Reklama

Reklama

Mach, Šebestová a kouzelné sluchátko

  • angličtina The Magic Receiver (více)
Komedie / Rodinný / Fantasy
Česko, 2001, 94 min (Alternativní 101 min)

Obsahy(1)

Mach a Šebestová, kreslené postavičky Adolfa Borna ze seriálů, které si oblíbilo už několik generací, se rozhodnou poznat svět lidí. Kouzelné sluchátko splní i toto přání a tak se ti dva, i se psem Jonatánem, ocitnou znenadání ve vilce malého města, kde žije babička s vnukem Jakubem. Docela sami, protože Jakubovi rodiče jsou služebně v Číně. Sluchátko umí hotové zázraky, jenže to, co je v seriálu docela běžné, může mezi lidmi natropit hotový zmatek. Do školy nelze jen tak přijít, nové žáky musí někdo z dospělých přihlásit a už vůbec ji nelze nechat zmizet. Savojská královna musí opustit trůn jen proto, že si Šebestová chtěla sáhnout na její korunu a proměna lidí ve zvířata či neandrtálce budí hotové pozdvižení. Dokud je sluchátko v rukou obrýleného kluka a děvčátka s červenou mašlí, lze všechny omyly do jisté míry rychle napravit. Horší je, když se dostane do nepovolaných rukou... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (254)

L_O_U_S 

všechny recenze uživatele

Opravdu nepovedený film. Tím, jak se sluchátko dostává do rukou jednotlivých postav, stává se příběh stále zapletenějším. Typicky macourkovské, jenže v tomto filmu to opravdu nefunguje tak, jak by mělo, ale příliš si nedokážu vysvětlit proč. Snad je to dáno toporností a trapností některých scén (savojská královna v televizi), nevím. Nejhorší ze všeho jsou asi hlášky zestárnuvšího Jakuba. Malé děti se u toho možná budou řehtat, mně ale nezbývá než povytáhnout obočí. Ne, takhle opravdu ne. (293.) ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

DVD/// Obsazení 8/10 Děj 2/10 Hudba 3/10 Efekty 3/10/// +občas se tu najde pár zábavných fórků (pousmál jsem se 2x)tolik herců pro tak ubohý film se na jednom místě už asi nikdy nesleze (Zázvorková, Kabátová, Nárožný, Lábus, Landovský, Jandák, Somr, Kraus, Molavcová, Klepl), fakt to je důvod proč se na film podívat -a je to taky asi jedinej důvod, mizerné technické zpracování a efekty(to už Arabela zvládla líp), primitivní masky, otřesná hlavní písnička převedená do techna!?!, a především tlupa neherců v podobě všech zůčastněných pod 10 let (tzn. skoro polovina herců), kdo proboha dělal ten casting?/// Takovouhle šílenost dokáže natočit málokdo. A Václav Vorlíček myslím ani nevěděl co točí (tohle je asi nejslušnější věta která mě napadla). Fakt si nedovedu představit koho napadlo, tuhle látku převest na plátno. Co to bůde přístě? Rákosníček? Ještě si tak dokážu představit Maxipsa Fíka na styl Beethovena, ale tohle. Raději už víckrát ne a pokud náhodou ano, tak pořádně. Nebýt herců, tak si snímek nezaslouží aní 1*, natož 2./// Celkem 36%/// ()

Reklama

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Problém filmu je v podstatě základní dějová linka, která neexistuje. Tvůrci si vypůjčili epizody ze seriálu a nenápadně je implementovali do filmu. Jak neandrtálci tak zmizení školy, alespoň co se tak pamatuji, se v seriálu objevilo. To vše je zmotané do krádeže sluchátka a faktu, že realita animovaného seriálu je odlišná od té, co známe my. Tím si tvůrci zadělali na velký problém, neboť děj pěkně roztříštili, čemuž pomáhá i anabáze se Savojskou královnou. Jediná cesta ven tak byla možnost, že by byl snímek zázračnou porcí srandy. Jenže film je zbytečně složitý a toho humoru zase tolik není. Já jsem se nejvíc pobavil ve scénách s Petrem Nárožným a Jiřím Lábusem, ale to je na čtyřiadevadesát minut poněkud málo. ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Já mám Macha a Šebestovou vážně rád a většina jejich hrané verze by člověku, který jejich původní kreslenou verzi považuje za klenot, nevadila. K tomu by ovšem došlo jedině v případě, kdy by se příběh netočil kolem prapodivné linky s Čínou. Ještě větší znechucení v člověku panuje v momentě, kdy si uvědomí, že tenhle film tak trochu předpověděl současnost, kdy není jen naše země téměř pod čínskou mocí (z turistického a obchodního hlediska). ()

horovska 

všechny recenze uživatele

No uff, to je tedy slátanina. Horkou jehlou sešívaný pokus o převedení skvělé kreslené předlohy do filmu. Zmatené, bez trochy pokusu o logický souběh událostí, nedbale natočené s šílenou hudební složkou. Proč se v Číně mluví česky a proč se všem kouzlům nikdo nijak zvlášť nediví - to už je jen malý detail. Škoda času paní Janžurové a Zázvorkové a jako vždy vynikajícího Nárožného, pro tak odfláknutý počin. A škoda asi čtyř skvělých a vtipných skečů, které by slušely pořádnému filmu a tady budou zcela zapomenuty. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (17)

  • Jonatán, hnědobíle flekatý blackhound baset, byl vybrán konzurzem. Musel mít však ten správný odstín, a tak na něj filmaři nastříkali speciální barvu na vlasy. Stačilo, aby se jedenkrát proběh křovím, a vše se mohlo dělat nanovo. (HappySmile)
  • Ve filmu uvidíte na padesát triků. (HappySmile)

Reklama

Reklama