Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(10)

Obsahy(1)

Michael Jordan v tomto dokumentárním seriálu otevřeně vypráví o svém životě a kariéře. Obsahuje dosud nepublikované záběry z jeho poslední sezóny v NBA. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (236)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"To je něco mimořádného, když největší hvězda, kterou kdy NBA měla, pochopí, že nemusí být stále u míče." Bejval jsem podobnej kokot jako Michael Jordan. Pořád jsem v něčem soutěžil, pořád jsem chtěl vyhrávat a pořád jsem řval na ty, kteří na hřišti odmítali umřít. S velkým sebezapřením tak musím přiznat, že Michael to dotáhl o kousek dál než já. Dneska už mu to přeju, ale kdyby si před třiceti lety se mnou dal závod ve skoku přes vyděšenýho koně nadél, tak bych mu to nandal. Ale dost bylo soutěžení a vraťme se k dokumentu. Ten byl prostě skvělej, podrobnej a z mýho naprosto subjektivního pohledu i vyváženej. Navíc skvěle doplňoval Michaelův  předchozí dokument Space Jam. Chicago Bulls Jordanovy éry zkrátka bylo jediný mužstvo, který mě donutilo sledovat černošskou šou zvanou NBA. To už asi nikdo nedokáže. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

naprosto famózní dokument (z pohledu sportu se mu může rovnat snad jen O.J. : Made In America,i když tam je podstata přeci jen jinde),kde těch deset dílů je strašně málo a vydržel bych to hltat další hodiny.Je úplně jedno,jestli si M.J. kladl nějaké podmínky,aby snad série neukázala něco negativního,protože tohle je jednak extrémně dobré a druhak to v mnoha ohledech M.J. ukazuje nejen jako chybujícího člověka,ale v rámci týmu také jako pěkného zmetka,který se stylem (který by v dnešní politicky korektní době asi dost probíral) snažil se svých spoluhráčů dělat ještě lepší.A ono se mu to dařilo a proto je a navždy zůstane legenda.Hodně si pak cením toho,že zde dostali prostor i ti,kteří sice byli v jeho stínu,nicméně bez nich by M.J. byl nejspíš méně dominatní - Scottie Pippen - jeden z nejlepších hráčů historie a ten nejméně doceněný,Dennis Rodman - extravagantní magor,který ale na hřišti vždy nechal všechno a není/nebylo moc lepších obranců,ale třeba i Steve Kerr,Toni Kukoč a další a další.Pro mě osobně je v tomhle navíc extrémní dávka nostalgie a těch deset dílů mě vrátilo o těch +/- 25 let zpátky,kdy jsem právě díky tomuhle týmu a Jordanovi hltal NBA a naučil sem se mít rád basket...100% ()

Reklama

oLí 

všechny recenze uživatele

Famózní... Dlouho jsem nebyl podobně unešen. Nemusíte o basketbalu vědět téměř nic aby jste si to užili od začátku do konce celých téměř 9 hodin. Mě stačilo znát jméno Michael Jordan, Chicago Bulls a vzpomínky na vyrůstání v devadesátkách, tedy souběžně s dějinami, o kterých tento informacemi a emocemi nabitý dokument vypráví. Strhující, emotivní a kus historie popkultury. Doporučuji jako dlouho nic. 10/10 ()

Chmur 

všechny recenze uživatele

Pamatuji si na rok 1992 a OH v Barceloně, kdy jsem se jako kluk těšil na první vystoupení profesionálů z NBA na olympijských hrách. Dodnes se mi vybavují hráči jako Magic Johnson, který měl ten strašidelný virus (Nikdy bych v té době nevěřil, že za takřka 30 let bude stále ještě na živu.), bílá přerostlá vrána mezi černými Larry Bird, z otočky smečující Charles Berkley a pochopitelně létající Michael Jordan. Někteří Jordanovi říkali černá kočka a já myslím, že je to trefné přirovnání. V jeho pohybu byla neuvěřitelná dynamika a zároveň elegance. Jordan byl v devadesátých letech opravdová světová ikona a Chicago Bulls úžasný tým. Celá sezóna 98 tohoto mančaftu se vyvíjela, jako by jednou chtěla být zfilmována....a dočkala se. Stejně jako byli Bulls úžasný tým a Jordan nejlepší basketbalista planety, natočil Jason Hehir naprosto famózní desetihodinový dokument. Dramaturgie seriálu je dokonalá. Takřka každý díl udrží bezpečně diváka v pozornosti. Je skvělé, že seriál dal prostor k vyjádření mnoha zajímavým lidem - hráčům, trenérům, sportovním novinářům (snad jen ti američtí demokratičtí prezidenti byli trochu laciní). Zamrzí, že se natáčení nemohl zúčastnit Jerry Krause, který zde vystupuje tak trochu jako záporný hrdina a jehož pohled na různé kontroverzní situace by mě opravdu zajímal. Také je fajn, že seriál ukázal i odvrácenou stránku osobnosti Michaela Jordana. Byl to úžasný hráč a charismatický člověk ale také neuvěřitelný egomaniak, sobec šikanující spoluhráče, jehož soutěživost hraničila s šílenstvím. Bez ní by ale asi nikdy nedosáhl takových úspěchů a světového ohlasu, což by bylo pro fanoušky sportu škoda. ()

Jaro.Krafcik 

všechny recenze uživatele

Ako, samé 5ky tu padaju a 97% hovorí za všetko. Jeden z naj dokumentárnych seriálov na netflixe, to môže byt tiez pravda. Basketball ako tak vôbec nesledujem a NBA by ma určite nebavila. Chicago Bulls ale je asi pre mňa osobne najznámejší klub a M.Jordana uznávam. Určite patrí k tým najlepším basketbalistom dekády. Ale ako športový dokument ma o trochu viac očaril futbalový sunderland. Aj keď, posledné časti boli parádne. 4* ()

Galerie (15)

Zajímavosti (9)

  • Natočených bolo 500 hodín filmu. Tie boli 20 rokov uchovávané v trezore knižnice mesta Secaucus. Dohodou bolo, že môžu byť použité výhradne so súhlasom Michaela Jordana. (Real Tom Hardy)
  • Jedná sa o najsledovanejší dokument v histórii ESPN. (Game90)
  • Pre tento dokument urobilo rozhovor 90 ľudí. (chesterko)

Související novinky

Příběh Dennise Rodmana v Las Vegas se dočká filmu

Příběh Dennise Rodmana v Las Vegas se dočká filmu

30.09.2022

Píše se rok 1998, tým Chicago Bulls se podruhé v historii snaží získat třetí zlatou medaili v řadě, když se rázem jeden z důležitých členů týmu a zároveň excentrický divoch Dennis Rodman rozhodne, že… (více)

Ben Affleck začal točit svůj nový film

Ben Affleck začal točit svůj nový film

12.06.2022

Minulé pondělí započalo natáčení nového snímku Bena Afflecka (Město, Argo) o tom, jak slavná módní značka Nike v 80. letech uzavřela přelomovou smlouvu s basketbalistou Michaelem Jordanem. Obsazení… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

02.01.2021

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD se tradičně svěřují s osobními topkami 3 filmů (a seriálů), uvedenými v našich končinách (nebo kdekoliv jinde) v uplynulém roce, a od letoška jejich řady rozšiřují taky… (více)

Reklama

Reklama