Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pátý z celkem osmidílné řady německých filmů o slavném agentovi FBI Jerry Cottonovi. Jerry (George Nader) se svým kolegou Philem Deckerem (Heinz Weiss) řeší případ newyorského bankéře Dyerse. On a jeho přátelé dostali dopisy od vyděračů - pokud nezaplatí obrovské sumy, budou uneseny jejich děti.

Filmy o Jerry Cottonovi:

Mordnacht in Manhattan (1965)
Schüsse aus dem Geigengasten (1965)
Die Rechnung - eiskalt serviert (1966)
Um Null Uhr schnappt die Falle zu (1966)
Der Mörderclub von Brooklyn (1967)
Tod im Roten Jaguar (1968)
Dynamit in grüner Seide (1968)
Todesschüsse am Broadway (1969) (MI-380)

(více)

Recenze (15)

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Ze vsech Cottonovek tato jednoznacne kraluje a proto si ode mne jako jedina vyslouzi plny pocet perfektni kriminalka o nemilosrdny bande vyderacu co se fakt nezastavi pred nicim a vsechno maji precizne naplanovane a promyslene ale super agent od FBI Jerry Cotton jim stejne neda ani cuchnout a všechny je odhali ja vim ze tyto filmy uz v dnesni dobe starnou pred ocima a soucasne generaci moc nereknou ale je to nostalgie jako prase pro oldschol fanouska navic timto preciznim snimkem se Nemci patrne nikoli obsahem (porad se jedna spise o trochu akcnejsi a pouze mirne prehnane drsne kriminalky) ale predevsim kvalitou priblizili a v tomto pripade si troufam rict ze i prekonali nekolik filmu z Jamesem Bondem kteremu je Jerry Cotton konkurentem. Kazdopadne sympatak Nader si roli opet patricne uziva a behem brilantnich dedukci a pestnich souboju zvlada opet vydatne a ironicky hlaskovat jinak tento film se mi podarilo jeste sehnat z puvodnim dobovym ceskym dabingem a opet to stoji za to a zazitek z celeho dila to jeste umocnuje treba se mi vy mladi vysmejete ale tenhle film je proste klasa! ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Ja mam dvoch najlepsich Dzery Kotnov - tento a este sa mi pacil aj film La Morte In Jaguar Rossa 1968. Dzery Kotn ma zastavit bandu, ktora sa nezastavi pred nicim, nema zabrany .. .tot super namet na film. Trochu m ito pripominalo bondovky - niektore sceny akokeby reziser Werner Jacobs okopiroval od 007 -ky. Namakane kulisy presne vystihuju 60. roky, prestrelky, akcne sceny nechybaju ..... za mna teda velka spokojnost : 95 % ()

Reklama

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Ani pátý příběh o agentu FBI Jerry Cottonovi nepostrádá nic na své atraktivitě a vkusu sešitových románů, kterými je inspirován. Tentokrát někdo vydírá miliardáře a tak je potřeba se mu podívat na kobylku. Snímek začíná očekávaně černobíle svým prologem, ale jakmile se objeví úvodní titulky, divák je překvapen barvou. Ano, pátý film série a první barevný. Trochu to ubírá na dané atmosféře, ale budiž. Technické postupy zůstaly stejné a v barvě bohužel vypadají daleko okatější. Na dobu vzniku jsou však odpustitelné. Co se týče děje, nic ubráno a ni přidáno nebylo. 60. léta stále v plné parádě a vše očekávané se zobrazí. Jerry Cotton tedy stále přesně tak, jak byl zamýšlen. ()

LadyPupu 

všechny recenze uživatele

Tak tady jsou to jasný 4 hvězdy. Je tu všechno lepší než v předchozích dílech, navíc barevný! Je tu lump s punčochou na hlavě, nádherné neóny za oknem na filmovém pozadí, vysílačka, která už na pohled váží tak 10 kilo a má anténu jak tágo... :-) Teď vážně - Jerry na vlaku je dobrej, příště by to teda chtělo, aby na něj produkce nezapoměla pustit větrák, přecejen když se během akce na jedoucím vlaku nikomu nepohne téměř ani vlas, tak je to divný, ale za akci s náklaďákem, jsou ty 4 fakt spravedlivý. Toro toro, olé! ()

argenson 

všechny recenze uživatele

Nutná vypravěčská vsuvka ve stylu: "Až další den si Jerry Cotton uvědomil, že kanceláře všech tří vydíraných milionářů nacházejí v jednom mrakodrapu" dává tušit, že se nejedná o vrchol žánru à la Bond. S ohledem na dobu vzniku ale tenhle barevný (!) Jerry Cotton pořád nabízí docela slušnou porci zábavy a akce. A sekretářka, která s heslem "kdyby náhodou" tahá v autě flašku whisky na zahřátí, uznej, to je holka k pohledání. ()

Galerie (26)

Reklama

Reklama