásky velmi přesvědčivý.A Rebecca Ferguson se pro role femme fatale opravdu narodila.Ale to je jasné od chvíle kdy sem jí poprvé zaznamenal v Rogue Nation...80% ()

Galerie (23)

Zajímavosti (11)

  • Pri nakrúcaní scény, v ktorej Hugha Jackmana topia, strávil herec celé hodiny s hlavou pod vodou. „Bez jediného slovka sťažnosti,“ spomína režisérka. (Dajman)
  • Keď chce Mae (Rebecca Ferguson) počuť šťastný príbeh, Nick (Hugh Jackman) jej rozpráva grécky mýtus Orpheus a Eurydice. V jeho príbehu urobí Orpheus dohodu s diablom, aby získal svoju lásku Eurydice späť. Grécka mytológia nemá postavu diabla. V skutočnosti sa Oprheus dohodne s Hadesom, vládcom podsvetia. (Reverse01)
  • Snímek během zahajovacího víkendu utržil v pokladnách severoamerických kin 1 milion a 950 tisíc dolarů – jedná se tak o dosud nejhorší zahájení filmu, který byl uveden ve více než 3 000 kinech. (fiLLthe3DD)

Související novinky

Studio Warner Bros. přišlo s obří novinou

Studio Warner Bros. přišlo s obří novinou

03.12.2020

Poté, co před třemi týdny studio Warner Bros. oznámilo plány pro uvedení snímku Wonder Woman 1984 souběžně v kinech i na streamovací službě, a také po nedávných spekulacích, že podobný osud by mohl… (více)

Tvůrci Westworldu plánují Fallout

Tvůrci Westworldu plánují Fallout

03.07.2020

Jonathan Nolan a Lisa Joy sice ještě neuzavřeli svoji sci-fi sérii Westworld na HBO, už si však stihli vybrat svůj příští projekt. A nebude jím nic menšího než adaptace slavné herní série Fallout pro… (více)

Reklama

Reklama