Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bezstarostnému Ryanovi jednoho dne zazvoní telefon, v němž ho neznámá žena prosí o pomoc. Byla údajně unesena, jmenuje se Jessica a jen náhodou se jí podařilo zprovoznit rozbitý telefon. I když je nejdřív Ryan na pochybách, díky telefonu slyší, jak únosci Jessicu bijí. Chystají se zbít i jejího syna, a to se už Ryan rozhodne jednat. Na policii dojde ke rvačce a místní šerifové na něj nemají čas, a tak se rozhodne jednat sám. Sebere auto bezpečnostní služby a únosce pronásleduje. Kvůli baterii v telefonu je však ztratí. Podaří se mu ale zjistit, že únosci se vydali na letiště pro manžela Jessiky, a rozhodne se jejich plán dalšího únosu zmařit. Ryan navíc odhalí i další tajemství - záznam na videokameře, kde se policisté dopouštějí vraždy. Brzy tedy pochopí, že stojí proti zkorumpovaným strážcům zákona... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (410)

Lavran 

všechny recenze uživatele

Ale jděte! Co je to tady zase za hodnocení? :) Vždyť je to zatraceně dobře natočené a kouká se na to jedna báseň. Neřekl bych, kdyby šlo o nějaký těžce intoušský film s ambicemi na desatero Oscarů, ale žehrat nad absencí logiky u zábavné nonstop napínačky, od které se ani nic jiného nečeká, mi přijde dost obscénní. BTW: Ottmanova hudba je nejen skvělá, ale také výrazná - tak by to mělo být u všech filmů. Nepsané heslo filmu zní: důvěřujte svému mobilnímu operátorovi a místnímu policejnímu sboru, ale zase ne moc. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Průměrný, ale přesto vcelku napínavý thriller se točí kolem dvou telefonů. Z poškozeného telefonu se unesená žena Kim Basinger dovolá cizímu muži, jenž vzápětí začne brázdit město s mobilem u ucha a pátrat po ohrožené neznámé. Škoda, že je to tak všechno předvídatelné, má to sice spád, ale scénář ani na okamžik v ničem nepřekvapí, a to se týká i finále. Prostě průměr. 60% ()

Reklama

Deimos 

všechny recenze uživatele

VHS/// Obsazení 8/10 Děj 9/10 Hudba 9/10 Efekty 6/10/// +slušná napínavá atmosféra, obsazení (až na Kim Besinger), hudba -mno hlavně ta K.B., jak ta přehrává a je nesympatická, efekty tady nehledejte/// Jason Statham je překvapivě zárukou dobrého filmu a pokud bych měl zvolit novodobého akčního hrdinu, tak to nebude The Rock ale právě on. I když paradoxně zde hráje záporáka. V tomto směru jako klaďas překvapil Chris Evans, který se jako obyčejný kluk musí překonat, a jde mu to skvěle. W.H Macy je dost fain, akorát jsem nějak nepobral tu Jessicu Biel, koho ona tam hrála? Však já na to příjdu. Jinak je to dost zábavná jízda, především tomu dopomáhá hudební stránka, která pěkně tvoří dusnou atmosféru filmu. /// Celkem 82%/// ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Chris Morgan .. Čistokrevný příklad filmu, který mohl být hodně kvalitní, ale na větší výšiny v hodnocení je limitován hlavně scénářem (mimo jiné). Tento úděl by šel přehlédnout, kdyby film dostal jen o trochu poutavější vizuální zpracování, lepší režii a ještě více nadhledu (ne že by to šlo brát vážně) nebo naopak vážný tón, apod. Jinak není moc co pitvat, na dané úrovni je vše tak dokonale průměrný a na hranici únosného klišé skvěle fungující polothriller, že se nedá nudit a snímek jde bez úhony jednou přežít. Režisér David R. Ellis, když už nic extra nepředvedl, tak alespoň od počátku nasadí velmi příjemné tempo a nepoleví až do závěrečných titulků. Odpustit se tak dá všudypřítomný product placement nebo kolísající herecké výkony, protože hlavní je zábava a ta se dostaví. 70%. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Zábavná blbinka od scénáristy Telefonní budky. Jenže na rozdíl od nervydrásající budky se Cellular veze v pohodovém duchu. Dokonce ve scéně kde Jason Statham honí Chrise Evanse po střeše a v každym filmu by hrála postupně gradující hudba v Cellular hraje Sinnerman od Niny Simone :-) Gigantickým neduhem tohohle filmu jsou až trapné nelogičnosti např. Proč bad guys nespoutaj Kim Basingerovou ale nechaj jí běhat po půdě a volat telefonem (i když ho teda předtim rozmlátili obřim kladivem ale to je jedno). Dále proč na to molo kde má dojít k předávce musí jít i William H. Macy "aby poznal Chrise Evanse" když byl ráno Evans v televizi? Nebo proč hajzl kterej vochcal Kim Basingerovou, když ho škrtila a dělal že je mrtvej počkal až si celá rodina sundá pouta a pak na ně teprve začal mířit? No a nevětší hardcore je "Xena chvat" s krevním oběhem, to snad ani tvůrci nemysleli vážně. Ale dost hnidopišství, protože všichni herci jsou v pohodě (až na Kim Basinger) plus malá role Jessicy Biel a tak to mám rád. A hlavně je to ZÁBAVA a o tu jde až v první řadě, takže jestli se přeneste přes extrémě neschopné padouchy a občasnou stupiditu tenhle film si užijete. Stejně jako já. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (16)

  • Snímek měl původně tzv. turnaround status, což znamená, že studio vlastnící práva se ho vzdává, a tak si film může zakoupit jiné studio. Takto se dostal Mobil ze Sony do New Line Cinema. V této pozici se však neocitnou jen filmy, které nejsou úspěšné, pochodili takto i Černý jestřáb sestřelen či Traffic: Nadvláda gangů. (imro)
  • Pro scenáristu Chrise Morgana to byl v podstatě celovečerní debut, protože do té doby se mu sice dařilo prodat několik scénářů, ale žádná z jeho prací nakonec nebyla použita. (imro)
  • New Line Cinema si za financování filmu do něj vložilo pár vlastních odkazů. Kromě předsedy studia Roberta Shaye můžete vidět v jedné z vedlejších rolí i producenta Deana Devlina. Ten ztvárnil taxikáře, který veze Ryana. V televizi v domě únosců běží Nezvratný osud 2 a mihne se tu i batoh odkazující na Společenstvo prstenu, tedy odkazy filmů pocházejících z tohoto studia. (imro)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno