Reklama

Reklama

Zemřít pro...

  • Česko Zemřít pro (více)
Trailer

Obsahy(1)

Susan Stone je krásna, nadaná i zaujímavá malomestská hviezdička, ktorá od mala túži byť televíznou hviezdou. Svadba, manžel, rodina, či priatelia sú len veľmi nadmerným a nepotrebným faktorom. Za svojím snom si totiž pôjde aj cez mŕtvoly...

Gus Van Sant prináša príbeh chladnokrvnej, egomaniakálnej existencie prostredníctvom výborného cinizmu v satirickom kabáte s úžasnou Nicole Kidman, v jej prvej väčšej a zaujímavej role, za ktorú bola právom ocenená nomináciou na Golden Globe! (ČSFD)

(více)

Recenze (41)

movie 

všechny recenze uživatele

Skoro výborné.Gus Van Sant je prostě machr, Nicole Kidman je jako podlá manželka naprosto dokonalá a závěrečný výstup Davida Cronnenbrga je super!!! ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Působivé i ve své jednoduchosti. Převážně díky hercům a nečekaně i Elfmanově hudbě, která využívá všech burtonovských trademarků, což vyznívá v jiném kontextu poměrně zajímavě (i když to asi není zrovna kompliment vůči Elfmanovým schopnostem). ()

choze 

všechny recenze uživatele

Susan je pěkně plastická postava - krásná, amiciózní a chladnokrevná, ale taky povrchní, hloupá a nevkusná a Kidman ji hraje parádně. Stejně tak teenageři jsou správně hloupí a nemotorní a přesně zahraní. ()

castor 

všechny recenze uživatele

„Už jsi někdy zkoušel líbat panenku? Víš, ta polibek nevrací!“ Šťastná budoucnost je, zdá se, v nedohlednu, ví sestra Matta Dillona, který se právě oženil s maloměstskou puťkou Nicole Kidman, která chce stůj co stůj prorazit v lokální televizní stanici. Ambiciózní a vypočítavá hyena v rouše beránčím získala za svou kreaci Zlatý glóbus a je tím hlavním, proč si tuhle černou satiru pustit. Je zároveň rolí zlomovou, i tím, že se vymyká obvyklým partům herečky, jakou tehdy Kidman byla. Právě kritika světa médií a honby za svými několika minutami slávy není tak úderná, sic má režisér Gus Van Sant nespočet nejen kamerových nápadů. Některé scény jsou nicméně zbytečné i zdlouhavé a scénář má své mouchy. Za zmínku a pochvalu ještě každopádně stojí Joaquin Phoenix, toho času herecky stagnující a mající za sebou tragickou událost, kdy na losangeleském chodníku zemřel jeho bratr River a média si na Joaquinově zoufalém tísňovém volání pořádně smlsla. Tatáž média ho pak netaktně vinila, že „tématem“ parazituje na bratrově smrti. Jeho naivní postava nicméně Phoenixovi definitivně pomohla k cestě dál. Silné tři hvězdy!! ()

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Tak jsem po letech znovu zkoukla film, kterému jsem svého času udělila čtyři stáry a musím říct, že už na mě neměl takový efekt jako kdysi, v dobách, kdy jsem viděla tak o tisícovku filmů méně... Kidman je tu každopádně parádní a už kvůli ní je sledování filmu zábava. A Phoenix mě poslední dobou moc nebere, ale jak tak koukám, byl to v pubertě docela hezoun. Slušná zábava, která si, ačkoli jdu o jednu hvězdu níž, pozornost zaslouží. Minimálně jednou. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Samotná dejová linka síce nebola dokonalá, no zaujala ma pointa snímku a hlavne charizmatický výkon Nicole Kidman a Joaquina Phoenixa. Človek na filmovom plátne iba málokedy stretne tak mrazivo cynickú osobu akou bola Susan Stone (ak vôbec) a Nicole ju zahrala ako z veľkej knihy, až mi z toho prišlo zle, v tom dobrom zmysle slova samozrejme. Slabší nadpriemer. 70/100 ()

WANDRWALL 

všechny recenze uživatele

Film dosti mapující lidi jací jsou. Dobrá psychologie postav, i tahy hlavní hrdinky, názorů na ni, které se dozvídáme postupně, i pohled na mládež, co neví co se životem, i do života jejího partnera, který chce "obyčejný" život, ale ji cosi táhne vpřed a sma neví kam. Copak někoho může uspokojit společenské výsluní? Bohužel může. taky podle toho tak i ty jejich životy vypadají. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Dost mě sere Elfmanova hudba a Kidmanová je mi v zásadě protivná... Ale tady protivná být má, je tady M.Dillon v nejlepší formě, úžasná I. Douglas, nekompromisní talent J.Phoenixe vystrkuje růžky... a jako bonus D. Cronenberg... Vše v režii přesné jako metronom. ()

Krissty 

všechny recenze uživatele

We were... - You were what? - ...in love. We were in love! To je dokonalé! Podle hodnocení jsem od filmu čekala jen úžasnou Nicole Kidman a začátky Joaquina Phoenixe, ale dostala jsem mnohonásobně víc. Joaquin Phoenix byl už tehdy skvělý a ač to podle fotek tolik nevypadá, byl fešák. Tedy hlavně s ostříhanými vlasy, ale i po většinu filmu... Viděla jsem ho v situacích, ve kterých jsem ještě tu možnost neměla, za což jsem ráda. Způsob, jakým je film zpracován, je hodně originální a na tom já fakt ujíždím. Mám ráda, když je film něčím zvláštní a odlišný a to To Die For bezpochyby je. K tomu ještě ďábelská Nicole a skvělá hudba... Tahle kombinace asi nemohla dopadnout špatně a to nízké hodnocení mě trošku zaráží :) ()

aluna 

všechny recenze uživatele

Nicole jako ambiciózní, leč hloupoučká kráska dokonalá, slizskej nadrbanej Joaquin taky, k tomu neortodoxní a nápaditá režie Guse Van Santa a perfektně pasující hudba Dannyho Elfmanna a máme tady film, kterej mě přijemně pobavil, aniž by byl načuchlej Hollywoodem. Opravdu škoda (viz. JohnnyBoy), že už to Gus víckrát neudělal, protože ve Willu Huntingovi jsem jeho rukopis skoro nezaznamenala a ty festivalový věci nejsou pro každýho. Tenhle film stojí pěkně mezi nima. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Reziser Gus Van Sant /Me Soukrome Idaho, Good Will Hunting/ natocil len priemerny film o chladne uvazujucej egomaniakalnej samici /Nicole Kidman/, ktora pojde za vysledkom aj cez mrtvoly. Kidman je vyborna a vie hrat, Joaquin Phoenix tiez akurat Matt Dillon /Rumble Fish, The Outsiders/ je na tom spatne. Film celkovo len taky znesitelny priemer : 69 % ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Herecké obsadenie filmu je dokonalé všade naokolo, ale Kidman ich tromfne odvážnym a nekompromisným výkonom ... Je to odvážne predstavenie pre film, ktorý si trúfne byť protivný. 6/10 ()

Mr.Ripley 

všechny recenze uživatele

Post jedné z nejtalentovanějších hereček své generace potvrzen. Nicole se role kariéristické bestie zhostila s takovou chutí, až mi běhal mráz po zádech. Gus Van Sant nezklamal a svou nápaditou režií dokázal z tuctového scénáře vykřesat hutný thriller s uměleckým přesahem, který si budu muset v dohledné době dát ještě jednou. Mladičké začátky Caseyho Afflecka a Joaquina Phoenixe potěšili. ()

YumiOkami 

všechny recenze uživatele

prumer. nemela jsem rada postavu Nicole Kidman, ale aspon jsem souhlasila s jejim negativnim nazorem na deti. || ❝𝐀𝐧𝐲 𝐭𝐢𝐦𝐞 𝐢𝐭 𝐫𝐚𝐢𝐧𝐬, 𝐨𝐫 𝐰𝐡𝐞𝐧 𝐭𝐡𝐞𝐫𝐞'𝐬 𝐭𝐡𝐮𝐧𝐝𝐞𝐫 𝐚𝐧𝐝 𝐥𝐢𝐠𝐡𝐭𝐧𝐢𝐧𝐠, 𝐨𝐫 𝐰𝐡𝐞𝐧 𝐢𝐭 𝐬𝐧𝐨𝐰𝐬, 𝐈 𝐡𝐚𝐯𝐞 𝐭𝐨 𝐣𝐚𝐜𝐤 𝐨𝐟𝐟.❞ 💍🔫 ()

purekritik 

všechny recenze uživatele

'Slečna Morreto mi koupila spoustu hezkejch věcí... Víte, je to pěkný, protože mně nikdo nikdy nic nedal... teda kromě máminýho přítele Chestera, kterej mi dal ke dvánactinám flašku čehosi zvanýho "tělový olej Zahrada v Edenu"...že prej je to fajn pro kůži... a chtěl mi ukázat, jak se to používá... tak sem ho nechala.' __Trochu náročnější film, skvělá režie, skvělí herci, slabší scénář. 70% ()

Reklama

Reklama