Reklama

Reklama

Gumídci

(seriál)
  • USA Adventures of the Gummi Bears (více)
Animovaný / Fantasy / Rodinný
USA, (1985–1991), 24 h 1 min (Minutáž: 11–22 min)

Série(6) / Epizody(67)

Obsahy(1)

V stredovekom Anglicku, za doby rytierov, žijú v lese Gumkáči. Stránia sa ľudí, pretože tí neveria, že Gumkáči existujú a považujú ich za obyčajnú legendu. O ich existencii vie len kráľovská dcéra Klára a Kryštof - kráľovské knieža. Hlavným nepriateľom Gumkáčov je knieža Igor, ktorý žije na hrade Lotorník spoločne s obrami. Hlavným cieľom Igora je získať pre seba hrad Strdín, hrad dobrého kráľa Kristiána. Igorovi sa zatiaľ jeho sen nesplnil a majú na tom veľkú zásluhu Gumkáči... (TV JOJ)

(více)

Recenze (349)

LencaN 

všechny recenze uživatele

Majstrštyk Walta Disneye. Z nostalgie zhlédnuty teď ve 30 letech všechny řady... klidně si klepejte na čelo, ale je to prostě láska. Tehdy i teď. Je to nápadité. Má to šmrnc a grády. Přitom si to udržuje svoji pohádkovost. Vidíme razantní rozdíl mezi gumídky s Klárou, Kryštofem a králem jako zástupci dobra a zlem v podání kníže Ignora se Stoupou a dalšími tupouny. Labyrint podzemních chodbiček v Gumdolí skrývá nejen gumvědnou knihu plnou kouzel a rad, ale spoustu dalšího. Projdeme různé krajiny, poznámé rozličné vynálezy, uvidíme jak Babča vaří hopsinkovou štávu, prohlédneme několik hradů a vyřešíme spoustu nesnází a trablí. Úvodní znělka mi vždy vykouzlí přitroublý úsměv na tváři. Gumídkům se těžko odolává. ()

Barush 

všechny recenze uživatele

Nejoblíbenější seriál mého dětství, kvůli němuž se odjíždělo z chalupy dřív. Vždycky jsem se těšila, jak zase gumídci převezou tupouny v čele s Vaším Ignorantstvem. A hopsinková šťáva? Vždycky mě zajímalo, jak chutná... I po nějakých 15ti letech mě tihle méďové, co skáčou jako míčky gumové, vykouzlí úsměv na rtech. ()

Reklama

novoten 

všechny recenze uživatele

Pro mě odjakživa nejoblíbenější disneyovský seriál, který ve mě pravděpodobně rozbouřil pozdější lásku k fantasy. Podzemní chodbičky, přesně rozdělené charaktery Gumídků, geniální Ignor a Stoupa, horda Tupounů, katapulty, hrady, Klára, hopsinková šťáva a hlavně Gumvědná kniha, která mě vždycky hrozně fascinovala tím, že v ní bylo prakticky všechno. Obrovská škoda, že jsem nikdy neviděl pozdější série, které podle obrázků slibovaly ještě daleko propletenější příběh než "Zničíme hrad". ()

Bones! 

všechny recenze uživatele

No, tak tady je těch pět hvězdiček asi především tak trochu z nostalgie, ale nemohu zapomenout na to, jak jsem jako malý"omdléval"blažeností, když jsem slyšel titulní písničku(S trochou dávkou nadsázky, samozřejmě)..:-).Na to se prostě nezapomíná a tím pádem rozhodování mezi zcela zaslouženými 4* a trochu nadstandartními 5* je velice snadné... ()

paolito 

všechny recenze uživatele

Gumídci, Rychlá rota a My z Kačerova... To nejlepší (resp. to jediné dobré) co kdy na Nově dávali a kvůli čemu jsem každou sobotu a neděli dobrovolně vstával v 7.30. A jestli neznáte, koukněte se na youtube na úvodní znělku Gumídků ve slovenštině, je minimálně stejně tak dobrá jako ta česká, gumkáči rulez :) ()

Galerie (22)

Zajímavosti (8)

  • Úvodní znělku zpívá Robert Long. (HappySmile)
  • Bylo natočeno celkem 95 epizod, které daly dohromady 65 dílů. 30 dílů je totiž složeno ze dvou epizod. V České republice bylo do konce roku 2010 odvysíláno 81 epizod v 52 dílech, v únoru 2011 pak TV Barrandov v pořadu Animáček odvysílala i zbylých 13 dílů, zahrnujících 14 epizod. (max21)

Reklama

Reklama