Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bandita Gambusino zavraždí otce prince Inků. Uloupí mu polovinu kipu, které označuje místo pokladu. Dva bratři jsou poblíž a snaží se zločinu zabránit, ale to se jim nepodaří. Jeden z bratrů umírá rukou vraha a druhý, zvaný Pán jaguárů se vydá po stopě zločince. Obviněn ze zločinu je právě on a jeho bratr. Po deseti letech se chystá korunovace mladého Inky, který má nástupem na trůn vzkřísit zašlou slávu staré říše. Opět se zde po letech setkávají Pán jaguárů a Gambusino, který stále hledá poklad Inků, aby vyrovnali staré účty. Dobrodružný film podle románu Karla Maye. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (56)

Flego 

všechny recenze uživatele

Mayovky nie sú len o Winnetouovi alebo Kara ben Nemsím. Voľakedy som túto mayovku čítal, videl aj v kine, ale nepamätal som si z toho nič. Azda len to večné opakujúce úsmevné "Sí"... Nuž som sa k filmu vrátil po rokoch, opäťsa pobavil na "Sí", ale i rýchlom príbehu, kde sa stále niečo dialo. Nejde o žiadny skvost, Reinlove filmy sú predsa len iné kafé, možno aj tými výraznými kladnými hrdinami. Tu sa v takej predstavil Guy Madison, čo u neho nebýva zvykom. ()

Rominator 

všechny recenze uživatele

Karel Hansen (Guy Madison) se již deset let snaží najít vraha, který zabil jeho bratra a vládce Inků Tahuca. Nejvyšší kněz Anciano celý incident neviděl a je proto přesvědčen, že vrahy jsou oba bratři... Ve filmu nechybí komická postava, kterou je profesor Morgenstern (Heinz Erhardt) hledající kosti pravěkých zvířat. Záporák Rik Battaglia mluví hlasem Vladimíra Ráže a působí to jako velký přešlap vedle, protože český dabing vznikl v roce 1967. ()

Reklama

Djoker 

všechny recenze uživatele

Poklad Inků je překvapivě hodně přehlížená mayovka, i když vznikla v době jejich pásové výroby, který odstartoval úspěch Stříbrného jezera. V roli záporáka tedy nemůže chybět Battaglia. Snímek se kvalitou a hlavně naivitou nijak nevymyká z ostatních kousků, ovšem nabízí úchvatnou krajinu peruánských And. ()

Mariin 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejmilejších filmů mého dětství. Rakušan Georg Marischka dokázal, že dobrou mayovku je možno natočit i bez Vinnetoua a Old Shatterhanda. Peruánské prostředí v kombinaci se španělskou kulturou má své půvaby, znamenitá je např. pasáž z býčích zápasů a samozřejmě autentické Machu Picchu. Představitel inckého prince Haukarapory William Rothlein jistě okouzloval dívčí srdce (kdybychom neznali Pierra Briceho, možná by se mohl stát Vinnetouem on), navíc překvapí odvážná, velká dávka humoru, dávkovaná zejména mezi nádherně typizovanými figurkami profesora Morgensterna, zemitého a praktického Kiesewettera a "domácího" podivínského potomka starokastilské rodiny Dona Parmesana. Točilo se v Peru, Španělsku a Bulharsku... Přesněji hodnoceno: čtyři a půl. ()

fragre 

všechny recenze uživatele

Vidět po dlouhých letech tento film, to je jak znovu nalézt dobrodružnou knihu, kterou jsme v mládí stále dokola četli a posléze ztratili. S nadšením hltáme ten druhdy tak známý a nyní pozapomenutý dobrodružný děj a pranic nám nevadí, že zápletky jsou tak trochu za vlasy přitažené, hlavní figury jsou charakterově ploché a černobílé a literární styl je prajednoduchý. Děj je však barvitý, naplněný akcí a graduje. Tento film tedy žádný filmový zázrak není, ale vyrovná se zcela vinnetouovské serii, ba možná ji i někdy převyšuje. Přinejmenším tak nádherného banditu jakým je arcilotr Gambusino najdeme jen v Sedmi statečných. Karel May by byl jistě spokojen. Je jasné, že jednu hvězdičku má na svědomí nostalgie. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (24)

  • Dona Parmesana měl hrát Buster Keaton. Režisér Marischka mu telefonoval do Říma, ale zdálo se mu, jako by byl v telefonu opilý, takže s ním smlouvu podepsat raději nechtěl. (hippyman)
  • Režisér Georg Marischka a producent snímku Franz Marischka jsou bratři. (hippyman)
  • Ve filmu se měli podle prvních plánů objevit tito herci: Joseph Cotten, Carlos Thompson, Milton Ribeira, Geula Noni, Alberto Rusho, Ingeborg Schöner, Willy Birgel, dále Buster Keaton, Heinz Erhardt a Wolfgang Neuss. Většina z nich však nakonec vypadla. (hippyman)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno