Reklama

Reklama

Nick Bannister (Hugh Jackman), pomáhá svým klientům odemknout ztracené vzpomínky a vést je napříč temně svůdným světem minulosti. Jeho život se však navždy změní poté, co přijme novou klientku jménem Mae (Rebecca Ferguson). Z běžné práce se rázem stává nebezpečná posedlost a Bannister během hledání pravdy o zmizení Mae odhaluje šílené věci, přičemž musí čelit otázce: Kam až je člověk ochoten zajít kvůli těm, které miluje? (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (249)

pepo 

všechny recenze uživatele

Mohlo to byt super. Ale nie je. Ma to uplne sprasenu dramaturgiu az serialovej urovne (nepodstatne kraviny dostavaju vela priestoru a dolezite veci su odflaknute), zle obsadeneho Jackmana (ktory sa vsak velmi snazi), nefunkcny fikcny svet....a je to aj dost nuda. Nastastie niektore sceny maju spravny emocny naboj a fakt sa mi pacila "prevratena" noirova vizualita s otocenym dnom a nocou. Navyse Rebeca Fergusson je opat spravna femme fatale. Takze malilinky palec hore za sledovanie v kine, ale mam pocit, ze doma by som to odspal. Tie katastrofalne trzby absolutne chapem aj napriek tomu, ze mimo kina to nema uz vobec zmysel pozerat. 5/10 ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Bavil ma tento post-apokalypticky zatopený svet a taktiež Hugh Jackman a jeho vyšetrovacie metódy. Rebecca Ferguson dobre sekunduje Hughovi, klapalo im to spolu a nenudili ma ani keď sa tam nič strhujúce nedialo. A to je presne niečo čo mi chýbalo. Nič strhujúce sa tam síce neudialo, ale bavilo ma to svojimi postavami, príbehom a Flashbackmi. 75% - 4* ()

Reklama

BarryLyndon 

všechny recenze uživatele

Mne to po tom hatu také neuráželo a souhlasím s 6/10, některý momenty nádherný a budu je mít dlouho v hlavě. Rebecca Ferguson je přenádherná. Ale herecky i zábavnou polohou si to dávala Thandie Newton, hodně mne bavila. Škoda že nebyla zápletka podaná lépe, ale jak tam chodila továrna na charisma se jménem Hugh Jackman s povolenou kravatou, tak jsem si říkal, že by bylo cool kdyby vytáhnul upilovanou brokárnu a začal tot am kosit jako Max Payne ()

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Hodně "nolanovský" film - rodinná spřízněnost se opravdu nezapře. S ohledem na to, že Lisa Joy si to nejen zrežírovala, ale i sama napsala, a zároveň je to její filmová prvotina, tak teda klobouk dolů. Neříkám, že je to dokonalý film, ale rozhodně bych nebyla zdakela tak kritická, jako někteří jiní, kteří zde film hodnotili. Zaprvé, je zde poměrně originální a lákavý námět, využívající lidských vzpomínek, a jeho zpracování rozhodně funguje. Zadruhé, vše se děje na pozadí klimatikých změn ve vodou zatopené budoucnosti, což je samo o sobě zajímavé. Poskytuje to další rozměr, který vlastně filmu dodává realistický prvek. Není to proto sci-fi, které by působilo jaksi vzdáleně a neuvěřitelně, právě naopak je to hodně uvěřitelné - člověk si dokáže představit, že k podobné budoucnosti skutečně směřujeme (jakkoli je to smutné a děsivé). Zatřetí, temnota takového světa, která navíc prohlubuje sociální rozdíly, se dobře snoubí s detektivní "noir" atmosférou filmu. Dobře mi to k sobě pasovalo a rozhodně nepůsobilo nepatřičně, že se tyhle věci ve filmu pojí dohromady. V jádru věci je to skutečně detektivka, a musím říct, že dobře udělaná, protože jako divák jsem rozhodně netušila, kam to bude směřovat a co se o hledané "femme fatale" nakonec dozvíme. Přestože se najde pár hluchých míst (a být to na mně, možná bych dokonce film o malinko zkrátila), většinu času je děj napínavý a poutavý, což mi u tohoto žánru přijde obzvlášť důležité. Jen mě trochu zamrzelo to konečné vyústění, týkající se volby hlavní postavy, kterou hraje Hugh Jackman, ale zde spíš záleží na vkusu. Mně sice takový závěr úplně nesedl, ale to nic nemění na tom, že film jako celek působí dost nadprůměrně, a to ani nemluvě o výborných hereckých výkonech. Když bych to vše měla sečíst a podtrhnout, nynějších 61%, které zde film má, je mnohem méně, než si zaslouží. Za mě jde o kvalitní filmový zážitek, u kterého bych si skutečně dokázala představit, že to natočil sám Nolan a ne jeho méně známá švagrová. ~(4,1)~ ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Né můj šálek kávy, ale strávitelnější než jsem doufal, byť Logana 2 bych viděl raději.Má to docela zajímavý příběh o odemykání ztracených vzpomínek až mě trochu mrzí, že se to muselo vydávat romanticko-krimi linií, vzpomínky assassinů a hitmanů by mě zajímaly více, ale režíruje žena, tak budiž.Hugh Jackman solidní a Rebecca Ferguson neodolatelně svůdná, byť mi přišla její postava docela nevyužitá. Má to docela sympatický komorní vizuál, překvapivě se zde objeví i 2 akční scény ( jedna přestřelka a jeden fight), ale finále mě nezaujalo, chybí tomu výraznější styl, ničím Reminiscence vyloženě nevyčnívá, jede se tak na půl plynu, ale ženy by mohly být spokojené, emoce tu PRÝ fungují a dialogy měly místy, také něco do sebe.Příběh 3/5, Akce 2/5, Humor 0/5, Násilí 0/5, Zábavnost 3/5 Hudba 3/5, Vizuál 4/5, Atmosféra 3/5, Napětí 2/5, Emoce 3/5. 6/10. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (11)

  • Napriek náročným výzvam nestrácal Jackman dobrú náladu. Každý piatok počas nakrúcania údajne rozdával členom a členkám štábu lístky do lotérie. (Dajman)
  • Pri nakrúcaní scény, v ktorej Hugha Jackmana topia, strávil herec celé hodiny s hlavou pod vodou. „Bez jediného slovka sťažnosti,“ spomína režisérka. (Dajman)
  • Natáčení započalo 21. října 2019 v New Orleans ve státě Louisiana, posléze se přesunulo do Miami na Floridu, kde se příběh odehrává. (fiLLthe3DD)

Související novinky

Studio Warner Bros. přišlo s obří novinou

Studio Warner Bros. přišlo s obří novinou

03.12.2020

Poté, co před třemi týdny studio Warner Bros. oznámilo plány pro uvedení snímku Wonder Woman 1984 souběžně v kinech i na streamovací službě, a také po nedávných spekulacích, že podobný osud by mohl… (více)

Tvůrci Westworldu plánují Fallout

Tvůrci Westworldu plánují Fallout

03.07.2020

Jonathan Nolan a Lisa Joy sice ještě neuzavřeli svoji sci-fi sérii Westworld na HBO, už si však stihli vybrat svůj příští projekt. A nebude jím nic menšího než adaptace slavné herní série Fallout pro… (více)

Reklama

Reklama