Reklama

Reklama

Živý terč

Trailer

Obsahy(1)

Psychopatický zabiják Emil Fouchon se svou bandou za tučnou odměnu organizují pro zvrhlé zbohatlíky lov na člověka. Protože pečlivě vybírané oběti jsou většinou bezdomovci, kteří nemají žádné příbuzné, běží "obchod" poměrně hladce. Komplikace začnou v okamžiku, kdy se objeví právnička Natasha Binderová, která hledá otce, jenž byl jednou z posledních obětí lovu. Fouchonovi zabijáci by si jistě s takovou komplikací snadno poradili, kdyby se neobjevil námořník Chance Boudreaux. Je mistrem bojových umění a bývalým příslušníkem elitní jednotky. Je však bez peněz a nutně potřebuje práci. Nechá se Natashou najmout, aby pátral po jejím zmizelém otci. Brzy se dostane gangu zabijáků na stopu. Netrvá dlouho a dojde k první divoké přestřelce. Její obětí se stane několik vrahů a policistka Carmine Mitchellová, která Natashe a Chancemu pomáhala při pátrání. Chance s Natashou uprchne do blízkých lesů ke svému strýci Douveemu. V patách jim jsou Fouchon a jeho muži, motivováni velkou finanční odměnou za zabití Chance. Kruh kolem pronásledovaného se pomalu uzavírá. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (351)

genetique 

všechny recenze uživatele

Na tento nepodarok by Woo určite najradšej zabudol, niektorí fanúšikovia možno tiež, no mne sa to celkom páčilo. Základný nápad nebol zlý, no totálne zlé spracovanie z neho spravilo len ďalšiu zabudnuteľnú akčnú minijazdu. Nechápem pointu spomalených záberoch, ktoré zmierňujú rádius akčného zážitku na minimum. Pri najnovších seagalovkách by som to chápal, ale Van Damme sa ešte vedel obracať dosť slušne! Aj keď práve zaňho by som dal aj za štyri, proste sa to nedá. 65%. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Hranice mezi zábavností na jedné straně a trapností a nevkusem na straně druhé je u podobných filmů nezřetelná, záleží na kusu i na vkusu. Za mě bohužel většinou ta druhá možnost. Jean-Claude v dlouhém "pistolnickém" kabátě představující chudého polobezdomovce, s pečlivě vystajlovaným zevnějškem a umocněný pazvuky kvaziwesternové hudby, je postava rozhodně spíš směšná než vážná. Totálně pekelný dobový účes, prkenné (ne)herectví, toporné deklamování textu scénáře a pro efekt zpomalované kopačky. Jeho filmová partnerka s hereckým talentem ochotnické pornoherečky, se do análu filmové historie zapíše především svým tupým vytřeštěným zíráním. Jestli lze o nějaké dámě s čistým svědomím prohlásit "ta čumí jak vydojená kráva bez mozku", pak je to jistě ona. Aspoň že záporáci za něco stojí. Starý dobrý Henriksen a hlavně můj búrský oblíbenec Vosloo, jsou oba stoprocentně zlí a každým coulem negativní, tak to mám rád. Škoda jen, že se jim do jejich podnikání přisírá jeden napomádovanej baleťák. Nejlepší pasáž je ta s hadem, plus celkově slušná cirkusácky akční choreografie (inu Woo). Nejhorší pasáž - všechny scény s tlustým žabožroutským strýčkem s lukem, postavička jak z Asterixe a Obelixe. A ještě jedna technická poznámka - při kopnutí do protijedoucího motocyklisty by kopající zákonitě přišel o nohu. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Dalo by sa asi rozprávať o tom, ako dokáže zomleť Hollywood uznávaného tvorcu. To ale iba v prípade, ak by som bol fanúšikom hongkongskej kariéry Johna Woo, čo príliš nie som. No a za druhé tento film nie je vysokorozpočtovou akčnou zábavou za účelom vysokých tržieb, ale proste iba béčko. Mňa to však ani z tohoto uhla pohľadu sledovať nebavilo. V postate reklama na JCVD a jeho fyzické schopnosti a na Wooov patos. P.S. Voslooa som vnímal ako dvojníka Billyho Zanea, teraz ho skôr považujem za predchodcu Jasona Stathama. ()

kitano 

všechny recenze uživatele

Jedine, co tomuto akcnaku skutocne chyba, je charizmaticky hlavny hrdina so slusnymi hereckymi schopnostami. Pokial stoji Van Damme v ringu, alebo mlati do boxovacieho vreca, je vsetko v poriadku. Na vykreslenie vojnoveho veterana, odpadlika, mu herecke schopnosti jednoducho nestacia. Kopacky vie rozdavat paradne, ale dve deviatky drzi v rukach ako prasa tago - proste nejdu do hromady. Po celu dobu som mal na mysli, akoby na jeho mieste vyzeral napriklad taky...Bruce Willis, Mel Gibson, Nicolas Cage, John Travolta, proste akcny herec, ktory vie hrat. Tolko k najvacsiemu zaporu. Filmu sa da vytykat aj slaby scenar. John Woo vsak zobral z pribehu to najlepsie a premenil to na brutalnu akcnu jazdu, ktorej 90% americkych akcnakov nesiaha ani po paty. Akcia je zbesila, explozivna, monstrozna, proste Wooovska. Zavercny lov je jednaobrovska adrenalinova akcna scena, ktora kazdeho fanuska akcnych filmov prinuti vyskat od radosti. Takze tak. Van Dammeho mam rad, toto vsak nebola rola pre neho. (7.5/10) ()

Hakha 

všechny recenze uživatele

Sympaťák Van Damme zde vypadá neuvěřitelně stylově, vlasy mu létají všude možně, dělá akrobatické manévry a lítají u toho holuby a všechno poletuje a vybuchuje. Mnoho nezapomenutelných akčních scén(postavení na motorce proti autu, vykopnutí kanistru na motorkáře atd…) a další akční perla minulých let ve které jsou ti největší a nejdrsnější záporáci, kterým Chance dá co proto. Každý může mít na tento film jiný pohled, nachází se zde mnoho chyb, slabších dialogů, ale když vypnete mozek a necháte se unést extrémností Johna Woo tak byste mohli být nadšeni. V tomto filmu mě John Woo nezklamal a jeden z těch lepších filmů Van Dammeho. Mé hodnocení silné 4 hvězdičky, za které také může nostalgie... ()

Galerie (67)

Zajímavosti (20)

  • Film byl původně zařazen do NC-17 a neměl tak být přístupný do 17 let, nakonec byl 7krát a zařazen do R-ratingu. (KucC)
  • Film měl původně skončit honičkou na lodích. (KucC)
  • Jean Claude Van Damme navrhoval k režii Johna Woo, protože se společně s producenty podívali na videokazetu s nesestříhanou verzí Killera, a po shlédnutí filmu Van Damme řekl: "Tak tento člověk bude režírovat tento budoucí hit." (tequilla)

Související novinky

Zemřel herec Wilford Brimley

Zemřel herec Wilford Brimley

02.08.2020

V sobotu v ranních hodinách zemřel americký herec Wilford Brimley. Bylo mu 85 let. Brimley se údajně dva měsíce potýkal s ledvinovými problémy, informaci o úmrtí potvrdila jeho agentka Lynda Bensky.… (více)

Reklama

Reklama