Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bandita Gambusino zavraždí otce prince Inků. Uloupí mu polovinu kipu, které označuje místo pokladu. Dva bratři jsou poblíž a snaží se zločinu zabránit, ale to se jim nepodaří. Jeden z bratrů umírá rukou vraha a druhý, zvaný Pán jaguárů se vydá po stopě zločince. Obviněn ze zločinu je právě on a jeho bratr. Po deseti letech se chystá korunovace mladého Inky, který má nástupem na trůn vzkřísit zašlou slávu staré říše. Opět se zde po letech setkávají Pán jaguárů a Gambusino, který stále hledá poklad Inků, aby vyrovnali staré účty. Dobrodružný film podle románu Karla Maye. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (56)

fragre 

všechny recenze uživatele

Vidět po dlouhých letech tento film, to je jak znovu nalézt dobrodružnou knihu, kterou jsme v mládí stále dokola četli a posléze ztratili. S nadšením hltáme ten druhdy tak známý a nyní pozapomenutý dobrodružný děj a pranic nám nevadí, že zápletky jsou tak trochu za vlasy přitažené, hlavní figury jsou charakterově ploché a černobílé a literární styl je prajednoduchý. Děj je však barvitý, naplněný akcí a graduje. Tento film tedy žádný filmový zázrak není, ale vyrovná se zcela vinnetouovské serii, ba možná ji i někdy převyšuje. Přinejmenším tak nádherného banditu jakým je arcilotr Gambusino najdeme jen v Sedmi statečných. Karel May by byl jistě spokojen. Je jasné, že jednu hvězdičku má na svědomí nostalgie. ()

anderson 

všechny recenze uživatele

Aj na Slovensku si to pamätáme. A so slovenským kinodabingom. Navzdory tunajšej prevahe českých komentárov. Na mäsožravé mravce sa predsa nezabúda. (7.6.2009) Človeku, ktorý zachránil slovenský kinodabing pre ďalšie generácie a poskytol ho nezištne laickej verejnosti, by som rád vyslovil OBROVSKÚ vďaku. (6.1.2010) ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Docela mě překvapilo, že na to, jak zde nejsou žádné známé postavy z předchozích filmů, je tenhle snímek docela dobrý, zábavný a také napínavý a dobrodružný. To prostředí je zde popsáno velmi dobře, komediální rovina také velmi dobře funguje, a i když ty záporáci jsou na jedno brdo, alespoň je hned na první pohled poznáte. Žádná ze známých postav mi tu nechyběla. ()

Zazie 

všechny recenze uživatele

Ráda jsem se znovu podívala. Ten film jsem dlouho hledala. Moje zrádná selektivní paměť totiž nepodržela informaci, že jde o mayovku, takže jsem hledala dobrodružný film, kde hlavní hrdinka Graciela nosí světlé šaty s krátkým rukávem a velkým výstřihem v kombinaci s černými punčocháči (ten outfit mě zaujal i nyní, navíc mě zarazila sukně v délce ke kolenům - móda tehdejší Limy?). A divím se, že jsem zapomněla, že je to mayovka, ten film má přece všechny atributy mayovky. Sice tu nejsou ti dva, ale hlavní indiánský hrdina vypadá jako mladý Vinnetou, místo Oldy všeho druhu je tu Jaguár, ale zato v téměř shodném třásňovém kabátku, inčtina zní jako apačtina, padouši jsou jaksepatří a don Parmazán by se klidně mohl zařadit do suity Sama Hawkense (někde jsem četla, že prý se pro tuto roli uvažovalo i s Busterem Keatonem, to by mohlo být zajímavé). Inkové a seňoři se samozřejmě neprohánějí po dalmatských pouštích a prériích, ale rozpočet umožnil výlet do Peru a skály kolem Belogradčiku jsou i mimo hlavní trasy turistických zájezdů fascinující krajinou. ()

Eddard 

všechny recenze uživatele

Kdyby mi bylo o deset míň, bavil bych se nejspíš královsky. Takhle mi tahle májovka tak připomínala všechny poslední výstřely a stříbrná jezera, že musím s hodnocením trochu dolů. Spousta střílení, hodně ušlechtilých myšlenek a ideálů, hory děsnýh kostýmů a rekvizit... a správně ďábelský padouch bez skrupulí se správně ďábelským smíchem... Pokud máte pro májovky slabost, nebo je vám dvanáct, nedejte se odradit. 40% ()

Galerie (29)

Zajímavosti (24)

  • Natáčení začalo v Peru dne 21. srpna 1965, skončilo 12. října téhož roku. (hippyman)
  • Střihačka Anneliese Artelt sestříhala film ve studiu Aventin. Nebyl to její první kontakt s Karlem Mayem, o několik let později zpracovávala také druhou část televizního seriálu Kara ben Nemsi Effendi. (hippyman)

Reklama

Reklama