Reklama

Reklama

Nová baseballová sezóna začne v Durhamu poněkud nejistě. Nově najatý zadák Durhamských býků „Crash“ Davis (Kevin Costner) zbije mladého namyšleného nadhazovače „Nuka“ LaLooshe (Tim Robbins). V té chvíli přichází na scénu krásná a svůdná Annie Savoy (Susan Sarandon), která si každoročně vybírá jednoho hráče svého oblíbeného týmu a věnuje mu svou pozornost, přízeň i zkušenosti. Oba temperamentní spoluhráči na hřišti a rivalové mimo něj by tak měli v sezóně předvést nejvíce ze svých umů, aby odměně v tak smyslném podání učarovali. Ovšem Nuke nemá smysl fair play, což zkušeného a paličatého Crashe přivádí k šílenství. Nechte se pozvat do úžasné herecké společnosti, podávat se bude nenapodobitelný koktejl vášní, sportu a lásky! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (74)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Športový film so všetkými svojimi typickými znakmi. Až na patetizmus, v tomto smere sú Býci príjemne civilní. Nezaoberajú sa mechanizmom fungovania nejakého mega klubu, ale.....mechanizmom fungovania malého. Milostný trojuholník a citové problémy hlavných predstaviteľov sú dobre vyvážené s klubovými záležitosťami. Príjemný filmík na víkendové popoludnie. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Velký milovník baseballu Costner, sexuálně přístupná a nekonvenční Sarandon, neotesaný Robbins se silnou pravačkou – a stejně to i se všemi povinnými dobovými požadavky příliš nefunguje. Sportovní romance Durhamští Býci si cestu k divákovi razí poměrně obtížně. A není to jen kvůli baseballu, který si ani dnes v Evropě nevydobyl nějaké alespoň trochu konstantnější postavení. Dlouhé minuty jsem se neměl čeho chytnout. Story o starém mazákovi, kterému absolutní přechod do první ligy vždy o vlásek unikl a který má své zkušenosti na sklonku kariéry předat mladému talentu, nijak zvlášť nestrhne. Je jasné, že mladému frajírkovi pomůže do první ligy a je jasné, že nakonec právě před ním dostane šanci se u Sarandon v posteli opravdu ohřát. Film navždy skrz naskrz průměrného Sheltona, který možná rozumí baseballu, ale nechce porozumět divákovi. Dost matné tři hvězdy.. ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Kevin Costner v jednom ze svých dalších baseballových filmů hraje končícího veterána, který má za úkol zaučit budoucí hvězdičku. Do toho se mu připlete do cesty osudová láska. Jestli myslíte že vás něčím tento film překvapí, tak se pletete. Děj je přesně nalajnovaný, ale v tomto typu filmů to tak často bývá a mě to vůbec nevadí. 65% ()

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Vynikající film z prostředí baseballu, kde Susan Sarandon není jen fanynkou vymetající každý zápas, ale též sportovní psycholožkou amatérkou, která radí svým dvěma "svěřencům" jak přehazovat výhybku mezi pravou a levou hemisférou pomocí krajkových podvazků i jiné fígle, a přesto, že spí tu s jedním, tu s druhým, je vlastně dávno rozhodnutá, kterého z nich chce. Jedním z nich ( životem a sportem omláceným ) byl Kevin Costner a druhým ( nadrženou začínající hvězdou) Tim Robbins - v reálu její manžel. ()

Castrator 

všechny recenze uživatele

Americké Kožené slunce z baseballového prostředí, akorát tak desetkrát lepší (a to mám Kožené slunce rád), nejlepší baseballový film a jeden z nejlepších sportovních. Robbins v roli výstavního blba a proutníka s talentem na baseball (konkrétně nadhoz) od pána boha v souboji se zkušeným a chytrým Costnerem v roli mentora o ještě mladou a rajcovní Susan Sarandonovou (42). Kupa vtípků a skvělých dialogů k tomu (nominace na Oskara za scénář). ()

Galerie (21)

Zajímavosti (9)

  • Snímek byl v roce 2008 zařazen Americkým filmovým institutem v kategorii nejlepší sportovní film na 5. příčku. (TheDude)
  • Crash Davis (Kevin Costner) ve filmu odpaluje na obě strany (drží pálku jak napravo tak nalevo). (moznazitra)

Reklama

Reklama