Reklama

Reklama

Gumídci

(seriál)
  • USA Adventures of the Gummi Bears (více)
Animovaný / Fantasy / Rodinný
USA, (1985–1991), 24 h 1 min (Minutáž: 11–22 min)

Série(6) / Epizody(67)

Obsahy(1)

V stredovekom Anglicku, za doby rytierov, žijú v lese Gumkáči. Stránia sa ľudí, pretože tí neveria, že Gumkáči existujú a považujú ich za obyčajnú legendu. O ich existencii vie len kráľovská dcéra Klára a Kryštof - kráľovské knieža. Hlavným nepriateľom Gumkáčov je knieža Igor, ktorý žije na hrade Lotorník spoločne s obrami. Hlavným cieľom Igora je získať pre seba hrad Strdín, hrad dobrého kráľa Kristiána. Igorovi sa zatiaľ jeho sen nesplnil a majú na tom veľkú zásluhu Gumkáči... (TV JOJ)

(více)

Recenze (349)

Alementina 

všechny recenze uživatele

Uplne bych zapomnela na tenhle serial (diky Wyschi za pripomenuti ;). Prestoze jsem uz byla odrostlejsi, tak jsem si po revoluci tyhle pohadky (chip a dale a gadgetka byl druhý hit) strasne uzivala - neumerne svemu veku, ale to tehdy vsichni moji spoluzaci, myslim, ze by dnesni pubertaci neverili, ze jsme tohle tehdy žrali a navíc se za to ani nestyděli! Uprimne doufam, ze jednou budu mit deti a s temi detmi se na to budu znovu divat :) A doufam, ze se ti moji fakani nebudou chtit divat na jiny pohadky! ()

pytlik... 

všechny recenze uživatele

V dětství mě tenhle seriál minul a teď po zhlédnutí pár dílů musím coby moudrý dospělý říct, že je blbý jak diskutující na Novinkách. Už úvodní píseň člověka dokonale připraví na to, co ho čeká, za prvé svým obsahem a za druhé formou, oněmi dokonalými rýmy "smělí" x "čely", "své" x "nemluvové" a "gumové" x "úroveň". ()

Reklama

Bones! 

všechny recenze uživatele

No, tak tady je těch pět hvězdiček asi především tak trochu z nostalgie, ale nemohu zapomenout na to, jak jsem jako malý"omdléval"blažeností, když jsem slyšel titulní písničku(S trochou dávkou nadsázky, samozřejmě)..:-).Na to se prostě nezapomíná a tím pádem rozhodování mezi zcela zaslouženými 4* a trochu nadstandartními 5* je velice snadné... ()

chrispe 

všechny recenze uživatele

No nemůžu jinak než za pět! Gumídkovská parta (ještě dnes někdy v hospodě vzpomínáme na jejich jména - Babča, Brůča, Brumla, Bára jsou ještě v pohodě, ale na Bíďu mám vždycky problém si vzpomenout), kníže Igor (nevím, proč vždycky říkáme Ignor :D) a samozřejmě Stoupa a tupouni :) často jsme si hrávali, že máme hopsinkovou šťávu a vůbec. Pěkný vzpomínky. ()

Danulinda 

všechny recenze uživatele

Prvních pár dílů je pro dospělého poněkud nudnějších, ovšem kolem desátého se vše začíná rozjíždět a příběhy si užijí nejen děti, ale i dospělí. Kníže Ignor je chováním podobný Gargamelovi, taktéž krásně zlomyslný, přičemž Gumídci také nemají velikostí i férovým chováním daleko od Šmoulů. Pro mě osobně je vedle Ignora nejzajímavější postavičkou Tupounek Stoupa, který vždy všechno odskáče, ať se snaží, jak chce. Já osobně mám jako dospělý raději akčnější a zábavnější díly právě se Stoupou a jeho šéfem Ignorem, ovšem menší děti si zase přijdou na své v těch zbývajících. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (8)

  • Křeslo, ve kterém sedává Brůča (Bill Scott), má tvar Disneyho loga Mickeyho hlavy. (Mr.curry)
  • Princezna Klára (v originále Calla) je pojmenovaná po dceři prezidenta NBC Brandona Tartikoffa. (HappySmile)
  • Úvodní znělku zpívá Robert Long. (HappySmile)

Reklama

Reklama