Richard CurtisScénář:
Richard CurtisKamera:
Michael CoulterHrají:
Bill Nighy, Gregor Fisher, Colin Firth, Sienna Guillory, Liam Neeson, Emma Thompson, Kris Marshall, Heike Makatsch, Martin Freeman, Joanna Page (více)VOD (2)
Autoři filmů Notting Hill a Deník Bridget Jonesové uvádí jedinečnou romantickou komedii. Veleúspěšný filmový hit s hvězdným hereckým obsazením a úžasným soundtrackem. Láska nebeská s vtipem odhaluje citová vzplanutí i chladnutí v období vánočních svátků. Milenci a milenky, manželé a manželky, tátové a synové, rockové hvězdy a jejich manažeři, ti všichni prožívají ne jednu Lásku nebeskou, ale hned deset jejích různých podob. (Bontonfilm)
Recenze (2 306)
Důvtipný a okouzlující scénář se sympatickými postavami a nejednou silnou scénou (svatební video, zjištění nevěry, žádost o ruku lámanou portugalštinou v baru), neskutečná sestava britských hereckých es a cameo roliček a romantickými hitovkami nabitý soundtrack. Takhle už romantikům Vánoce nikdy nikdo neosladí a Richard Curtis může jít do zaslouženého důchodu. ()
Vždy jsem považoval Angličany za umírněné konzervativní kravaťáče, ovšem opak je pravdou a Láska Nebeská je neuvěřitelně uvolněnou a vyrovnanou komedií, které snad nic nechybí. Při některých scénách jsem zíral jen s otevřenou hubou. Film dobrého vtipu a skvělých hlášek, který má přímočaře čitelný děj bez zvratů, ale hladce to vyrovnají neuvěřitelné hlody, kterých není po málu. 85% ()
Cekal jsem nejakou silenou sladarnu, ale nakonec to byla prijemna a velice nadprumerna romanticka komedie. To, ze se to cely sklada z jednotlivejch scenek mi prislo jako docela dobrej napad, protoze kdyz se jedna nelibi tak je hned za chvily jina . Ale me se libili vetsinou vsechny (a je uplne jedno, ze nektery scenky nebyli moc originalni a byli uz videny jinde). Samozrejme vzdycky nejsou perfektni, nektery lepsi a nektery horsi, ale vylozene spatna mi prisla jenom jedna - scena s Colinem Firthem jak jeden druhymu nerozumel a kecali stejny kraviny, to bylo fakt trapny. Naopak nejvic se mi libily sceny s Billem Nighym, ten fakt nema chybu. Taky byli dobry sceny s tim klukem co jel do ameriky (bohuzel nevim co to bylo za herce). Jen je skoda, ze tu nebylo vic Billyho Boba Thorntona a Rowana Atkinsona. Co se tyce hercu, vsichni pusobily prirozene a do role se skvele hodily. Jen se mi nak nezdal Hugh Grant, choval se spis jak pubertak, nez jak premier. I kdyz ma film dve hodiny, tak jsem se ani na okamzik nenudil, a ty dve hodky utekli strasne rychle, za coz krome vyborne napsanejch postav a dialogu, skvelejch hercu a vybornejm scenkam (nekdy smutny, jindy vtipny, ale skoro vzdy vyborny) muze skvele vybrana hudba. Jedna z nejlepsich romantickejch komedii, ktera si tech 5* zaslouzi. ()
Mozajka minipríbehov s jedným spoločným menovateľom, láskou. A to láskou s veľkým "L", ktorá nepozná hranice rasové, národnostné, vekové, proste žiadne a že všetky prekážky, ktoré má človek pred sebou sú len v naších hlavách. A že aspoň na vianoce sa človek preberie a ide to kusiť, veď nemá čo stratiť. Naozaj veľmi pozitívny snímok s jemným humorom, ktorý zvolil jednoduchú formu malých príbehov, bez žiadnej treťej pointy či nečakaného záveru. Film je tak priamy, že až zaráža že sa celý čas zaobíde bez citového vydierania a človek má "len" veľmi príjemný pocit. Naozaj si ma získal a človeku, ktorý nemiluje pripomenie, aké to je pekné. Teším na vianoce ! ()
Nadprůměrná romantická komedie, která má své kouzlo, několik opravdu povedených scén (Rowan!) a celkově příjemnou atmosféru. Pro někoho milý film, který člověka hodí do pohody a dobré nálady - pro jiného v závěru trochu hořký pocit podobný tomu při sledování videa z akce "free hugs". Jo, kdyby všechno šlo vyřešit takhle "růžově"... (ke 4* chybí opravdu nepatrný kousek...no třeba po dalším zhlédnutí) ()
- Mark (Andrew Lincoln) přináší Juliet (Keira Knightley) koláž, na níž je česká modelka Eva Herzigová. (klida)
- Thomas Brodie-Sangster (Sam) uplatnil svou zálibu v gymnastice. Ve scéně na letišti si při běhu střihl několik ukázkových akrobatických výkonů. Bohužel, většina skončila na podlaze střižny a ke zhlédnutí jsou na DVD v bonusových materiálech (sekce "Vystřižené scény"). (Fill16)
- V závěru filmu na letišti zní píseň „God Only Knows“ od kapely Beach Boys. (Idée_fixe)