Reklama

Reklama

Co jsme viděli, co jsme slyšeli

  • USA Things Heard & Seen
Trailer

VOD (1)

Pár z Manhattanu se odstěhuje do starobylé osady v Hudson Valley, kde zjistí, že jejich manželství obestírá zlověstné tajemství, které si nezadá se záhadami prastaré vesnice. (Netflix)

Recenze (150)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Ano, na tento film by se dala házet špína ze všech směrů. Od produkce Netflixu počínaje, po zvláštní nejistotu čím film chce být konče. Já si film třeba pustil jako horor, ale nakonec se vlastně o horor skoro vůbec nejednalo. Přitom chvílemi to mělo náběh dokonce i na duchařský horor, ale i ten byl vzatý tak jako šejdrem a jenom na oko, aby filmu dodal trošku napětí. Spíše bych film přirovnal k dobovému dramatu s dobrou atmosférou amerického maloměsta, to si vždycky užívám a i tady na to byla radost koukat. Ten tajuplný dům, tajemství kolem něj, zvláštní lidé v okolí vesnice - to všechno filmu hraje do karet. Až na to, že se z filmu stává spíše takové psychologické drama rozpadu jednoho manželství s thrillerovou příměsí, než cokoliv jiného, na co film láká. Amanda Seyfried a James Norton ale manželskou dvojici hrála skvěla a proto jsem se nakonec přiklonil ke třetí hvězdě, byť jsem chvílemi myslel, že ty scénáristické výkruty nepřežiju. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA Tržby Celosvetovo Tržby za predaj Blu-ray v USA Tržby za predaj DVD v USA ║ Mne ta ponurá nevyspytateľná atmosféra sedela. Herecky to ústredná dvojica slušne ustojí, potiahne, hlavne Amandu Seyfried mám rád v takýchto skôr vážnejších "dramatických" polohách vie sa v takomto ohľade dobre predať a lakačky v norme. /70%/ ()

Rimsy 

všechny recenze uživatele

V ambicích a nápadech utopený uvědomělý thriller, který sice pracuje více s atmosférou než lekačkami, nakonec však vyzní pohříchu do prázdna. Více zde. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Dnešní Netflixovská "hororová" novinka s krásnou Amandou Seyfried je bohužel na Horor až příliš mdlá a na drama zas nedostatečně vyhrocená. Úplně špatný film to sice není, natočeno je to relativně hezky ( ale to je už záruka každého nového Netflix filmu, takže jako pozitivum to nevnímám), spíše je problémem stopáž 2 hodin a fakt, že se zde většinu času nic moc zajímavého neděje. Není to moc napínavé, ani zábavné, nestraší se zde vůbec a něco zajímavého se začne dít až ve finální 20 minutovce, ale opět nic extra. Trochu mi film stylem připomínal 3:15 zemřeš, ale je to málo snaživé a divácky nevděčné. Avšak typuji, že slečnám by se to líbit mohlo, takže ty si hvězdu a půl klidně mohou přidat, zbytek diváků vlastně o nic nepříjde. Kdyby těch pomalých a hororových dramat nevycházelo letos tak moc, tak bych se možná přiklonil i ke třem hvězdám, ale už toho mám plné zuby, tak budu nekompromisnější. 4/10. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Tešil som sa, že Things Heard a Seen bude poctivá staromódna ducharina s fajn hercami, ale zostal som najskôr zaskočený (pretože to bolo o niečom úplne inom) a nakoniec ma to už len otravovalo a chcel som to mať čím skôr za sebou. Toto vážne žiadny hit nie je. Napriek tomu neviem dať iba 2*. Na to je atmosféra príliš dobrá, herci sa príliš snažia (hoci teoreticky nemajú príliš čo hrať...) a fajn je i režisérska práca, ktorá sa nikam neponáhľa. Scenár je každopádne biedny, minutáž smrtiaca a správanie postáv povážlivé. ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Mladá rodina sa presťahuje z mesta na vidiek. Ich nový dom je spojený s temnými udalosťami z minulosti a ich manželský vzťah začne následkom nepríjemnej situácie krachovať. - Dosť zvláštny film, ale nie v zlom slova zmysle. Mal som po celý čas pocit, že tvorcovia vedia čo robia, len do toho nevedia správne zakomponovať hororové elementy. Postupne som sa zmieril s tým, že tu horor prím hrať nebude a začal som si to užívať. Dej sa po celý čas celkom intenzívne stupňuje, herci to hrajú uveritelne a aj keď je záver dosť divný, bol pre mňa uspokojivý. Narcizmus a egoizmus sú metla ludstva. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Ani vlastně nevím, co jsem čekal. Subtilní Amandu Seyfried v posledních letech docela můžu, naopak příběhy s nadpřirozeným tajemstvím spjatým s pohnutou historií nějakého odlehlého domu méně. Do něj se přestěhuje mladý pár s malou dcerkou. Ona se razantní změnou obětovává dominantnímu manželovi, který na venkově našel práci na soukromé vysoké škole. Sama je restaurátorkou, která bojuje s poruchou příjmu potravy (což pro děj nakonec nemá žádný význam), a která brzy začne přicházet na lži, které jejího milého provázejí. A do toho ještě barák s temnou minulostí… Každopádně tvůrci scény sympaticky ladí do let minulých, má to takovou melancholickou náladu, děj drží divákovu pozornost. Na palec nahoru jsou i herci a jejich výkony. Jenže holt musíme ctít žánr, takže se kupředu derou lekačky a mysteriózní nálada, což přebíjí dosavadní znepokojivou atmosféru s vyhrocenými vztahy mezi jednotlivými postavami. Nakonec ale příjemná jednohubka. I když se zbytečně slabším závěrem. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Vypadá to na jeden z nejklasičtějších hororových příběhů - rodina se nastěhuje do domu, ve kterém se "něco" stalo, a není tam sama. Jenomže ve výsledku to je o dost víc než to. Atmosféra postupně houstne, ukazuje se, že máloco je doopravdy tak, jak jste si mysleli před deseti minutami, a kdo ví, nakonec bude nadpřirozeno třeba tím posledním, čeho se bát. Amanda Seyfried je dokonalá. ()

Faustka 

všechny recenze uživatele

A co nám zůstává skryto. … Existují dva světy. Některé dny jsou jasné, hřejivé.. plné slunce a šťastných myšlenek. Jiné jsou zamračené, chladné a prostoupené temnotou zlých skutků. Těch druhých se bojím! Přesto mě něčím přitahují i když má jemná duše trpí. Tím se učím čelit překážkám, které přijdou. Jsem křehká, ale bojuji. Jin a jang. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Čím ten film chtěl vlastně být? Je tu tolik žánrových střípků, že se v tom guláši na konci dokonale ztrácím. Kouká se na to celé pěkně, ale funguje to pouze v rámci dějových fragmentů, nikoli sugestivního celku. [Netflix] ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

-Ženy se v tom domě spravedlnosti nedočkají-. Psychologické drama o rozpadu rodiny je jen šmrcnuto duchařským hororem, což mi nakonec až tak nevadilo. Napětí je po většinu času až příliš skryté, jen tušené, avšak dá se vyčíst z chování a jednání postav. Každopádně George je hajzl i bez toho, aniž by ho musel ovlivňovat duch nějakého násilnického předchůdce obývajícího dům, do něhož se s půvabnou Catherinou nastěhoval. Postupné odhalování Georgových tajemství je na celém filmu vůbec to nejlepší. A zlo si hledá zlo, zlý duch hledá zlého člověka. Usměvavý J. Norton předvedl příjemný výkon - jeho přátelská postava se před očima diváka promění v kurevníka a to je jen začátek. Když nastane problém ve škole, George nastoupí cestu, z níž není návratu. Jistě, mohlo dojít na neúnosné konfrontační scény mezi postavami, ale střet mezi partnery nemusí mít nutně podobu Války Roseových. 3,5* ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Je to tak jednoduché a některé momenty s přehrávající AS mi připadaly mimo... JN jakožto egoistický narcistní psychopat, pěkný! ()

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

Filmů o strašidelných domech vzniklo mnoho. Dalším z nich je poté snímek Things Heard & Seen AKA Co jsme viděli, co jsme slyšeli, který vzniká dle knihy All Things Cease to Appear od Elizabeth Brundage. Adaptace se poté chopila režijní a scenáristická dvojice Shari Springer Berman/Robert Pulcini. Ve finále poté vzniká netradiční film o strašidelném domě, který je o poznání ambicióznější než většina podobných snímků. I proto, že jde kromě hororu do velké míry i o drama. Funguje ale Co jsme viděli, co jsme slyšeli alespoň v jedné rovině? V mnoha momentech je velmi zajímavé sledovat, jakým způsobem vlastně Berman a Pulcini pracují s atmosférou. I proto, že se jim do jisté míry daří budovat atmosféru naprosto ideálním způsobem, háček je ovšem v tom, že když dojde na lámání chleba. Příležitostná sázka na lekačky nebo vyhrocení situace se míjí účinkem. Ten film do velké míry nefunguje jako horor, přičemž silnější je v osobní rovině, kdy se snaží pracovat s postavami. A to funguje do velké míry díky hercům. Amanda Seyfried je v hlavní roli skvělá a táhne film nahoru. Jako herečka je Seyfried čím dál tím lepší a film jí naštěstí dal velkou příležitost předvést její talent, který Seyfried náležitě využila. Vynikající je i F. Murray Abraham, který působí tak, že si svou roli užívá. Po delší době se ve filmu objeví Karen Allen, která ve své menší roli dokáže, že bylo její pauzy možná tak trochu škoda. Dost fajn jsou i Alex Neustaedte, Michael O’Keefe, Rhea Seehorn.Jen James Norton je jako jedna z hlavních postav tak trochu nevýrazný a to především ve společnosti svých výraznějších hereckých kolegů. Vizuálně vypadá Co jsme viděli, co jsme slyšeli solidně, přesto neobsahuje kdovíjak výrazné vizuální momenty. Přesto si pár pěkných záběrů divák zapamatuje velmi snadno. Především je ale skutečně vidět, že se tvůrci snaží o to, aby atmosféra fungovala a aby skutečně vznikla výrazná hororová podívaná. Jenže ona snaha nikam nevede v momentě, kdy nemá žádný výsledek. Film trvá skoro 2 hodiny a je z něho cítit lehká utahanost. Budování atmosféry sice funguje, ve finále ovšem většinou nikam nevede. Teprve po hodině vlastně začne dojde na ty nejzajímavější momenty a to především díky tomu, že se ukáže, že tu krom strašení v domě půjde i o něco tak trochu jiného. A některé momenty skutečně dobře fungují a to především díky zmíněnému skvělému výkonu Seyfried. Jenomže ve finále spousta momentů zase nevede nikam a pak..... to skončí. Teprve až závěr působí tak trochu skutečně nečekaným dojmem a to především díky tomu, že divák skutečně nemusí úplně čekat, že děj vyvrcholí tímto způsobem. Šok v tomhle ohledu funguje dostatečně a finále vyvolá ten správný mrazivý dojem. Jen je škoda, že divák musel čekat na posledních pár minut filmu a podobně intenzivním a zajímavým způsobem ten film nefungoval celou dobu. V součtu je Co jsme viděli, co jsme slyšeli v podstatě nevýrazná a jednoduše zapomenutelná hororová záležitost. Přesto jde v jistých ohledech o zajímavý svěží vítr a jen zamrzí, že toho svěžího větru není v Co jsme, viděli, co jsme slyšeli cítit víc. Snaha o výraznost nikam nevede v momentě, kdy je tenhle horor v podstatě snadno zaměnitelný s většinou podobných filmů. Not great, not terrible podívaná. () (méně) (více)

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Na drámu príbehovo slabo prepracované a na horor málo (takmer vôbec) strašidelné. Amande Seyfried a Jamesovi Nortovi však ich roly sadli a ako manželská dráma so štipkou mysteriózna ma to celkom bavilo. Scenár bol ale miestami skutočne odfláknutý a záverečné rozuzlenie určite vedel odhaliť každý, kto trochu dával pozor. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Mám zmiešané pocity. Na jednej strane to bolo celkom slušne rozbehnuté, a na strane druhej z toho vyliezla také banálne klišé. Jediné čo sa mi tu páčilo bola tá vec s tými obrazmi. a samozrejme Amanda Seyfried. Možno keby tie jednotlivé nitky príbehu autor pospájal trochu premyslenejšie, mohlo to dopadnúť o dosť lepšie. Potenciál tu bol. Priemer. 60/100 ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

[60%] Co si budeme nalhávat, je to spíše thriller než horor. Hororových prvků tu moc nenajdeme a celkově tu nějaký hororový nástřel jako téma a pointa trochu chybí. Ale co, první půle nebyla ničím víc zajímavá, ale hlavní dvojice herců mě docela bavila. V druhé půli mě to ještě víc začalo bavit, ale jen do jisté míry, a sice díky těm postavám. Ta minimální hororová výplň je tu prostě jen asi jako bonus. Takže tématika okolo toho zlověstného domu mě vůbec nebavila. Finále mě trochu zarazilo a to především úmrtí jedné postavy, ale logiku to má. Takže mi to jako ztráta času vůbec nepřišlo. Ničím výrazným a zajímavým to nevyniká, díky bohu za Amandu Seyfried, která mě zde bavila. Pro mě neškodná záležitost k nudné noční. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Hororové i podstatně nehororové vrstvy se postupně slijí v netradiční celek. Relativně spokojený manželský pár s malou holčičkou se nastěhuje do domu s pohnutou minulostí. A aby to nebylo málo, jejich manželstvím začne otřásat krize. Profesor se sexuálně spustí se studentkou, jeho manželka má evidentní sklony k anorexii, do toho domem občasně propluje duch, začne se v dochovaných análech pátrat po původních a velmi podivínských majitelích domu, načež na výpomoc s okolím domu a hlídáním přijdou nabídnout své služby potomci zemřelých a objeví se podezření, že manžel svoje doporučení na katedru zfalšoval. Film frekventovaně skáče od jednoho tématu k druhému, horor probleskuje spíše na pozadí, má to příjemnou retro atmosféru, neb děj je zasazen na začátek osmdesátých let minulého století, a divák čeká, co se z té scenáristické kombinace vyvrbí. Dvě hodiny jsou na filmu znát, ovšem budování celého toho dějového spektra, co mísí drama s hororem a naopak, rozhodně má originální půdorys. Amanda Seyfried je za hlavní hvězdu filmu. Do popředí se postupně začne drát také James Norton v roli jejího manžela. A oba herci spolu celkem zajímavě fungují. Celé to má na svědomí režisérka Shari Springer Berman a Robert Pulcini, oba výrazně zaměření na dramatickou tvorbu. Tentokrát vstoupili do hororových vod, což jim jejich tvůrčí tažení nikterak nepošramotilo. Vzešel z toho dvouhodinový nevyzpytatelný mix od Netflixu, který má zajímavé vyústění, přičemž se toho ve filmu děje dost na to, aby divák setrval v bdělém stavu. 7/10 ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Toto je skôr dráma o rozpade jednoho manželstva s jemným nádychom hororu kvoli vylepšeniu atmošky. Rád by som tomu uvalil štyri hviezdy, ale moc mi nesedí takéto 'šibrinkovanie' medzi žánrami. Ale rozhodne to nebola strata času. 65% ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Medzi 2* a 4*. Scenár sa zaujíma o (pre horor) netypické veci; celé je to skôr dráma a bavili ma dialógy. A vyslovene ma tešilo narábanie s tým mystériom okolo domu a jak originálne tu ľudia a SPOILER! duchovia, vzájomne interagujú. No a potom je tu najhoršie napísaná, hlavná, mužská postava v dejinách. Navyše zle  zahraná, nesympatickým hercom. S nie uveriteľným záverečným prerodom. A chémia medzi ním a ženskou protagonistkou, je od začiatku nulová. Na hodnotie teda diskutabilné, ale do budúcna určite viac, týchto meta vecí. ()

Reklama

Reklama