Reklama

Reklama

Paranormal Activity: Next of Kin

Trailer 1

Skupina tří prátel se vydává do komunity amišů natočit dokument o jejich životě, ale po čase zjišťují, že celá jejich návštěva možná nebyla až tak obyčejná a že se zde děje něco daleko horšího, než v co doufali. (TheEvilTwin)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (108)

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Nakonec tu čtvrtou * musím dát, díky parádnímu závěru. Ono se to do poloviny jeví, jako klasický PA s tím rozdílem, že se nacházíme na odlehlé, lesní farmě uprostřed ničeho a to dodává lepší a Hororovější atmosféru, než ostatní díly, které se odehrávají pokaždé v rodinném baráku (pokud se nemýlím). Po polovině dojde k pěknému zvratu a začne solidní, děsivá nálož, kterou jsem vůbec nečekal a v tomhle ohledu, je to asi nejlepší a nejstrašidelnější díl. Třešničkou na dortu je tady slaďoučká Emily, na kterou se hezky dívalo. Za mě spokojenost a klidně ať série pokračuje. ()

maddy 

všechny recenze uživatele

Po otrasných The Marked Ones alebo ešte biednejšej štvorke priam luxusný príspevok do dnes už prakticky mŕtvej Paranormal série, ktorý ju upgraduje z lacného found footage snímku na modernejší horor so zábermi dronov a podstatne zaujímavejšou výpravou. Bohužiaľ najväčší problém je to, že sa vlastne musí jednať o found footage, ktorý bol populárny tak pred desiatimi rokmi a dnes už je táto forma úplne vyčerpaná a nemá veľmi čo ponúknuť. Eubank je síce solídny hororový režisér a dokáže navodiť správne znepokojivú atmosféru (zostup do jaskyne v kostole), fajn pracovať s prostredím podivnej farmy kdesi v zasneženom lese, a občas sa pokúsiť v rámci série aj o niečo veľkolepejšie (záverečné inferno na farme), ale bohužiaľ naráža práve na mantinely found footage formy. V prvej polovici je tak Next of Kin skôr len typickým found footage s pomalými zábermi kamery, čakaním na to kde sa čo pohne a pár jednoduchými ľakačkami. V tej druhej mu zase podráža nohy príliš roztrasená kamera kvôli ktorej je množstvo potenciálne výborne natočených hororových scén useknutých po pár sekundových záberoch (práve spomínané inferno na farme), prepojenie medzi jednotlivými scénami je pomerne chaotické a celkovo to nakoniec neprináša absolútne nič iné čo sme vo found footage videli za posledné roky snáď tisíc krát.  V rámci Paranormal série sa to určite radí k tým lepším kúskom (čiže niekde za veľmi slušnú trojku), ale ono pri Next of Kin fakt zamrzí, že to vlastne musel byť iba ďalší zbytočný prírastok do Paranormal Activity série. Príbehovo s ňou totiž nemá takmer nič spoločné a bol tu omnoho väčší potenciál. CELKOVO: 6/10 ()

Reklama

PavelVanekArt 

všechny recenze uživatele

No, ono to zlý nebylo, pokud od toho člověk nečeká bůh ví co. Jenže u mně bůh věděl co čekat, respektive v co jsem doufal, a nedostal jsem. Do půlky to má hodně (ne)příjemnou atmosféru a bylo to víc jak Blair Witch než PA, od PA to zdědilo jen název a většinu neduh, kterými série trpěla. Že mi zprznili Asmodea budiž, ale když už na něco došlo, tak to bylo ohraný, hloupý a herci v hektických pasážích byli vyloženě k smíchu. Vyloženě hovno, jak jsem prorokoval, to není, ale taky to nevoní po fialkách. Jmenovat se to jinak tak bych dal i tu čtvrtou, takhle jen 3* a.k.a 50% ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Jak už to tak u FF záležitostí bývá, tak polovinu filmu se prakticky nic neděje. Jen banda mládežníků trdluje před ruční kamerou a plká nesmysly. Je lhostejné o čem to je nebo co dotyční říkají. Je to prostě jen vata. Pak se teda konečně začne něco dít a musím uznat, že pár záběrů tu má něco do sebe, ale kamera nedopřeje si cokoliv alespoň trochu vychutnat. A budu se opakovat, ale i tady platí, že pokud by film natočil v klasickém formátu, tak by to mohlo být fajn amišské hixplo. Jenže..........15% ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Paranormal activity, které s Paranormal activity nemá nic společného, a i když tomuhle spojení tedy vůbec nerozumím, díky bohu za to. To, co jsem dostal, totiž předčilo veškeré mé očekávání a po dlouhé době zde máme výborný poctivý horor, který místy vyděsil i mě. Celý tenhle „midsommar-like“ nápad o návštěvě amišů, která ve výsledku není jen tak obyčejná a promění se v boj o život, se mi sakra líbí a už od začátku jsem hltal atmosféru i celou komunitu do syta. Herci jsou nečekaně sympatičtí (na to, že jsou to neznámé tváře), lekaček je požehnaně hodně (naprostá většina z nich funguje excelentně) a démon na konci byl mrazivý a jeho naháněčka v lesích mě zaryla do sedačky hodně hluboko. Plusové body i za to, že jak FF formát zvykne být rozmazaný a nepřehledný, zde je podán velmi šikovně a divácky atraktivně. Ti, kteří film zavrhují, jej buďto neviděli s plnou audio palbou v headsetu nebo jej nesledovali poctivě či film úplně zavrhli už před začátkem, a tak se není čemu divit, že jsou pak zklamaní. Každopádně sluchátka na plné pecky, tma a samota v pokoji a garantuji, že budete naprosto překvapeni, potěšeni a vyděšeni zároveň. Tohle je skvělá práce a zde půjdu klidně proti davu za plných pět hvězd (objektivně 4, ale rád tu poslední přihodím), protože z outsidera se po dlouhé době vyklubal poklad. Nutno jen dodat, že sluchátka jsou zrovna u tohohle kousku naprostý must-have… ()

Galerie (7)

Zajímavosti (3)

  • Film měl být původně nasazen do kin, ovšem pandemie covid-19 způsobila, že byl snímek vypuštěn na streamovací platformě Paramount+. (NiWi)
  • I přesto, že název filmu spojuje snímek se sérií Paranormal Activity, nemá s předchozími filmy dějově nic společného. (NiWi)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno