Reklama

Reklama

Duel

(TV film)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Spielbergův film, který byl původně natočen pro televizi. V Evropě ho však uváděli v kinech. Obchodní cestující Mann jede po arizonské poušti na jednání se šéfem. Cesta probíhá poklidně do té doby, než se objeví cisterna řízená tajemným řidičem. Začne Manna vytlačovat ze silnice, chce ho dostat pod vlak, atd. Jaký má důvod? Spielberg natočil film s rozpočtem 350 000$ za dva týdny podle historky Richarda Mathesona z Playboye, který říkal že to sám zažil. (woody)

(více)

Recenze (394)

jesuisnobody 

všechny recenze uživatele

Ďalší príklad väčšinového názoru ... je to od majstra Spielberga, tak si poďme všetci klamať že to má tempo,napätie a hlavnú postavu ktorá je tak super vykreslená že sa o ňu dokážeme báť. ()

ZeminaCZ 

všechny recenze uživatele

Snímek, který Spielberga dostal do Hollywoodu, a nemůžu jinak, než souhlasit. Snímek bych určitě doporučil jako inspiraci začínajícím filmařům. Nízký rozpočet, jednoduchý koncept, jak člověk na obchodní cestě je frustrovaný rezavým tahačem, jehož se pokouší na silnici zabít. Stačí okořenit špetkou napětí a je tu biják za 350 tisíc dolarů. ()

r007 

všechny recenze uživatele

Mistrovská režie od začátku až do konce. Pro mě to není až tak atraktivní prostředí, proto bych uvítala kratší stopáž. Nicméně pro fanoušky automobilových honiček asi lahůdka. I tak jsem se nenudila, napětí by se dalo krájet, někdy jsem hrdinovi nadávala, někdy jsem mu držela palce a napjatě čekala, jak honička skončí. Na konci, když kamera zabírala detailně trosky obou aut, jsem jen s rozbušeným srdcem čekala, odkud vyskočí ten Hell driver a bude pokračovat bez auta. Rozhodně některé momenty byly  tak trochu předzvěst Čelistí... ()

Dvojirakri 

všechny recenze uživatele

Dva psychopati na jedné silnici. Mladý Spielberg zcela jasně ukazuje ohromný potenciál. Ve stínu jeho pozdějších slavnějších a větších děl je ale snímek Duel sice zajímavým a důležitým, ale snadno opomenutelným filmem, který klidně mohl být středometrážním a možná by tak byl výraznější. Silný debut, silné tři ***. ()

jackalsc 

všechny recenze uživatele

Tohle byl výborný film, který dokázal relativně jednoduchý námět velmi dobře převzít. To, že je řidič cisterny utajován je zde absolutně zásadní, aby divácká představivost jela na plné obrátky. Scéna v Chuck kafe je skvělé vyústění této nejistoty. Škoda, že film nemá ještě alespoň jednu scénu jí podobnou. Kdo to jen může být? :D ()

Ywo 

všechny recenze uživatele

Film plny napetia. Nefalsovana atmosfera americkych dialnic. Najlepsi film od Spielberga co som videl. ()

xcomex 

všechny recenze uživatele

...vynikajici akcni podivana, plna stareho dobreho napeti...nejvetsi dojem na me udelaly ty sceny, kde jde dobrych 10min slyset pouze hluk auta -zadne zbytecne reci...super ()

gabo 

všechny recenze uživatele

Geniálny televízny film, ktorý bol vďaka svojej kvalite a úspechu následne uvedený do kín a prostredníctvom ktorého sa predstavil dovtedy viac-menej neznámy Steven Spielberg a vznikla jedna z najväčších režisérskych hviezd. Kvalitne vygradovaný thriller, v ktorom sa začínajú prejavovať typické Spielbergovské rysy filmového napätia. ()

Bohulib 

všechny recenze uživatele

Tohle je pro mne vzorová ukázka žánrově čistého filmu, kde není vůbec nic zbytečného. Sledoval jsem to poprvé někdy v pubertě v rakouské televizi a přestože německy umím jen trochu, neměl jsem problémy s pochopením. V knížce o Spielbergovi jsem četl, že v širokoúhlé filmové verzi se režisér v jedné scéně mihne v autě na sedadle vedle Dennise Weavera, protože to stříhali na televizním stříhacím stroji, kde to nebylo vidět. ()

Hardy_CZ 

všechny recenze uživatele

Naprosto parádní film...jen težko by se dalo hádat že film jehož hlavní příběh je v tom že "jedno auto honí druhé" může být tak napínavý...parádně ztvárněné napětí a nasledná beznaděj...luxus film ()

montel 

všechny recenze uživatele

Obchodník Mann, jede přes arizonskou poušť na jednání za svým šéfem. Na silnici se setkává s cisternou, s tajemným cizincem. Postupem času na něj začne řidič cisterny útočit tak, že se Mann musí obávat o svůj život... Spielbergův debut s velice jednoduchým příběhem,nízkým rozpočtem ale hlavně velmi napínavým dějem, který nenudí. Vžil jsem se do role řidiče a říkal si, co bych udělal na jeho místě. Bavilo mě to. 70% ()

Klišé 

všechny recenze uživatele

Pro mě srdeční záležitost. Spielbergův průlomový film si mě získal dokonalými záběry a skvělým námětem...avšak pro někoho můžou být některé pasáže zdlouhavé a nudné. ()

avantgardx odpad!

všechny recenze uživatele

Ridič kamionu nahání ridiče osobáku. Z počátku to může vypadat jako zajímavý a atmosfericky provedený začátek dalšího děje, jenže ouha, zde pánům tvůrcům nějak došly nápady a tak je vlastně celý film jen toto, krajina se mění ale jinak pořád totéž a po chvilce to již začíná být velmi nudné a taky plné nelogismů. ()

Caesius S. 

všechny recenze uživatele

Je dobré vědět, že Spielberg uměl točit dobré filmy i než se z něj stala komerční ikona Hollywoodu. Tomuhle napínavému thrilleru bych vytkl snad jen konec, mohli vymyslet něco zajímavějšího. Poučení pro motoristy: nesnažte se přechcat kamioňáka, který se nudí na dálkové trase... ()

Pavlo 

všechny recenze uživatele

Spielberg sa snáď narodil už s kamerou v ruke, čoho je Duel taktiež dôkazom. Tak skromne vyzerajúci film skrýva v sebe všetko, čo by si dnešná väčšina blockbusterov želala – neklesajúca napínavosť počas celého filmu, perfektná práca s kamerou, skvelé herecké výkony a pri tom tak skromný dej...... ()

Související novinky

Jamie Dornan bude turistou v Austrálii

Jamie Dornan bude turistou v Austrálii

28.01.2021

Britský herec Jamie Dornan (Synchronic, Anthropoid) byl obsazen do hlavní role v připravované koprodukční limitované sérii s jednoznačným názvem The Tourist. Natáčení šestidílného seriálového… (více)

Reklama

Reklama