Reklama

Reklama

Scooby-Doo 2: Nespoutané příšery

  • USA Scooby-Doo 2: Monsters Unleashed (více)
Trailer

V Coolsvillu je v kriminologickém muzeu slavnostně otevřena expozice věnovaná úspěchům společnosti Záhady s.r.o., kterou tvoří poněkud ješitný Fred, krásná Daphne, chytrá Velma, zmatkář Shaggy a jejich pes Scooby-Doo. Zatímco se Velma zakouká do mladého kurátora Patricka Wiselyho, Fred a Daphne musejí čelit otázkám protivné reportérky Heather Jasper-Housové. Slavnost je však přerušena, když nečekaně obživne obří pterodaktyl a napadne hosty. Přestože se s ním přátelé pokusí utkat, monstrum uletí a na něm maskovaná bytost, která spolku vyhrožuje pomstou. Velma s Fredem a Daphne se domnívají, že jde o dílo šíleného vědce Jonathana Jacoba, kterého kdysi odhalili a pomohli dostat do vězení. Zdá se, že při svém útěku z vězení nezahynul v moři, jak se dosud myslelo. Velma zjistí, že klíčem k výrobě monster je látka randamonium, nacházející se v místním uzavřeném dole, a zatímco musejí svést několik bitev s dalšími obživlými duchy, Heather proti nim v televizním zpravodajství rafinovaně poštve celé město. Stávají se z nich psanci, nepřestávají však pátrat po způsobu jak zastavit děsivé události a odhalit jejich původce. Svým svérázným způsobem do vyšetřování zasáhnou také Shaggy a Scooby-Doo, když se jim podaří zmocnit řídícího panelu sloužícímu k oživování a ovládání monster. Padouch ho chce za každou cenu zpět a Velma vymyslí, jak se s pomocí panelu oživlých monster a duchů zbavit. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (178)

Tsuki odpad!

všechny recenze uživatele

Nemůžu uvěřit, jak to mohlo být ještě o tolik horší než jednička. Něco tak hrozně blbého a bezduchého jsem už dlouho neviděla. A Matthew Lillard tam byl až nemožně trapný. Skoro se stydím za ty herce, co tam hráli. Tenhle film by se spíš měl jmenovat "Scooby-Doo: Nespoutaně příšerný" ~(0,1)~ ()

gabriela.suc 

všechny recenze uživatele

Vzpomínka na moje dětství. Bylo mi asi tak deset let, když jsem to viděla. To se mi líbilo a bavilo mě. Teď jsem náročnější divák, dávám tři hvězdy jako vzpomínku na dětství, podobu herců s kreslenými postavami a za oddech. Jinak, někdo psal myšlenku, že postavy s jejich oblečením by zapadly spíše do 60. let a ne do současnosti. Té myšlence dávám za pravdu :) Dvojka se mi líbila víc, postavy byly vyspělejší, než v jedničce, kde se chovali jako uražené paličaté děcka. ()

Reklama

POMO 

všechny recenze uživatele

Scenáristický klišé balast, trpiaci hlavne rýchlou postprodukciou, ktorej zostal čas iba na zlepenie niečoho farebného a celovečerného. Nákladné scény s digitálnymi efektami tak dostali prednosť pred scénami, venujúcimi sa postavám. Pôvodný front-runneri Fred a Daphne len dopĺňajú viacej "rozvinutých" Shaggyho a Velmu. Digitálne efekty sú síce slušné, ale k spokojnosti z plnohodnotného rodinného pobavenia nepostačia. Pozitívne prekvapia akčné bojové scény (Daphne s oštepom, Fred na chopperovi) - Raja Gosnell by mal skúsiť akčný žáner. Zasmial som sa iba raz, v scéne s Velmou, oblečenou do priliehavej sexy syntetiky. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Mala by som si zohnať kontaktné šošovky.“ Dvojka je v podstate rovnako dobrý film, ako jednotka od plus mínus identického tímu (zostal režisér, i odskúšaní herci). Respektíve rovnako zlý. Záleží od uhla pohľadu. Už Gosnellov prvý diel bol - kvôli celkovej bizarnosti - snímkou, ktorá sa rozhodne nepáčila všetkým. Iných ale dostala (napriek masívnej prdiacej scéne). Dvojka je rovnaká. Rovnako parádne (otrasné?) afektované herecké výkony, rovnako podarené (zlé?) počítačové efekty a rovnako bláznivý (strašný?) scenár. K tomu zopár béčkarov (Seth Green), dávnych hviezd (Peter Boyle) a vtipy pre najvernejších (Vilmine nešťastné dioptrické okuliare, už by s nimi vážne mohla seknúť). Takže síce teoreticky rovnaké, ako minule. Ale stratil sa moment prekvapenia a tak ma dvojka nebavila až tak, ako jednotka. ()

JayZak 

všechny recenze uživatele

Scooby-Doo 2: Nespoutaná šílenost. Tak by se tenhle film měl správně jmenovat, protože jej přesně vystihuje. Šílenost obrovských rozměrů, která ale slušně pobaví jen osazenstvo dětí do 8mi let. Kreslený seriál, který je tohohle předlohou má mnohem větší kouzlo a i dnes by se na něj dalo dívat. V hrané verzi se dá dívat možná tak na Sarah Michelle Gellar a Lindu Cardellini(Vilma). Přesto se mi ale 2. díl překvapivě líbil o něco víc než ten první, párkrát jsem se i zasmál, takže - 1,5*. ()

Galerie (58)

Zajímavosti (13)

  • Zlatá malina 2004 za nejhorší remake nebo pokračování. (!Malak-11!)
  • Natáčelo se v kanadských státech Manitoba a Britská Kolumbie. (Varan)
  • Celosvětová premiéra proběhla 20. března 2004 v Hollywoodu (Kalifornie). (Varan)

Reklama

Reklama