Reklama

Reklama

Sputnik

Trailer

Obsahy(1)

Vzhledem ke svým kontroverzním metodám je mladá lékařka Tatiana Yurievna (Oksana Akinshina) na propasti ztráty lékařské licence. Její kariéra však možná neskončila. Poté, co je Tatiana přijata armádou, je přivedena do zabezpečeného vědeckého výzkumného zařízení, aby vyhodnotila velmi zvláštní případ, případ Konstantina Sergejeviče (Pyotr Fjodorov), kosmonauta, který přežil záhadnou vesmírnou nehodu a vrátil se na Zemi jedinečně pozměněn: uvnitř něj žije něco, co se ukazuje až pozdě v noci. Armáda však má zlověstné plány. Tatiana chce zabránit tomu, aby vojáci zabili Konstantina. A stvoření samo o sobě prospívá ničení. (C0r0ner)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (145)

tron 

všechny recenze uživatele

Už keď som videl trailer a prečítal som si názory niektorých ľudí a tí tvrdili, že to bude ruský Votrelec, trocha som sa čudoval. Kde to tam videli? Postupne sa skupina týchto ľudí čoraz mohutnejšie rozširovala a ja som bol čoraz zmätenejší – uniklo mi niečo? Potom sa dostal film k divákom a tí STÁLE tvrdili, že je to ruský Votrelec. Pozrel som si ho... a nie, vážne to nie je ruský Votrelec. Je to skôr ruský Splice. Spočiatku je atmosféra dobrá, ale keď sa začne hrať s otvorenými kartami, prejde scenár v polovici do „čohosi“ neveľmi zaujímavého. Ku koncu sa to zmení na relatívne akčnú vyvražďovačku, ale stále to nie je tak úplne ono a rozhodne to nie je ruský Votrelec. Inak ale ide o vcelku fajn sci-fi horor. Avšak so značne slabou obludkou. Mne osobne by vôbec nevadilo, ak by sa na to Rusi vykašľali a ani sa nesnažili o originalitu, ale naopak by naozaj urobili ruského Votrelca. Prostredie sovietskeho zväzu 80. rokov by bolo pre alien-univerzum jedným slovom geniálne. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Vasil Kosmonautovič Velkožaludkin chytil na orbitu tasemnici, která z něj po nocích vylézá opačným koncem přes hluboké hrdlo. Vypadá skoro jako červ z MIB, akorát se bere dost vážně, tolik nechlastá a nečumí na porno. Doktorka kdovíčeho Maria Šarapovovna Kozohravá je na dobré cestě chytit od Vasila kapavku a založit s ním multigalaktickou rodinu ve složení máma, táta, retardovaný synek a kosmoparazit. V cestě jim však stojí bezskrupulózní soudruh Leonid Gulagovič Zmrděnko, přes mrtvoly odhodlaný tasemnici ochočit a vyhladit s ní světový imperialismus. Otázka zní, jestli si s takto klišovitě rozdanými vjesjolymi kartinkami zaprat večer, nebo si s nimi vytřít prdel, a jít raději píchat nějakou pyjonýrku. No s odřeným nevkusem asi za a). Nápad to má vcelku dobrý, udělané je to hezky, atmosféra sice na hovno, dramatizace nezáživná a místy pruda, ale zase se u toho moc nenadřete a v krku vás pak nedráždí pelichající bobr. Takže 4:3 pro Sojuzmultfilm. ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA Tržby Celosvetovo ▐ Rusi vedia milo prekvapiť! Rok 1983, vesmírny program beží na plné obrátky, kozmonauti núdzovo pristávajú... a začne výskum prečo, čo sa stalo? Poctivo vykonštruované sci-fi, ktoré zbytočne nepreháňa, drží sa v znesiteľných medziach. Vizuálne podmanivé, technicky zvládnuté a herci upútajú. Dá sa povedať že Rusi si natočili svojho Votrelca. Spokojnosť. /60%/ ()

Trevor 

všechny recenze uživatele

Po maratóne sračiek od Netflixu som zalovil v iných kalných vodách a pozrel si toto ruské sci-fi inšpirované filmami ako Votrelec či Life. Miestami je film strašne nudný, herci nepredvádzajú bohvieako oslnivé výkony a je to skôr hlbková analýza mysle jednotlivých postáv ako prelomový film. Ale po tej hromade hlúposti ktoré sim pozrel v poslednom čase bol Sputnik rozhodne jedným z najlepších. A to je smutné.... ()

schizmo 

všechny recenze uživatele

Jaká je pravděpodobnost, že rusáci během jednoho roku natočí zároveň vykrádačku Věci i Vetřelců? Oproti mysterióznímu Superdeep je Sputnik zvládnutý lépe především produkcí, ktera americkému vizuálu šlape spěle na paty a ještě u toho zíve. To samé platí pro velmi solidní efekty. Jinak je to ale docela nuda a práce s gradací příběhu je takřka nulová. Kdyby to do ruky dostal nějaký potentnější režisér, americký scifi trademarky by moh utrpět docela vážné šrámy. Takže snad příště! ()

Galerie (92)

Zajímavosti (1)

Související novinky

Future Gate hledá stopy mimozemšťanů na Zemi

Future Gate hledá stopy mimozemšťanů na Zemi

04.03.2022

Největší český festival sci-fi filmů a kultury Future Gate odstartuje 9. března pražskou část festivalu v kině Lucerna a následně se přesune do Brna. Kromě hlavní filmové soutěže, legend žánru a… (více)

Reklama

Reklama